Costul gradinitei - schimb de opinii

Costul gradinitei - schimb de opinii | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Gradinita de stat, Step by Step, cu program prelungit.

Grupa mica, nu dormim inca acolo.

Masa: 8 lei/zi. Mancare multa si buna.
Rechizite: 70 de lei - semestrul I, 50 de lei - semestrul II
Fondul gradinitei, folosit pentru reparatii: 30 de lei/semestru
Ajutorul de educatoare: 20 de lei/luna
Optionalul, dans: 10 lei/luna

Ce am mai cumparat:

- 5 sapunuri/semestru
- 10 role de hartie igienica/semestru
- 5 pachete de servetele de masa/semestru
- 2 role de prosoape de bucatarie/luna
- 1 bidon de apa plata (6 litri) cand ne vine randul, in ordine alfabetica + pahare de unica folosinta

Voi?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cam tot asa. Dam 100 de lei/ an pt rechizite, 50 lei/an fondul clasei (investitii, excursii), 30 lei/an fondul gradinitei (anul acesta as dori sa propun o casuta de joaca in curte), 20 lei/semestru fond de igiena (noi luam astea la comun, la fel pt toti, include paharele de unica folosinta), apa 10l/semestru/copil. Optionalele sunt 2.5 lei/ora pe copil, gimnastica si/sau engleza. Masa e tot 8 lei/zi

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Noi am trecut de gradi dar tin minte ca fondul clasei (inclusiv jucarii, rechizite) era 200. Optionalele se plateau separat - 5 lei/ora. Lunar - sapun lichid, servetele, hartie igienica. Apa isi luau la ei zilnic. Mancarea - in ultimul an 12 lei. In anii anteriori 10 lei. Poze, concursuri, circ, teatru...separat, cam odata la doua saptamani se intampla ceva.
Gradi de stat, mare, cunoscuta, sector 2.

La scoala nu am dat nimic.
10 lei pe poze( pt carnetul de note si nu mai stiu ce) si 10 lei caietul de religie.
Ce-i drept ca mai avem de luat caietele speciale - la mate, mediu, abecedar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Tocmai m-am intors de la prima sedinta cu parintii.

Ni s-a propus (a se citi insa cerut):
20 lei caiete de lucru
si 50 ron pentru rechizite plus jucarii (bucarie pentru fetite si banc cu scule pentru baieti)

I-as da cu drag daca doamna ar fi "de milioane". Insa in continuare am foarte mari dubii...(nota sub 5 la titularizare) asa ca...

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Sa ma "laud" si eu:
- 11 lei/zi masa;
- 120 RON fondul grupei, care habar n-am pe ce perioada este valabil, sper ca 1 an;
- lista stufoasa de rechizite, inca nu le-am luat, nu stiu la cat ajung dar oricum in jur de 150 RON.

Pe langa toate astea, apa se duce in fiecare zi, lunar hartie igienica, sapun, saci menajeri, servetele.

Optionalele incep din semestrul II, plus activitati pe langa, teatru de papusi, etc.

In schimb, parca as simti ca merita, cea mica s-a adaptat mult mai repede decat ma asteptam gratie delicatetei doamnei educatoare si in plus vad ca se ocupa intr-adevar, au activitati frumoase si educatoarele chiar se implica in ceea ce fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La noi e cam asa:
- consumabile duse odata pe semestru pt fiecare copil: 6 role de hartie igienica, 6 role de prosoape de bucatarie, 1l de sapun lichid, 2 pachete de servetele de masa, 300 de pahare de unica folosinta;
- rechizite + caiete auxiliare de lucru+jocuri (le iau anul asta, fiind la pregatitoare, jocuri din alea magnetice cu litere si cifre in principal+ altele ce au nevoie) = 100 lei/copil (pt tot anul) - cumpara una din mamici la toata grupa la fel.
- deocamdata s-a decis 9 lei/copil/zi masa. Posibil sa mai creasca dupa 1 ianuarie.
- optional de engleza - 16 lei/luna de copil
- optional de "nush cum sa-i zic" (ceva curs cu 2 doamne psiholog care ii invata pe copii despre emotii si sentimente: sa le recunoasca, sa le exprime, sa le accepte, sa le stapaneasca) = 20 lei /luna de copil
- odata pe luna teatru de papusi - 5-6 lei/copil

Nu am auzit sa se spuna nimic de fondul gradinitei. Dar ma astept sa apara si asa ceva.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

14 lei/zi masa
Ieri la sedinta parintii au fost nemultumiti ca se cere prea mult pentru masa. Mancarea e ok.

100 lei fondul grupei in care intra caietele speciale pt ca sunt grupa pregatitoare, rechizite si consumabile (hartie igenica, sapun, servetele) probabil pt tot anul. Chitantele se pun la dosar si mai vedem la primavara . Asta e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

-13lei/zi masa -anul trecut era 10 lei dar acum considera ca nu le mai ajung banii sa incropeasca o masa potrivita pentru copii.
-150Ron- pentru rechizite, o tabla magnetica in clasa, serbarea de Craciun si cadouri de Craciun pentru o grupa de la un camin de copii.
- in fiecare luna 6 ron apa, servetele de 3 feluri , 2 role de hartie, 100 pahare de unica folosinta si un sapun lichid pe an.
- urmaza : reviste, teatru excursii -separat in functie de cum vrea fiecare

si anul acesta surpriza au fost optionalele o lista interminabila:
-artcraft;
-dans sportiv,
-dans popular;
-muzica vocal;
-arte martiale;
-sah;
-engleza;
-mindlab
parca mai era ceva ... fiecare 5RON/ora si mindlab 7RON/ora.

Nu putem sa spunem ca sunt impuse ca si sa vrem noi un copil nu le poate face pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_seby spune:

Gradinita de stat in Bucuresti cu program prelungit

10 lei masa /zi
10 lei sanitarele/luna
60 lei rechizite cumparate de noi pt tot anul cu lista data de la gradi
1 pachet servetele umede mare + 1 pachet servetele la cutie /luna

Iar optionalele :
lb engleza 5lei/sedinta
dans sportiv 5lei/sedinta
atelier creativ 5lei/sedinta
sah 10 lei/sedinta
pian 25 lei/sedinta
arte martiale/5 lei/sedinta

Eu una momentan sunt multumita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am cea mai mare indemnizatie de hrana? 15 lei pe zi? Asa am citit parca. SI manacrea e la fel ca anul trecut, chiar as avea cateva obiectii...

La pice am dat 100 de lei pentru jucarii, caiete si rechizite, cred ca in sem. II va trebui sa si suplimnetam. Necesarul de pahare & co incercam de anul asta sa le luam impreuna sa vedem cum reusim.

La cel mare 50 de lei pentru tot: caiete si igiena. Dar ei nu mai cumpara jucarii ca-s mari si mai au din anii trecuti. In plus avem o organizare foarte buna si au ramas bani si de anul trecut.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Nu esti singura. Si la noi e tot 15 !

Mergi la inceput