Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (64)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

am venit de la baby expo...ultimul din viata mea, jur aglomerat si scump. sau ma rog, nu suficient de ieftin cat sa merite efortul. adica produsele avent sunt la acelasi pret cu cele pe care le gasesti in CORAmerita sa mergi sa faci o selectie de carucior, sau sa iei scaun de masa sau chestii de anvergura...altfel, daca mergeti pt nimicuri ca mine, nu renteaza. a fost surprinzator de aglomerat, la ora 10 abia am gasit loc de parcare...iar eu eram si dupa o noapte in care adunat abia am dormit 4 ore.
recomand standul uriage, are preturi f bune comparativ cu sensiblu sau alte farmacii. gasiti 2 standuri weleda unde au si ulei de masaj pt perineu (stiu ca se zice ca merge si cel de masline dar eu prefer sa nu o ung pe dansa cu asa ceva)
am gasit dupa ce capiasem de cautat, scutece de finet (la scoruri decente- 180 mii set de 3 buc), am luat o perie de biberoane care seamana ff tare cu cea de la avent (care e f misto, eu m-am inteles minunat cu ea) dar care spre deosebire de cea avent a costat 8lei in loc de 25, am mai luat un sac de dormit dragut, 2 paturici de bumbac, o jucarie muzicala de carut, 2 bibe avent mici, 2 suzete si am plecat acasa
dupa care am dat o raita pe la farmacie si am luat baneocin, betadina si vigantol. mai am nevoie de pampersi si servetele umede (buna ideea cu cele de la DM, de sters cu apa-eu recunsoc ca am fost o mama puturoasa si am folosit exclusiv servetele umede,T n-a avut niciodata probleme la fund, insa asta cred ca s-a datorat cremei de scutec weleda), tampoane pentru mine, ceai de lactatie si lista e inchisa (cel putin pana vine bebe)
a...ba nu mai am o mare dilema...cerceii....cand o fi bine sa-i pui (sau mai putin rau)? mame de fete, sariti cu sfaturi. in maternitate, sau dupa, cand mai cresc? cercei cu surub sau tortite? firme de cercei daca stiti...astept sugestii
nici noi n-am decalotat putza baiatului, ne-am certat cu toti pediatrii care vroiau sa-si bage nasul acolo. n-a avut nicio infectie. intr-adevar nu e complet decalotata, mai atarna de un firisor, insa are timp pana la maturitate sa se desfaca. noi am citit mult pe subiect, insa e o decizie greu de luat, mai ales daca esti de partea cu NU, nu prea gasesti sustinere la noi in tara.
in ce priveste imbracamintea copilului, asa cum zice si bedro, mai bine straturi mai subtiri, sa ai de unde da jos, decat chestii f groase. eu l-am imbracat pe T ca pe mine, nu-s nici friguroasa, nici calduroasa (atunci cand nu sunt gravida sau la menopauza, ca da, din nefericire eu am trecut si printr-o menopauza indusa). aveam la mine o paturica in plus, sau o bluzita, ca sa nu ma apuce remuscarile ca e mai frig afara decat am crezut si eu nu pot tine copilul asa...dar rareori am folosit-o. in ce priveste mainile si picioarele reci, bedro eu stiu o alta teorie , dar mai bine ni le impartasim cred...eu stiu ca nu-s un indiciu al faptului ca ii e frig, din contra, ele sunt mai mereu reci fiindca circulatia periferica e f proasta la bebei si in concluzie si in toiul verii (zic eu cu bebe mic nascut la inc. de vara torida) el avea mainile gheata, afara erau 40 de grade si eu il scoteam in landou doar cu pampersul pe el la ora 9 seara, singura ora in care puteai respira afara. daca ii e cald stiu ca verifici la ceafa, sa nu fie transpirat (nu in cap, in cap majoritatea bebeilor transpira ff abundent, fara sa moara de cald) si pe partea de langa subrat a bratului, daca e rece, atunci intr-adevar e prea subtire imbracat.
laptele praf eu l-am preparat cu apa plata dorna, la temperatura camerei (fie vara, fie iarna) si ca sa nu confundam sticlele, pentru el luam apa plata in sticle de 0.5l. asa n-aveam nicio grija ca ii bea cineva apa, sau mai rau, fiindca noi aveam prostul obicei de a bea direct din sticla, isi baga careva botul in sticla lui
eu una am avut si bodyuri fara capse de la inceput, din alea care se baga pe cap si nu m-au incurcat deloc. mi s-a spus si mie ca nu-s practice, dar acum daca le primiti, nu le aruncati, ca nici imposibile nu-s. e mai usor cu cele cu capse, dar si astea, cu putin curaj, se pot folosi de la 0 luni.
iar in ce priveste momentul baitei vs papa, fetelor, eu la bb2 sunt in continuare intr-o mare dilema:
bebele mic doarme cam toata ziua. se trezeste cand ii e foame. mai are el si perioade de veghe, dar putine, mai ales in prima luna. la noi se intampla ca seara, sa nu fie treaz decat cand dadea burtica alarma. si atunci cum procedezi? ca nu poti sa-i zici: stai mami linistit ca facem rapid o baita (care la inceputuri cand esti mai nepriceput, nici nu e asa rapida) si manacam in 20 de min, ca bebe urla in timpul asta de trezeste blocul....si daca ii dai sa pape sperand ca dupa aia mai sta o vreme treaz, gen 30 de min macar sa apuce sa digere ceva...sunt sperante desarte. al meu dormea la san instantaneu, abia il convingeam sa suga (avea icter pronuntat) daramite sa mai ragaie sau sa mai stea vreo secunda treaz dupa...
dupa mai multe tentative la noi a mers pacaleala cu suzeta. adica al meu copil, daca-i bagai suzeta in gura, uita de tzatza. bine, ne straduiam si noi sa facem baita in timp record, dar tot dureaza pana pui apa, pana bagi bebe, stergi bebe, imbraci bebe. nu poti sta cu cada pregatita asteptand sa se scoale din somn copilul care nu are un program format...deci si aici astept sugestii, ca daca Luizei nu-i place suzeta, sau nu atat de mult, am incurcat-o

