Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Selene pai ce, eu nu ma multumesc cu grupul glumesc!!

Nici nu stiam la ce informatii te referi, ca a fost vorba numai de ceva magazine si farmacii....in rest eu una, nu imi amintesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Am citit pe un site olandez ca de la trei ani copiii se impart in trei categorii:
copii care au nevoie de mult somn (12,5 ore pe zi)
copii care au nevoie medie de somn (intre 10 si 11,5 ore)
copii care au nevoie de putin somn (8,5 ore)

Daca vreti sa stiti de cate ore de somn are nevoie copilul, calculati cat doarme atunci cand nu e nevoie sa il treziti pentru scoala sau alte activitati (in weekend sau vacanta).

Asta spun olandezii.

Pe ale mele nu le trezesc niciodata, deci noi suntem in permanenta vacanta... glumesc, cred insa ca daca cei mici se trezesc singuri si sunt bine dispusi (cum sunt fetele mele in fiecare dimineata si cum incerc sa fiu si eu, desi la mine trezirea nu e de la sine) atunci au dormit suficient.
Tot un semn ca ritmul li se potriveste mi se pare ca e faptul ca seara adorm repede, dupa un ritual zilnic de pregatire de culcare, fara plansete sau ore intregi de leganare, povesti, samd... asta e ideea mea, sau concluzia mea, care imi indica faptul ca ritmul acesta ni se potriveste noua, ca familie.

Acum sa nu se inteleaga din asta ca eu am citit doua povesti si gata, la culcare...citeodata sunt doua, cateoda 4, nu asta e important, important e ca le pregatesc treptat spre acel moment, si cand a venit nu se impotrivesc, pupacim pe rand pe toata lumea, stam un pic in camera celei mari dupa care in camera celei mici, apoi aprindem veiozele, stingem luminile si puiutele dorm... nu avem activitati galagioase dupa ora 19.00, chiar daca fetele au camere la etaj si noi mai ramanem un pic in camera de zi, la parter, si nu avem vecini galagiosi. Si televizorul si discutiile noastre se desfasoara cu minimum de zgomot, copilasii trebuie sa aiba liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Chestia asta cu artele inutile e cam marxista...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu inteleg de ce trebuie sa fie liniste cand doarme copilul. Copilul meu doarme in orice conditii. Stau la bloc de'asupra si langa mine sunt numai copii in general mai mari. 10-12 ani. Care se culca tarziu si care fac o groaza de zgomot, cu toate astea bb al meu doarme bine mersi.
Eu am zis ca seamana cu mine cand eram adolescenta am adormit cu capul pe boxa in discoteca .
abia astept sa ne mutam de aici. Traiesc in fiecare zi cu spaima ca bb a cazut din pat. Asa bubuituri se aud.
Nu pot sa spun nimic pt ca si bb al meu face galagie si nimeni nu s-a plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Anca74, iote ca am gasit un motiv de dezbinare pentru prietenia noastra, am o sensibilitate pentru artisti, eu merg regulat la Filarmonica si Opera, confirm din surse foarte bune ca sunt platiti jalnic, jalnic, mai fac bani cand merg in turnee si asta din diurne, dar nu sa-si cumpere un apartament sau o blana de vizon, exclus.
Dar ii multumesc lui Dumnezeu ca exista acesti oameni sa pot audia un Mozart, un Chopin, un Bach, sa pot asculta o Casta diva cantata de-ti dau lacrimile. Asa saraci cum sunt. Probabil mai dau ore, se descurca ei cumva, nu stiu.

Ingrid, eu nu am zis ca nu-i agreez pe artisti. Ador poezia, muzica, pictura, baletul, teatrul, etc. Dar asta nu inseamna ca sunt oarba la societatea in care traiesc si la posibilitatile minuscule de afirmare in asemenea domenii.
Sa faca copiii altora meserii de artisti daca asta vor - ei sau parintii lor.
Asta-i tot ce am vrut sa spun.

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

ANCA, si de ce arta o sa te ocupi la pensie daca nu se mai face nimeni artist, ca tre' sa lucre la multinationala?

La pensie... ma voi ocupa de ... arta culinara.
Ca si asta e o arta, nu?

Citat:
citat din mesajul lui danat

mai dar vad ca toate interpelarile ii sunt adresate Ancai74....deja devin geloasa Anca esti un star!!

Nu, nu trebuie.
Ca nu-s un star din ala de pus la gazeta de perete. Ba din contra chiar! Daca ai sti tu ce "fan club" am, care ma urmareste peste tot... de ceva vreme deja. C'est l'amour fou, quoi...

Citat:

Chestia asta cu artele inutile e cam marxista...

Nu te contrazic.
Dar daca asta cu artele iti suna mai marxist asa, teoria despre cresterea copiilor lasati sa-si faca de cap care cum vor, extrem de apreciata de publicul larg in Ro, ti se pare? (Modelul ar fi cam in genul lui Dl Goe al lui Caragiale)
Aia cum ti se pare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Dana,

Eu pur si simplu nu mai am pareri la subiect. De aceea nu mai raspund, desi informatii utile poate gasi oricine in orice raspuns (chiar daca nu integral).

Asa cum spuneam, din "fericire suntem diferiti"

Seara buna si respectati ora de culcare (indiferent care)

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca74
Dar daca asta cu artele iti suna mai marxist asa, teoria despre cresterea copiilor lasati sa-si faca de cap care cum vor, extrem de apreciata de publicul larg in Ro, ti se pare? (Modelul ar fi cam in genul lui Dl Goe al lui Caragiale)

Lasatul copiilor de capul lor, in stilul "Dl Goe", nu are nicio teorie.

Iar teoria cu respectatul copilului si luarea in considerare a vointei lui mi se pare foarte buna. Dar n-o prea vad aplicata in Ro.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

[quote]citat din mesajul lui ela_04

Nu inteleg de ce trebuie sa fie liniste cand doarme copilul. Copilul meu doarme in orice conditii. Stau la bloc de'asupra si langa mine sunt numai copii in general mai mari. 10-12 ani. Care se culca tarziu si care fac o groaza de zgomot, cu toate astea bb al meu doarme bine mersi.
Eu am zis ca seamana cu mine cand eram adolescenta am adormit cu capul pe boxa in discoteca .
abia astept sa ne mutam de aici. Traiesc in fiecare zi cu spaima ca bb a cazut din pat. Asa bubuituri se aud.
Nu pot sa spun nimic pt ca si bb al meu face galagie si nimeni nu s-a plans.
[/quote/]

Nu e nimic de inteles. Si fetele mele dorm cand suntem in vacanta in Ro, la bloc. Fara probleme. Sau atunci cand avem musafiri care raman si dupa ce ele au mers la culcare si cand discutiile sunt mai zgomotoase. Alegerea noastra e ca, in conditii obisnuite, fara musafiri sau cand nu suntem altundeva in vacanta, sa respectam odihna lor si sa nu folosim aparate domestice care fac galagie, tv sau muzica sa fie incet, discutiile in soapta. E o chestiune de obisnuinta, nu ne deranjeaza si nu necesita efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:

Iar teoria cu respectatul copilului si luarea in considerare a vointei lui mi se pare foarte buna. Dar n-o prea vad aplicata in Ro.

Ok, suna bine ce spui.
Dar daca copilul are idei mai ciudate/ periculoase pentru securitatea lui?
De exemplu, a mea vroia ieri sa taie cu foarfeca fata de masa din sufragerie.
Intai, nu am lasat-o pentru ca nu am acasa foarfece speciale (cu varful bont) cu care se joaca ea la gradinita si invata sa taie.
Apoi, de ce sa o las sa strice o chestie la care tin? Pentru ca trebuie sa-i respect vointa ei?
Da' pe a mea, ea de ce nu mi-o respecta?
Faptul ca-i copil mic inseamna ca toate-i sunt permise?

Alt exemplu, on topic de data asta: daca copila mea vrea sa se culce la 11 pm fiindca doreste sa vada nu stiu ce desene la tv, inseamna ca eu trebuie sa-i respect vointa si sa nu iau in seama faptul ca a doua zi in mod sigur va fi lesinata de somn la gradinita, nervoasa, etc.?

Eu aici decrosez la teoria asta a voastra.
As putea sa gasesc zeci de exemple, mai ales cu copii mai in varsta, adolescenti, in care pur si simplu nu-s de acord de niciun fel cu aplicatiile acestei teorii.

Aceasta respectare a vointei copilului trebuie ponderata de o serie intreaga de factori.

Mergi la inceput

Pai nici io nu l-as lasa sa umble cu foarfeca. No way! Si nicio teorie nu-ti zice sa-l lasi sa faca chestii periculoase. Cat despre obiectele la care tii, no, banuiesc ca fiecare isi poate face o "lista cu chestii la care tine". De pilda, io n-am tinut deloc la pereti , dar am tinut la carti si nu l-am lasat sa le rupa (s-a jucat cu ele, le-a daramat, le-a facut turn, dar nu rupte!). Dar ideal ar fi sa nu fie chiar asa de lunga lista

Iar cu lasatul pana la 11 noaptea, hmm, cred ca se poate face o negociere. Adica nu 11, dar macar la 10! Sincer, daca ar fi ceva special, important (nush, un film pe care nu-l poate prinde altcandva) si daca ar fi o exceptie - sa nu se intample decat ocazional, de 2-3 ori pe an - as fi in stare sa-l las si pana la 11, daca nu are lucrari/teze a doua zi. Zic acum ca al meu inca nu e la scoala.

Stii bine ca amesteci borcanele si ca a-i respecta vointa e una, a-l lasa de capul lui e alta. Nu de-alta, dar s-a discutat indelung pe tema limitelor.

"Teoria" asta zice ca trebuie intai de toate sa fii deschis si sa iei in considerare si vointa lui. Bineinteles, apoi intervin si ceilalti factori. Dar tre' sa ai disponibilitatea de a asculta si partea cealalta inainte de a lua o decizie.

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:

Ok, suna bine ce spui.
Dar daca copilul are idei mai ciudate/ periculoase pentru securitatea lui?
De exemplu, a mea vroia ieri sa taie cu foarfeca fata de masa din sufragerie.
Intai, nu am lasat-o pentru ca nu am acasa foarfece speciale (cu varful bont) cu care se joaca ea la gradinita si invata sa taie.
Apoi, de ce sa o las sa strice o chestie la care tin? Pentru ca trebuie sa-i respect vointa ei?
Da' pe a mea, ea de ce nu mi-o respecta?
Faptul ca-i copil mic inseamna ca toate-i sunt permise?

Alt exemplu, on topic de data asta: daca copila mea vrea sa se culce la 11 pm fiindca doreste sa vada nu stiu ce desene la tv, inseamna ca eu trebuie sa-i respect vointa si sa nu iau in seama faptul ca a doua zi in mod sigur va fi lesinata de somn la gradinita, nervoasa, etc.?

Eu aici decrosez la teoria asta a voastra.
As putea sa gasesc zeci de exemple, mai ales cu copii mai in varsta, adolescenti, in care pur si simplu nu-s de acord de niciun fel cu aplicatiile acestei teorii.

Aceasta respectare a vointei copilului trebuie ponderata de o serie intreaga de factori.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput