Fulgusorii de nov.dec2009 merg la cresa!{16*}

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

da' unde sunteti doamnelor???????

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

In tren in drum spre casa

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

e bine ca macar tu ai o scuza
dar daca tot te-am prins...ia spune-mi o reteta buna de un tort usor dar buuuuuuun..ca tu esti experta...

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Tiramisu cu fructe, de padure, si nici nu trebuie copt

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pishko spune:

Mai, cu diversificarea, naspaaa!!!! E un chin, facem un pas inainte, 7 inapoi!!! de 2 zile nu i-am mai dat niimic... cu marul macar deschidea gura, chiar daca scuipa tot, i-am dat si supa 3 zile si a ajuns sa tina gura strans inchisa de nici picaturile de vitamia D nu mai pot sa i le dau... nu stiu incotro s-o iau cu ea... numai lapte vrea... si numai din san... ma tem ca pana n-o intarc de tot n-o sa accepte nimic... mi-e mila sa-i intrerup sanul ca o vad cum papa cu pofta laptic, pe de alta parte stiu ca trebuie sa pape vitamine din fructe si legume si ca laptele nu mai e de ajuns... sunt intr-o mare cumpana si nu stiu ce sa fac si ce e mai bine pentru ea... pe de alta parte parca mi-as dori si eu corpul inapoi, stiu ca suna egoist, dar de aproape 3 ani traiesc numai pentru ei 2 si as vrea sa incep si eu sa slabesc ca am tot 86 de kg, si pe langa faptul ca sunt uraaata ma dor toate oasele din cauza greutatii, dar si de cat m-au mancat ei de calciu si fe si toate cele... si cam asta e in mintea mea... dar ca de obicei, probabil timpul le va rezolva de la sine

pishko Mihai (28.10.2009) si Emma (14.03.2011)

Mergi la inceput

Sunshine multumesc pt idee..o sa caut pe net reteta ..daca nu o gasesc, o sa te deranjez cu rugamintea sa-mi scrii tu aici reteta..daca vrei

Pishko aici cred ca cel mai mult te va ajuta Sun, desi eu cred ca daca ai renunta acolo vreo 10 zile la orice suc, supa si altele si i-ai da numai san, nu se va intampla nimic...ceea ce descrii tu acolo e perfect normal..
Incet, incet o sa accepte si papica
Cu restul...eu iti zic sa le iei incet...pt ca esti mami*2, ok??? si nu mai spune ca esti urata..ca nu, nu esti...
e timp si pentru slabit, cred ca poti sa iei si ceva vitamine...dar toate asa cum ai spus si tu...se vor rezolva toate intr-un fel (favorabil pentru toti) si tu ai sa fii iar zambitoare aici..

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Pishko, sa sti ca gresesti aici. Eu l-am alaptat exclusiv pana la 7 luni, o prietena de-amia pana catre 1 an. Si amandoi sunt sanatosi si bine facuti, teoria ca nu-i mai ajunge e cu totul gresita. Ea e pur si simplu inca nepregatita pt mancare.
Eu as m-ai lasa-o o vreme si as incerca cu banana, ca e aromata si dulce. Multi copii alaptati exclusiv scuipa lichidele pt ca singurul lichid cel cunosc e laptele, si ala ramane baza, si nu inteleg de ce de-odata are lichidul cunoscut alt gust! Poti eventual sa incerci sa-i mulgi laptic si sa pui niste cereale, dar putin la inceput in el, si cu timpul sa-i maresti cantitatea ca sa-i prinda gustul de cereale.
Cauta pe net info legate de diversificare prin BLW,m s-ar putea sa fie mai potrivita pt voi. Eu nu sunt de acord prea tare cu supele, ca vitamina e oricum aproape lipsa din ele...
Cat despre slabit sa sti ca alaptatul te ajuta sa-ti revi mai repede la dimensiuni. Si nu numai alaptatul iti mananca fierul si calciul ci sarcinile! Cere doctorului sa-ti dea vitamine daca esti de acord cu ele.

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Vias, e f simpla, uita asa fac eu:

3-4 oua, le separi galbenusurile de albuse
6 linguri de zahar
2x250 gr mascarpone (atentie sa fie chiar tare, cu al moale iti curge crema)
sirop(suc de fructe)
fructe (eu de obicei pun de padure, merge si cu cele congelate ca lasa chiar ele sirop, dar atentie, sa gusti cum sta cu "dulceata", sa nu fie prea acre. Daca folosesti compot gen piersici sunt deja ele destul de dulci)
piscoturi (sau blat de tort)

din cantitati faci asa:

3-4 albuse+3 linguri de zahar se bat spuma (gusta sa vezi daca ti-e suficient de dulce)se amesteca usor +1 cutie de mascarpone

3-4 galbenuse+3 linguri de zahar se bat spuma (gusta sa vezi daca ti-e suficient de dulce)se amesteca usor +1 cutie de mascarpone

intr-o forma de jena de ca 15cm latimex25cm lungimex 8 cm inaltime
(aia normala de sticla ce se poate baga la cuptor, cu capac, ca e si aspectoasa cand vrei sa servesti, si poti sa si folosesti capacul cand pui la frigider sa nu prinda gust)

pui un prim strat de piscoturi , le insiropezi cu sucul pui un strat de crema de ex de albus apoi un strat de fructe (acum ar fi momentul sa presari zahar pudra peste fructele congelate), apoi pui urmatorul strat de piscoturi tot insiropate, peste el crema de galbenuse apoi iara fructe si tot asa.
Iti cam ajunge din fiecare crema sa pui cam de doua ori, si se cam umple forma. daca iti ramane din fiecare din creme putin , poti sa le si amesteci intre ele si sa faci un strat de crema combinat ca n-are nimica. Diferenta e mai mult de culoare deci de optica, nimica altceva.
Se lasa la rece, si e indicat sa mananci cat mai repede, ca nu e nimica fiert sau copt, si in plus piscoturile daca le insiropezi prea tare trag si zeama de la fructe, pot sa se inmoaie prea tare. Daca esti incepatoare la tiramisu, ti-e mai usor sa faci cu blat normal de tort, ca ala nu se face fleasca de la sirop.

Pofta buna! ....ca mi-e si mie....

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

miha...subscriu la ce a spus Ozana...Emma nu e pregatita...abandoneaza diversificarea si gata...reia-o mai tarziu...peste o luna-doua-trei..cand va vrea..si va coopera!Fortat...n-ai cum sa-i bagi pe gat copilului alimente!

vias...si eu tot pentru tiramisu votez..pt ala cu mascarpone...are dana.n o reteta...mama-mamaaaaaaaaaaaaaa

alexxa...esti cam tacuta

laura la fel!!

magda si tu..cam telegrafica!

si gabitza nici nu mai intra pe aici!

*Blackmoon Lady 20+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

am adormit puiul mic...parca e din ce in ce mai greu sa-l adorm, inainte il plimbam in brate, ori pur si simplu stateam langa el si adormea....acum ii ia cam o ora pana isi gaseste pozitia care ii trebuie

Mamica lui JR

Mergi la inceput