bebe nu doarme noaptea - plange si se agita in pat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Referitor la probiotice, ele nu se dau asa .. .aiurea. De obicei se administreaza in caz de tratament cu antibiotice ca si "ajutor" pentru stomacelul afectat de antibiotice, sau in cazul unor probleme speciale cu stomacul (diaree, etc.). Nu e cazul sa dai copilului asa .. preventiv probiotice.

In orice caz, copilul are o problema de face asa. Asta cu "plange ca creste" e aberanta :). Mai mare gogomanie ca asta nu am mai auzit. Nici daca ma apuc eu de pediatrie maine, nu pot sa debitez asemenea stupizenie medicala :))

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

asica toti copiii care se trezesc noaptea si plang au o problema??? Cunosc cel putin 2 copii in afara de al meu care se trezeste noaptea si plange si nu doarme fara sa aiba nicio problema de sanatate...Asa sunt unii copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni9 spune:

cum ai descoperit ca alergia la proteina din laptele de vaca a trecut?
Te intreb pentru ca si bebe meu are alergia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

asica toti copiii care se trezesc noaptea si plang au o problema??? Cunosc cel putin 2 copii in afara de al meu care se trezeste noaptea si plange si nu doarme fara sa aiba nicio problema de sanatate...Asa sunt unii copii...

da au o problema mai mare sau mai mica, nedescoperita, netratata ,ignorata de parinti de ordin fizic sau psihic
oricat de straniu ti s ar parea un copil nu plange degeaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Da. Chiar au o problema copii care plang noaptea. Exact cum a spus si cristinuk, nu e neaparat sa aiba o problema de sanatate ci una emotionala. Poate plange de exemplu ca se trezeste si nu isi gaseste mama langa el ... In fine, copilul niciodata nu plange degeaba.

Noi, oamenii mari, plangem degeaba vreodata ? Sa nu crezi ca daca e mic plange asa de flori de mar noaptea ...

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

baiatul meu mereu s-a trezit noaptea,camd din 2 in 2 ore, max. 3 ore, mai ales cand era alaptat, se linistea doar cu sanul, ma vroia langa el, de fapt ar fi vrut sa doarma langa mine in pat, asa dormea cel mai bine. dupa ce l-am intarcat, inca se trezeste de 2-3 ori pe noapte si ma duc langa el sa se mai joace un pic in parul meu, isi mai baga degetele de la picioare in nasul/ urechea mea.
l-am mutat repede din patut in pat mare, pentru ca nu ii mai placea deloc, se trezea toata noaptea si maraia. Poate si lui ii trebuie un pic sa te simta aproape, nu numai de la burtica sau dinti sa planga.

cat despre intoleranta la lactoza... are si al meu, cred ca are si la proteina din lapte,dar intr-o forma mai usoara, respectiv nu varsa si nu-i apar pete pe corp, doar il doare foarte tare burta si faca kk mai moale. Dar eu nu-i dau nici un fel de lapte, nu a vrut niciodata nici un alt fel de lapte decat al meu, cred ca stie el de ce, l-ar durea burtica. A descoperit insa cum sa fac sa nu-l mai doara burta, pentru ca am sesizat ca pe al meu il doare burta tare doar cand digestia are loc in somn si nu reuseste sa scoata gazele. Asa ca ii dau lactate (iaurt, branzica, unt) numai dimineata sau cand se trezeste din somnul de pranz, asa ca digestia are loc cand e el treaz, scoate gazele si face kk si nu mai are nici o pb. Niciodata nu-i dau lactate seara inainte cu 3-4 ore inainte de culcare, ca altfel e tragedie, se trezeste din somn cu dureri groaznice de burtica si pana nu scoate gazele nu se opreste dn plans
nu stiu ce sa zic, poate o sa descoperi ce are si puiul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Asa am patit si eu cu bb al nostru. De cand sa nascut se trezea din 2 in 2 ore. Dupa ce am fost la nspe mi de controale singura chestie logica a ramas foamea. Asa ca de cate ori se trezea hop si eu cu laptele. Se frichinea toata noapte dar la mine a fost asa din ziua in care sa nascut.
Pana in primavara...cred ca avea vreo 12 luni deja cand mi s-a parut prea cald in camera si am hotarat sa dormim cu geamul deschis. Din seara aaia s-a mai trezit pe la 4-5 dupa lapte si de la 1 an si 2 luni doarme toata noaptea.
Daca e prea cald si acum se foieste in somn.
Eu am ajuns la concluzia ca in permanenta copilului i-a fost prea cald. Noi disperati sa nu raceasca tineam cam 26 de grade la el in dormitor.
Trebuie sa gasesti cauza dar asta nu este intodeauna un lucru usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

problema nu este de cand s-a nascut, asa cum a spus autoarea topicului, ci de cateva saptamani; si mai mult ca sigur exista o cauza si mamica intreaba ingrijorata cine a mai trecut prin asta; nu e cazul sa ramana relaxata si sa aiba rabdare, asa cum multe mamici se consoleaza cu gandul ca au un copil care nu doarme si gata;

in cazul nostru, tot in jurul varstei de un an, la primul copil au aparut astfel de nopti, el dormind de la 2 luni jumate toata noaptea; noi le-am pus pe seama a doua cauze din perioada respectiva: au foarte multe acumulari de ordin motric (atunci incep sa mearga in picioare)si sunt efectiv excitati nervos de toate schmbarile si evenimentele de peste zi; si 2 - erau unele cereale care ii provocau balonare peste noapte si le-am exclus;

poate si la voi e vorba de una din cauzele astea;

sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_covaci spune:

Citat:
citat din mesajul lui corni9

cum ai descoperit ca alergia la proteina din laptele de vaca a trecut?
Te intreb pentru ca si bebe meu are alergia asta...

"L'avenir, on ne doit pas le prévoir, on doit le permettre "(Antoine de Saint-Exupéry)

alergia a fost descoperita la 2 luni cand facea kk moale si vomita incontinu - atunci era alaptat la san si am eliminat eu laptele din dieta zilnica. la 11 luni l-am intarcat si a mancat Aptamil Pepti cam 1 luna juma si apoi am inceput sa ii dau treptat branzica facuta in casa. asa am observat ca nu mai are alergie - am introdus usor, usor laptele de vaca. si acum manaca nestle 1+ cu miere si lactate normale.

va multumesc tuturor pentru raspunsuri si comentarii. o sa il mai observ o saptamana si apoi mergem la un nou control. mai nou e marait si ziua. sper sa fie de la dinti pentru ca sta asa cumintel cand ii masez gingiutele - poate saptamana aceasta sa ii erupa ce e de erupt

Mergi la inceput