Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***347***

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Floric, m-ai facut sa mor de ras cu "fruncea Ardealului" si cum dormi tu pe paturica
Eu zic sa-l duci linistita la scoala catolica (dupa ciclul 3-6 ani urmeaza si o scoala?) tocmai pentru ca sunt foarte blande maicutele. Nu-ti fie frica, n-o sa fie indoctrinat Rares In Bucuresti avem o gradinita germana evanghelica, foarte buna, doar ca foarte departe de noi Fiul nasilor mei a mers la gradinita germana protestanta, e adevarat ca parintii lui erau membrii bisericii greco-catolice si duceau ajutaore, se duceau duminica la messe etc., insa copilul in afara faptului ca a invatat cateva colinde ce Craciun (ceea ce mi se pare total inofensiv, si chiar frumos!), altfel n-a avut texte cu sfinti si alte alea.

Anca, ca de obicei, m-ai lasat cu gura cascata cu mesajele tale lungi si explicite si atat de bine argumentate Eu nu sunt de acord cu pasajul asta:
"Esential ramane acea NEGOCIERE ca fiind, in unele situatii, ULTIMA solutie, mai ales cand prezentarea "potentialului" castig nu este deloc palpabila pt copil. Unii copii inteleg de mici [ca mine], de ex, ca tre sa invete ca sa aiba serv bun si sa o DUCA bine, iar altii nu, vad STRICT castigul imediat, li se falfaie de notiuni legate de "peste 10-15 ani". Totul tine de balanta intre egoism si responsabilitate fata de tine insuti, balanta cu care te nasti. Nimic nu o schimba fundamental, poate doar sporadice clipe de "bine, hai ca azi fac ca tine, nu ca asa e convingerea mea". Si chiar si acele clipe au in vedere TOT un castig imediat."
Ti-as argumenta de ce, insa trebuie sa plec.

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Hola cucuiete,

Intru doar pentru un raport scurt sa nu ma dati disparuta; so:

1. Azi Ian a implinit 2 ani si jumatate si mama mea ar fi implinit 57 de ani. Am avut o dimineata frumoasa, la cafea cu sor' mea in cimitir! Pe voi va servesc cu bere -era preferata maica-mii- si cu "gumna" -e preferata lui Ian, mai nou (oricit de vigilenta as fi fost, vesnic, gasea pe jos cite una pe care voia sa o bage in gura, asa ca am decis sa-i cumpar eu; e foarte incintat, o stie mesteca si nu o inghite; doar ca imi cere non-stop si o si intinde pe unde nimereste).

2. A iesit si tata din spital.

3. Ian e tot mai ok cu gradinita. Il gasesc "bine" cind merg dupa el. A reusit intr-o zi performanta de a minca toata supa. Doarme fara probleme. Sta la masutza cu ceilalti. Face gimnastica ("sica-sica"). Azi, spre exemplu, a participat si el la o zi de nastere: a stat pe scaunel cu coiful ala pe cap, aplaudat etc (ceea ce inainte nu facea). Stie si el "ghin", "blu" si "bai" Sincer, nu stiu ce s-a intimplat in primele zile pentru ca eu nu am avut nici o discutie cu nimeni. Pur si simplu, lucrurile s-au schimbat de la horror in bine, fara nici o interventie din partea mea. Vazind asta, m-am bucurat, n-am mai cautat nod in papura si nici nu am vreo explicatie. E bine, pur si simplu

4. M-am facut rosie in cap si, dupa prima serie de 4 zile de disociat, am slabit 1, 8 kg. Acum, in ziua de proteine, savurez o racitura -piftie- dementiala Nu stiu miine cum va fi ca mergem la o petrecere cu karaoke iar eu am zi de amidonuri Sint si mare fan cintat dar ca sa cint, tre' sa beau ceva, ca sa beau, tre' sa maninc si tot asa! Dar m-oi descurca io cumva, ca-s mare!!

5. Imi caut job in continuare. Imi pare rau ca n-am liceul pedagogic

Va pup pe toate ca tre' sa merg dupa Ian.

PS. Pisigri, ma bucur ca te "vad"

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Waldorf?

La scoala mea, unde invata si v+t, exista si clasa de W, 1-4. In acele prime clase, parintii [chiar o prietena de pe scara mea] sunt multumiti, pentru ca ai lor copii sunt multumiti. Desi e vorba de o multumire legata de libertate, neconstrangere, neimpunere. Mai tarziu insa, clasele 5-8, acei copii nu prea mai fac fatza, si din ce am vazut eu la admiterea in liceu, chiar anul asta, ei au fost mai jos cu notele, jos spre 5-4, nu spre 8-7. Daca insa un parinte decide din start ca e ok copilul lui sa fie pictor [sau ceva din zona artelor], atunci invatamantul W este ok.

Din punctul meu de vedere insa, invatamantul W este DOAR o prelungire a gradinitei, este o libertate cu 2 taisuri, si putini vor sti SI sa CONSTRUIASCA ceva pe fundalul acestei libertati. Invatamantul W este potrivit pt copii cu potential special, nu pt copii ne-genii. Si spuns asta avand in minte celebru proverb [sau zicala, ca nu are morala] romanesc:

LENES DE PLACERE, HARNIC DE NEVOIE.

