Tigaia Dry Cooker

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui madau

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Multumesc pentru raspunsuri .

Madau, firma e Top Shop sau Media Shop?

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...


Uite asta e http://www.top-shop.ro/drycooker-17354-mm.html?csu=general&cix=57167&med=osm&orig=NA&vir=no&srcint=ro_gen_general_osm_sa&refint=NA_osm




Asta o am si eu. Daca vreti crocant lasati ultimele 2 minute fara capac.



CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

aceasta tigaie ce are la interior ? teflon ?
parca se spunea ca nu mai sunt bune nici tigaile cu teflon, indiferent de marca, ci sa ne orientam spre vase cu interior ceramic...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)


Aceeasi intrebare o am si eu in minte ??? Din ce este stratul de la interior ??? Eu una nu am incredere in tot soiul de acoperiri chimice pe care le folosesc firmele care vand tigai.

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Multumesc pentru informatii.

Vad ca tigaia asta este din teflon, cel putin asa reiese din link.

Corina, geniest, eu am observat ca, in momentul in care apare un nou produs imbunatatit, automat celelalte similare, majoritatea ale firmelor concurente, nu mai sunt "bune", sunt fabricate din materiale, daunatoare, toxice, etc, desi au fost folosite bine-merci ani la rand. Sunt sceptica si tind sa cred ca nu e decat o strategie de marketing, pentru ca noile variante sunt destul de scumpe (de exemplu tigaia asta e, sa zicem, 100 lei, iar aceeasi tigaie, dar cu interior ceramic e 250 lei, chiar in link-ul de mai sus).
Deci care o fi oare adevarul?

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

io cred ca ne intoarcem la oalele si tigaile lu' mamaie ...tot alea erau mai sanatoase si mai rezistente.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Corina, ai sa razi, dar majoritatea cunostintelor si rudelor mele (inclusiv mama si soacra, deci si eu) au cel putin un ceaun/o tigaie dintr-asta, pe care nu se indura s-o arunce, desi arata groaznic, pentru simplu fapt ca mancarea are un gust aparte si nici nu se lipeste.
Marturisesc ca mi-e dor de o mancare facuta in ceaun, afara la pirostrii deasupra unui foc adevarat, acompaniata de-un pahar de lapte "prins" intr-o oala de pamant.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Subscriu, tot alea traditionale-s mai bune si mai savuroase. De curand mi-am luat un tuci de fonta (de fonta adevarata) cum avea bunica. E greu de nu se poate, imi rupe mainile si mi-e teama sa nu ma oparesc cand il manevrez, dar ce buna iese mancarea in el, la foc mic....de vis.

Revenind la dry cooker, azi dim am facut omleta in el, f buna a iesit, mai ales ca n=a trebuit sa stau langa ea s-o intorc.

ZIceati ceva de cartofi prajiti in dry-tigaia? Cat ulei puneti, si cam cati cartofi? (ca eu-s fixata pe ceaunu jumate cu ulei si cartofi pe masura.....).

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

astazi am primis si eu o imtatie dupa aceasta tgaie

ce mancare faceti la ea? ceva retete? cum se face prajitur aceea rutunda?

cea de la tv venea oare si cu retete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

uitai sa va scriu : am primit o tigaie dry-cooker, cadou de craciun de la cumnata mea. e cea originala, careia i se face reclama la TV, bonus are si un mixer.

am folosit-o pana acum sa prepar : friptura (pui si porc), mici, am prajit carnaciori, am preparat o chestie careia eu ii spun "frigarui de pui la tigaie" - adica exact toate ingredientele care se pun pe frigaruie, puse in tigaie. am preparat chiar si somon.

marele avantaj : nu scoate fum si miros. mancarea se patrunde bine, isi pastreaza gustul.
marele dezavantaj : trebuie scursa zeama care se lasa din carne si/sau legume, altfel mancarea se fierbe inabusit, nu se mai rumeneste. mi-ar fi placut sa aiba capac de sticla, sa pot vedea ce se intampla cu mancarea, sa nu fiu nevoita sa tot ridic capacul sa vad daca e cazul sa intorc/amestec bucatile. varianta cu interior ceramic are capac de sticla.
secretul este sa folositi flacara/ochiul mic al aragazului, astfel incat diametrul flacarii sa nu depaseasca cu mult diametrul orificiului din centrul tigaii. daca focul e prea iute, mancarea de langa ridicatura din centrul tigaii se arde si se lipeste.
se curata foarte usor, pare a fi teflon si metal de calitate. pana acum.
feriti-va sa cumparati imitatii la pret de nimic, tigaia si teflonul sunt de calitate indoielnica, multi s-au bucurat ca au cumparat-o de pe net sau din magazine/piete cu preturi modice (40-50 lei) si mai apoi s-au plans ca tigaia s-a indoit, teflonul s-a ars sau curatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu doar am primit-o

cum faci friptura in ea? vreo reteta ceva????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am o imitatie. E destul de grea, asa ca mi-e foarte incomod sa scurg zeama din ea ... Teflonul (sau ce-o fi) e destul de gros, se curata usor si nu se lipeste mancarea.

Am facut cartofi - au iesit innabusiti, jumatate au fost copti, jumatate fierti; nu mi-au placut deloc, mai ales ca nu au fost uniformi.

Am facut pulpe superioare de pui - au iesit crude, dupa timpul indicat in instructiuni; ar fi trebuit sa le tin minim 45 de minute, moment in care le puteam face si la cuptor foarte bine.

Am facut piept de curcan, taiat felii - asta a fost singurul care a iesit bine, innabusit mai mult si destul de fraged.

Per total, eu nu sunt incantata de experienta, mi se pare foarte mare tigaia si incomoda. Prefer tigaile + tavile mele de teflon / ceramica / iena, cu gatitul clasic. Pentru legume innabusite folosesc fiertul la abur si nu am nevoie de o oala suplimentara, pe care nici n-am unde s-o depozitez, o tin in cuptor

*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput