Trombofilia, o cauza a infertilitatii -64-
Raspunsuri - Pagina 13
balanta_tm spune:
beatrice, nici mie nu imi sunt prea clare rezultatele sorei tale. Daca e sa ma iau dupa concluzii, da, as zice ca are doar o mutatie dar daca e sa ma iau dupa detaliile ce sunt mai sus de concluzii, nu sunt sigura ca are doar o mutatie.
MeAlex spune:
Da, Samira, cred ca ai dreptate, nu aveau de ce mentioneze doar anumite gene, cred ca ce e mentionat ca gena inseamna mutatie.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
Musette_1982 spune:
Eu am dedus ca au fost bifate genele investigate doar, iar la concluzii trecuta anomalia...
Fetelor, un pic de ajutor, va rog. Am primit antiFXA-ul si este de 0,52 U/ml.
La interpretare scrie:
Intervalul terapeutic este in functie de
preparatul administrat:
- pentru Fraxiparin: 0.5-1.2 (dupa 2-4
zile de la initierea terapiei si la 3 h de la
ultima doza);
- pentru Clexane multidoza:
* scop profilactic: 0.1-0.4
* scop curativ: 0.4-1.1 (la 3-4 ore de la
ultima doza)
Eu fac Fragmin, dar sunt in limite, nu? Adica am doza corecta, nu?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 5+
Beatrice1982 spune:
mersi mult de tot fetelor
ui aici asa arata treaba
http://imageshack.us/photo/my-images/843/dsc04977k.jpg/
mi-a scris un medic din Hu....Kovacs Peter....i-am scris si lui rezultatele si zice e ok...trebe decat luat acid folic zilnic in cant 3-5 mg/zi.................
_
Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010) si
31+ cu
Adam
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
balanta_tm spune:
Musette, in primul rand nu inteleg ce insemana Clexane multidoza. Limitele de la Clexane din buletinul tau de analize sunt oarecum similare cu cele trecute de mine pe prima pagina.
De asemenea, ma intreb daca monitoizarea Fragminului intra in aceeasi categorie cu cea a Fraxiparinei?
Musette_1982 spune:
Nici eu nu inteleg. Ii voi scrie d-nei U sa vedem daca imi mai raspunde...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 5+
irina21 spune:
Beatrice 1982 ccred ca e clar..are MTFHR C677T heterozigot
Restul sunt normale.
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament pregatitor recomandat: Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 3/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, Metformin - 1/zi
Ralu_mv spune:
P@ulici, ma bucur foarte mult pentru tine !! sa ai un bebelus sanatos care sa va lumineze viata !! Multa sanatate !
Eu sunt una din fetele care au plecat de pe topic atunci cand nu mai ramasesera decat gravidute, mai citesc, dar rar, si balanta, samira, aveti foarte mare dreptate 
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
5ab1na spune:
beatrice am citit in fuga cazul surorii tale. nu stiu daca si-a facut homocisteina si folatii sa vada cat de afectata ar fi de un hetero c677t???
cat despre trombo si dr kovacs iti vor spune probabil si alte fete ca el nu prea este de acord cu clexane luat asa profilactic. este foarte posibil sa aiba dreptate!!!!
dar daca sora ta a pierdut 2 sarcini poate ca n-ar fi rau sa faca si sotul cariotipul si poate ca cine stie mai sunt si alte mutatii pe tema trombo pe care nu le-a facut?????????? ar mai trebui sa investigheze cred. uite fetele de pe aici testeaza si PAI si factor XIII (mutatiile). mai ales ca a pierdut sarcini de varsta mica vezi sa nu fie PAI....
daca as fi eu as face in ordinea asta: pai, factor 13 si, daca ies astea bune, sotul cariotip...mai pe la coada homocisteina si folatii. dar vezi la fundeni daca esti din bucuresti v-ar fi mai usor.
Cristinuta_M spune:
Beatrice1982,
M-am uitat si eu pe analizele surorii tale.
Factor V G1691 / G1691 este tipul genetic normal (adica GG in pozitia 1691).
Factor II G20210 / G20210 este tipul genetic normal (adica GG in pozitia 20210)
MTHFR A 1298 / A 1298 este tipul genetic normal (adica AA in pozitia 1298)
MTHFR C 677 / 677 T este tipul mutant heterozigot (adica CT in pozitia 677. CC ar fi fost tipul normal)
Din ce analize a facut sora ta pana acum, e clar ca are o mutatie heterozigota MTHFR, dar asa cum spun celelalte fete si eu va sfatuiesc sa faceti si restul de mutatii
sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 3/sapt, acid folic 5mg, folowise 1/zi, magneB6 1/zi, cetebe 1g/zi