din serialul cu Tudorica la gradi in anul 2, si azi a refuzat sa manance. nici nu a vrut sa-si ia farfurie pe motiv ca e satul, a mancat de dimineata. asa ca l-am trimis pe tata sa-l ia la pranz, ca sa manance acasa. fetelor, cum l-a vazut pe tataie, s-a luminat la fata si a zis ca sa-l astepte un pic sa manance supa, si ca dupa aceea pleaca impreuna. uof....dimineata fost mai bine, ori e mai resemnat, ori mai obisnuit...de urlat tot a urlat dar parca nu asa cu disperare si educatoarea a zis ca a depasit f repede momentul, mai repede ca pana acum.asta cu mancarea e nasoala. asta e, mai incercam o vreme, poate se obisnuieste si reuseste sa manance, daca nu, il voi lua constant la pranz acasa...vai de curul meu, cu 2 copii pe cap

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 33+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Craita spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianalaura

Laura bine ai venit! Trece datele si scrie repede 10 mesaje, sa te vedem in timp real, pana atunci iti sunt moderate

diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

multumesc mult, asa voi face..acum sunt la serviciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Ma mai primiti? Ce fete vorbarete ... si ce sb interesante ...

Si eu intru in categoria mamelor denaturate: copil calit, dezbracat si necocolosit. SI ne e bine asa.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Bine ai venit, Laura, scrie si tu data probabila a nasterii, ultima menstruatie si eventual ziua nasterii sa te bage fetele in lista.
Sarcin usoara in continuare.

Emma 28 saptamani
[/quote]

Multumesc mult, UM 03.03.2011, DNP 08.12.2011 desi medicul meu ginecolog imi zice DNP 13.12.2011, iar pe fetita o va chema Alesia Ioana.