Asa ne nastem 90% din noi, tendinta si dorintele noastre spre directia asta merg, sa ne facem un confort cat mai mare. Unii inteleg si CUM sa-si construiasca acel confort. Altii nu :(. Restul de 10% sunt acei oameni ce se nasc nelinistiti, sunt potentialii oameni ce vor scrie istorie, indiferent de domeniu. Pt acei copii, se poate W, se poate profesor acasa, se poate invatamant in anglia etc. Dar pentru restul... un invatamant "normal" nu este deloc daunator.

Si gata pt azi, mai merg si la treaba, ca na, vreau bani pt urmatoarea excursie cu forumul sau ba?

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Ela, abia astept sa ne povestesti despre cum e cu acel citat, te rog sa nu ne uiti, da? Eu ORICAND savurez orice opinie, tocmai pt ca am ramas, inca, fascinata sa admir... Sunt fericita cand intalnesc/se intampla ceva pe care eu SA ADMIR [de orice plan poate fi vorba, nu doar de berbanti ]. Doamne, cat de fericita sunt...

Poze cu noi

Mergi la inceput

Gata, chiar inchid sa merg la treaba, doar atat vreau sa mai zic azi: citind in urma sa gasesc citatul dat de Ela am observat ca multe cuvinte nu au articolul hotarat, cum ar fi: "celebru proverb" etc. Cu mana pe inima va zic ca stiu sa scriu "celebrul proverb", doar ca scriu atat de repede incat am senzatia ca am apasat deja pe ce taste trebuie, le mai si inversez pt ca am viteza incrucisata la niste neuroni [profa de anatomie m-a diagnosticat], nu recitesc apropae niciodata decat dupa send [ca sa ma amuz si eu de cum arata].

Totusi, am vrut sa specifc asta ca sa nu cumva sa decad din postura de "mentor". Vreau musai pe podium!!! :)))))

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

M-as baga si eu in vorba, mai ales ca de data asta chiar imi placu ce se scrise, da' imi vine fata la meditatii si dup-aia tre' sa iau copchilu' de la gradi, contrar voii mariei sale, care ar fi in stare sa doarma si peste noapte acolo

Chiar, tre' sa va povestesc candva de copilul asta cu care fac latina acum, la meditatii, o fata care face latina fiindca vrea ea (la scoala nu face si nici nu va face vreodata), e a 8a, invata "la privat") si, desi cultura generala e cam din parti, e atat de curioasa ca niciodata nu prididesc sa ii zic ce am de zis!

mare pt Inapreda, no, la multi ani!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ce "dezmat" pe voi...vorbiti de gradi,catolica ori ba,Waldorff...si eu cau sunetul "a" printe punctulete sa-l incercuiesc.V-ati prins ca Bogdi e la fixarea sunetului "a".Tare ma bucur ca imparte in silabe fara nici o problema si fara mana sub barbie(chiar il deranjeaza sau il distreaza-in functie de starea lui).Acele silabe le traseaza cu un segment sub care trebuie sa apara tot atatea puncte cate sunete sunt in silaba...iar la final trebuie incercuit sunetul "a".
Azi Isabella m-a lasat sa caut sunete...ea jucanduse cu plasteline-dar si asta va trece repede

all

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Olario!
Of, Floric, degeaba astepti raspunsul meu...io-s romano-catolica, da, dar nu-s practicanta de nicio religie, nu sunt o fiinta religioasa, cred oarecum (sau imi place sa cred!!) ca exista ceva transcendent, ca nu se termina totul aici, in lumea materiala, ca mai putem comunica intr-un fel sau altul cu persoanele iubite disparute...dar cam atat. Religia de orice fel imi displace profund, nu stiu de unde mi se trage dar am o reactie de respingere totala, toate dogmele mi se par niste ineptii ridicole iar ortodoxismul bate recordul cu dispretul pentru femei (lehuza spurcata, barbatul=capul familiei etc.).
Catolicismul imi place cand e sa fac un ritual: n-as fi acceptat in ruptul capului sa-mi bage cineva copilul intr-o oala cu apa, asa ca rapiditatea si simplicitatea ritualului de increstinare catolic au fost numai bune pentru noi.
Eu cred ca putem fi buni si morali si fara sa ne fie frica de pedeapsa divina si ca toate resursele sunt in sufletul si constiinta noastra, nu trebuie sa fie "activate" doar in prezenta credintei in Dumnezeu.
Asa ca habar n-am ce sa spun de gradinita aia, chiar n-am idee. Daca maicutele alea sunt blande si grijulii si nu o tin una si buna cu Dumnezeu, de ce nu?...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Cuscra Inapreda

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!!

No imi place cand am ce savura la cafea, nu m-am trezit acum stati linistite :)) dar acum servesc cafeluta de dupa masa, azi am fost libera, taaaare bine e !! de dimineata am fost cu Ada prin oras, sunt zilele recoltei la noi asa ca am avut la ce casca gura, apoi acasa m-am apucat de mutat hainele Adei de vara ca deja nu mai era timpul lor, grea operatiune la cate sunt , dar ma declar multumita acum !

La comentarii ma bag mai incolo ca acum ma pregatesc sa plec in oras avem petrecere din nou !!

Dau si eu de baut ca azi e ziua fratelui meu {s] !!

InaPreda multi

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput