Costul gradinitei - schimb de opinii
Raspunsuri - Pagina 4
anya spune:
Ei invata dar si uita foarte usor. In plus, s-ar putea sa stie foarte multe lucruri in anumite domenii iar in altele sa nu stie nici basic-ul.
Sa-ti dau exemplu din ograda proprie. Piticul meu are 6 ani. Intelege matematica f bine (aduna sute si mii, inmulteste cu 3, intelege numerele negative) stie ce e gravitatia, imi explica cum e cu eclipsele, cu placile tectonice, cu fazele lunii, intelege ce e densitatea si totusi mi-am dat seama cu surprindere ca nu stie ordinea zilelor saptamanii. Am remediat urgent asta, dar s-ar putea sa mai fie si altele...
xxxwoman spune:
Pai deh, retin mai usor informatiile care vin sub forma de povestioare, mult mai interesante...
La ordinea zilelor saptamanii eu n-am pretentii deocamdata la cat sunt si eu de aeriana vis-a-vis de "ce zi e azi?" n-am ce sa-i pretind lui...
mariana_flo spune:
Sunt putin off topic, dar trebuie sa precizez:
Cam jumatate de an, fetita mea a mers la o gradi particulara. Am renuntat din cauza costurilor. Avand aceasta experienta, acum pot compara gradul de instruire al copilului. La gradi particulara chiar a invatat o multime de lucruri. Le-a invatat usor, in joaca, si m-a surprins mereu cu cate ceva nou. La gradi de stat a invatat un cantecel si doua poiezioare. La gradi de stat remarc ca nu s-a mai pus accentul pe cunoasterea mediului, pe socializare, etc. Acum ma gandesc serios cum sa revizuiesc bugetul ca sa-mi permit sa o duc iar la gradi particulara. Ma deranjeaza foarte tare ca desi au o curte foarte bine dotata, la gradi de stat niciodata nu sunt scosi afara la joaca.
AnnaBaby spune:
La noi e gradinita de stat cu program prelungit, grupa mica:
-fondul clasei-50 lei pe an
-fondul gradinitei-10 lei pe an
-masa- 8 lei pe zi
-materiale de curatenie- 8 lei pe luna
-optional de dans-12 lei pe luna
-lunar consumabile-2 role prosop, 2 role hartie igienica, 1 sapun lichid, 1 set de pahare, 1 pachet servetele
-rechizitele nu am calculat cat au costat ca le-am luat pe rand, dar oricum nu exagerat, cred ca vreo 50, 60 de lei (fara caiete speciale, ca de astea deocamdata nu folosesc)
alina_satena spune:
La noi ne-au cerut asa:
-11Ron norma de hrana pe zi
-100Ron rechizte+fondul clasei(eu iam cumparat rechizitele si am platit 60Ron fondul gradinitei ,fara chitanta of course)
-50Ron ptr patuturi
-in fiecare luna ducem:5 suluri de hartie igenica,1 litru de clor ACE,1 Axion de vase mic,1 sapun lichid,3 pachete de servetele de masa mari,saci menajeri de 35 delitri,pahare de unica folosinta.
Deci mi se pare exagerat de mult,deoarece am observat ca si ingrijitoarele mai cara acasa materialele igenice.
Nu mi se par normale.
P.S- 25 Ron pentru 2 caiete speciale
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena La noi ne-au cerut asa: -11Ron norma de hrana pe zi -100Ron rechizte+fondul clasei(eu iam cumparat rechizitele si am platit 60Ron fondul gradinitei ,fara chitanta of course) -50Ron ptr patuturi -in fiecare luna ducem:5 suluri de hartie igenica,1 litru de clor ACE,1 Axion de vase mic,1 sapun lichid,3 pachete de servetele de masa mari,saci menajeri de 35 delitri,pahare de unica folosinta. Deci mi se pare exagerat de mult,deoarece am observat ca si ingrijitoarele mai cara acasa materialele igenice. Nu mi se par normale. P.S- 25 Ron pentru 2 caiete speciale http://alinahandmade.blogspot.com/ |
Noua ne-au cerut 1 litru de sapun lichid si 6 role de hartie igienica pentru un semestru intreg.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alina_satena spune:
Eu una legat de aceste materiale sanitare cred ca deja este exagerare,nu kmi se pare normal la inceputul fiecarei luni sa platim cam 20-25 ron pe materiale sanitare si altii sa le care acasa.
Dar asta este.