Mergi la inceput

ralu - ma bucur ca e mai senin T. Eu spun ca o sa-si revina si cu mancatul.

cercei ... aici nu se pun decat d ela 3 ani in sus (in unele locuri de la 5) si nu la dr., ci la bijutier. Asa ca eu Silviei i-am pus cand am venit prima data in tara cu ea, adica la 8-9 luni. Poate daca se practica pe-aici, ii puneam din maternitate, cum se face in RO. NU cercei cu surub, fluturas. Iti spun din experienta personala ... la inceput am avut stil veriga, cu tortita .. si mi-a venit mie stralucita idee sa ii schimb (na, daca a primit din toate partile) cu o pereche cu surub ... Dupa un timp, dar n-am facut cazul cand si cum ... nu am mai zarit flutrasul ala in spate la o ureche ... am crezut ca l-a pierdut, asta e. Nu, era intrat in piele si m-am chinuit (si pe ea) rau de tot sa il aduc la suprafata. Nu stiu cum naiba a intrat. De atunci n-a mai vazut cu surub, numai veriga, tortita. Si chestia asta s-a intamplat cand era mai maricica, pe la vreun an asa ... cred ca mai micuta ar deranja-o mai tare. Zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Saluatere burtici mici si mari.

Ce subiecte interesante se discuta.Eu una am numai de invatat din ele fiind la primul bebe.

RALU eu m-am gandit sa-i pun fetitei cerceii in maternitate.O sa rog o asistenta sa-i faca gaurele si sa-i si puna.Ce cercei o sa ii pun nu stiu ce sa-ti zic pt ca o sa-i cumpere nasa fetitei;doar am rugat-o sa fie mici,mici ca nu as vrea sa o vad cu ditamai cerceii si finuti din aur,atat.Nu cred ca conteaza firma atata timp cat sunt draguti si finuti.

Apropo CAROLA si eu sunt cam friguroasa si mie imi e frig la 22 de grade,asa ca si eu tre sa ma obisnuiesc,sper sa ma descurc.

31+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Ralu eu la Miruna i-am pus cerceii cam pe la 3 luni, intre vaccinuri (era o regula cu intepatul dupa vaccin, nici nu mai stiu..). I-am pus bobite medicinale aurite, aduse din germania, cu surub. A venit asistenta acasa, am ales modelul (adica culoarea pietrei), i le-a pus cu pistolul, dar un pistol care nu a fost mai zgomotos decat un click de pix. Stiu ca se vorbea de pistoale care fac zgomot si traumatizeaza copilul, ei bine asta era silentios. Miruna a plans vro 5 minute, mai mult ca a fost imobilizata. Nu s-a vazut absolut nimic in perioada imediat urmatoare. Nu a curs pic de sange, nu s-a umflat, nici macar nu s-a inrosit locul! Era ca si cum a avut cercei de cand lumea. Super usor, si a costat 40 lei, cu tot cu cercei. Cerceii tin sa zic ca au fost de foarte buna calitate. Si-au pastrat aspectul, erau de aur, cu piatra mov. Au rezistat eroic la trasul de urechi al lui Miruna (cand era nervoasa se tragea rau de urechi), abia acum i-am schimbat.

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
31+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput

eu m-am gandit sa ii pun fetitei mele cercei din maternitate, asa au facut multe prietene de-ale mele si fetitele nu au patit nimic, nici macar nu au plans...

Laura 29 saptamani

Mergi la inceput

aaa ... si S. a plans ca disperata, da' pt. ca au tinut-o, nu de durere. Si pt. ca ea in primul an era mai "salbatica" asa, nu statea la nimeni, cu nimeni ...

temp. de 22-23 max. e suficient pt. un bebelus. Unii zic si mai putin, da' hai, sa fim indulgenti ... in functie si de cum ii inveti isi regleaza "termostatul" ala. Deci, daca il inveti cu 28 grade, normal ca asa va prefera ... dar e prea mult, parerea mea.

Eu nici caciula dupa baie nu i-am pus. Pe toti pe cine am intrebat aici (pediatru, cunostinte) e mai rau daca sta cu capul acoperit si parul umed ... chiar si alea 10 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Ralu, cand sa ii pui cerceii, nu stiu. Mie mama mi-a facut gauri la 6 ani , ca voiam eu cercei. dar zic si eu ca si brambu, sa ii iei mai intai cu tortita. Eu din experienta personala iti spun ca atunci cand imi pun cercei cu surub, o ureche mi se ufla cumva, si se face ca o cojita sub surub.
Va pup, plec dupa Stefan la gradi.
diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput