grupa mica sau mijlocie
Raspunsuri - Pagina 2
claujro spune:
Ia in considerare faptul ca grupa pregatitoare nu va mai exista in gradinite din 2012. Gradinita se incheie cu grupa mare si incepe scoala cu clasa pregatitoare.
4-5 ani - grupa mjlocie
5-6 ani- grupa mare
Apoi va mutati la scoala.
miri2007 spune:
Nu imi este foarte clar asta cu grupa pregatitoare la scoala.
Noi fiind nascuti in martie, deci in septembrie avem jumatate de an, la 5 ani si jumatate sper ca nu ma va trimite nimeni la pregaitoare (5,6 - 6,6 ani).
adica vom intra la pregatitoare cand vom avea 5,6 sau 6,6 ani.
Macar de ar ramane aceeasi lege pana in 2012 :)
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miri2007 Nu imi este foarte clar asta cu grupa pregatitoare la scoala. Noi fiind nascuti in martie, deci in septembrie avem jumatate de an, la 5 ani si jumatate sper ca nu ma va trimite nimeni la pregaitoare (5,6 - 6,6 ani). adica vom intra la pregatitoare cand vom avea 5,6 sau 6,6 ani. Macar de ar ramane aceeasi lege pana in 2012 :) Miri2007 Mai scriu pe / reclama ilegala |
Vor intra la pregatitoare copii care implinesc 6 ani pana la sfarsitul anului deci nu va incadrati. Va merge la pregatitoare la 6.6 ani (daca, asa cum ai spus si tu, legea va ramane aceeasi).
denisamov spune:
deci eu daca as lasa lucrurile asa adica grupa mica: 3,11-4,11; grupa mijlocie 4,11-5,11; grupa mare 5,11-6,11 atunci pregatitoare ar fi 6,11-7,11 iar clasa 1 s-o inceapa la aproape 8 ani, nu?
Este aiurea...
in fine voi vedea azi ce fac.
iubu77 spune:
e cam aiurea sa intre la clasa 1 la 8 ani...
ar fi 3-4 grupa mica
4-5 mijlocie si 5-6 mare..apoi la 6 la pregatitoare..daca are 5 ani si 11 luni merge la pregatitoare..nu la grupa mare..pt o luna nu are rost sa il intarzii..fimiu va merge la 5 ani si 11 luni la pregatitoare ca e nascut in noiembrie..
Fimiu a fost la grupa mica anul trecut adica de la 4-5...si avea si copii de 4 ani si de 3 ani si ceva..pot sa iti spun ca a fost ok..parerea mea ca nu pot face grupe exact de aceeasi varsta si varstele la grupa pot varia in marja de cateva luni pana la 1 an un an si 1-2 luni...el de la mica a trecut la mare si nu este cu nimic mai prejos decat ceilaltzi..dupa parerea mea sunt cam aceleasi activitati prescolare, coloreaza, modeleaza etc..si se joaca.sa nu uitam totusi ca sunt la gradinita..or sa invete 12 ani..si apoi la munca..daca nu se joaca acum atunci cand? personal cred ca se pune o presiune mult prea mare pe copii..sunt totusi copii..
anya spune:
Denisa, eu am unul din copii nascut in octombrie si a inceput grupa mica la 2.11 luni. Acum este la pregatitoare la 5.11 si la scoala intra la 6.11. Pot sa-ti zic ca celalalt baiat al meu e de ianuarie si l-am dat la scoala la 6 ani si 8 luni, fara sa faca grupa pregatitoare - direct de la grupa mare. E adevarat ca nu stia betisoare si litere, dar s-a descurcat foarte bine.