Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74
Nu-s de acord sa-mi indrept sau incurajez copila sa faca o facultate care nu-i va permite sa-si castige un trai decent. Independent de viitorul ei sot.

Sunt foarte de acord cu asta. Bravo!
Mi s-a parut important intotdeauna ca femeile sa aiba banii proprii din care sa traiasca 'decent' - sigur, aici intervin to felul de aprecieri subiective cu privire la ce inseamna trai decent. Mi se pare in continuare ca una din conditiile esentiale ale emanciparii femeii e sa aiba banul ei.

Facultatile alea insa nu-s inutile, decat daca nu stii ce sa faci cu ele. Io mi-s lingvist si antropolog, am facut adica niste facultati inutile cu care insa castig suficient cat sa ma simt emancipata. Fac cercetare, adica mai si contribui la luminarea maselor si ma mandresc ca-s om de stiinta. Ce vreau sa spun e ca multi copii care fac facultati de-astea pot capata burse maricele, pot face doctorate si postdoctorate - platiti fiind, si pot capata granturi de la guverne.

Anca, daca fata ta da semne de 'talent', 'inclinatii' sau cum li s-o mai spune catre un domeniu sau altul, las-o. Adu-i aminte constant ca trebuie si bani si ca unele 'domenii de activitate' sunt mai prone to ...lipsa de castig material.
In fond si Kafka a lucrat la banca si-a urat-o din rasputeri, altminteri n-ar fi putut sa scrie 'Procesul' si 'Castelul' si n-ar fi avut senzatia de absurditate a existentei pe care o simt si eu de cate ori ma confrunt cu vreun aparat administrativ. Iar Gauguin si-a luat lumea-n cap la patrujde ani si-a plecat in Tahiti, lasand de-o parte datoria de familist si bancher.

Cat despre orarele de somn, evident ca e vorba si despre clima si cultural background. Am zis mai sus ca am cunostinte de antropologie so the usual disclaimers apply. In tarile sudice, alea cu mult soare si oameni bruneti, siesta e obligatorie iar activitatile se reiau seara tarziu. In tarile cu mai putin soare se profita de el, de soare adica si nu se doarme la pranz, in schimb odata cu apusul se inchide pravalia.

Acu', daca Romania e cu soare sau fara, cu bruneti sau blonzi, e de discutat. Nu mi se pare o tragedie daca se culca vreun copil la 10. Incepe sa mi se para dupa 10 juma'. Fiul meu doarme la pranz cand are chef si atunci se culca seara mai tarziu. Cand nu doarme la pranz, la 8 e lemn. Nu merge la gradinita, e home-schooled:)) Cand o merge, s-o mai schimba kalimera.

P.S. Jur pe rosu - stiu ca nu m-a intrebat niminia dar sunt talentata la bagat fitile - ca sunt atenta mereu la inclinatiile copilului. Deocamdata vrea sa se faca sofer (eu ma rog la Al de Sus sa nu adauge la un moment dat 'de curse'). Mai tarziu o sa vrea cosmonaut, precis. Dar jur ca nu ma intereseaza de se face camionagiu sau neurochirurg, atata vreme cat castiga un ban cinstit si e fericit ca vede munti si paduri prin parbriz (sau prin hublou:)).

P.P.S. Anecdota evreiasca - citat din Amos Oz: o batranica disperata isi smulge parul din cap pe malul unui lac "ajutor, ajutor! Fiul meu, doctorul, se ineaca!"

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

De cand am inceput cresa, Alex la 21.30 merge la culcare, la 22.00 -22.10 doarme deja. Vreau ca, treptat, sa mearga in camera la 21.00 si sa adoarma pe la 21.30. Ziua inca nu s-a intamplat sa nu doarma. Nici acasa, nici la gradi.

Daca e ceva ce ma enerveaza pe DC, asta e deviatia de la un subiect care are un titlu exact din cauza certurilor si a cuvintelor urate!

Daca cineva nu are aceeasi parere cu tine, nu inseamna ca greseste!

mamici si pitici

Am o din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Slava cerului ca parintii lui Mozart sau ai lui Picasso nu au avut ocazia sa se inspire de la Amy Chua! Era prea trist sa ramanem fara muzica sau fara frumos.

De altfel ce sens mai are sa vizitam muzeele, daca istoria si geografia sunt inutile?

Anca, m-ai convins! Diseara ne bagam cu totii in pat la 7 si studiem situatii financiare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Slava cerului ca parintii lui Mozart sau ai lui Picasso nu au avut ocazia sa se inspire de la Amy Chua! Era prea trist sa ramanem fara muzica sau fara frumos.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

No, no, ca Amy Chua este asiatica. Si la ei un instrument este obligatoriu pentru o buna educatie, nu gandeste ca Anca

Ambele ei fete au premii la concursurile de pian si vioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e pt educatie Lala, f bine si frumos pana la un punct, si anume pana intr-acela ca daca vroiau flaut sau trompeta sau percutie NU ar fi avut voie, pian sau vioara obligat.

mie mi se face rau, sincer...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui Lali

Subiectul cu Tiger Mom nu are nici o legatura cu ceea ce am scris eu, zau. Daca ti se potriveste tie si fetitei tale go for it !
Iar acel stil de parenting nu cred ca a prins foarte bine in Ro, dovada stau zecile de dispute de aici.

Da, stiu ca mentalitatea asta de tiger mom nu a prins deloc in Ro. Si chiar nu ma mira, am mai spus.
Cum nu ma mira relaxarea asta totala a unor parinti vis-à-vis de copiii lor.
Ar fi interesant de gasit motivele pentru care nu prinde in Ro mentalitatea asta chinezoaicelor tiger mom. Marturisesc ca mi-ar place un atare subiect.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Pentru ca o parte din parintii de acum sunt copii de TigerMom si stiu pe pielea lor si dezavantajele unui astfel de sistem.

Iar ca punct de vedere personal, adevarul e, ca de obicei, la mijloc undeva intre libertate totala si control total. Acolo unde copilul trebuie sa primeasca mult ca sa stie singurel ce sa aleaga. Si sa stie cu siguranta cine este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

No, no, ca Amy Chua este asiatica. Si la ei un instrument este obligatoriu pentru o buna educatie, nu gandeste ca Anca

Ambele ei fete au premii la concursurile de pian si vioara.

Da, da, scuzati.

Dar au voie numai sa cante...daca le apuca cheful de compus deja ies din standarde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sabina, sincer, habar nu am daca aveau sau nu voie altceva decat pian/vioara, ca nu am "studiat" problema.
Citisem insa ca ambele sunt foarte talentate, nu stiu cum s-a "gestionat" talentul, nu m-a interesat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai scrie acolo in articolul despre ea, la interdictii, primtre nu au voie la sleepover, nu au voie la cursul de teatru, nu au voie sa studeize alt instrument decat pian/vioara, nu au voie sa NU studieze pian vioara, nu au voie sa nu fie prim ele in clasa la toate materiile, in afara de sport si teatru, nu au voie note mai mici de A (adica 10 pe linie)
eu am traot numai printre copii minune si care studiau de l 5 ore in sus pe zi....f putini dintre ei au ajuns sanatosi la cap. Ba mai tarziu,. i-au „luat” cei cu program echilibrat si au ajuns mult mai bine .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In afara de Anca74 care a afirmat ca romanii isi culca tarziu copiii din cauza ca stau la hahaiala si terase pana tarziu, a fost vreo mamaica din tara (sau de aiurea) care sa spuna ca al ei kinder se duce la culcare la 22 pt ca frecvent sunt la restaurant/terase pana la 21 si mai tarziu?

Da, sa stii ca toate mamicile care stau sa se hahaie pana noaptea tarziu la terase, cu copiii dupa ei, vor veni toate gramada aici sa se bata-n piept cu pumnul, strigand "ala io, ala io".
Esti chiar nostima, pe cuvant.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Nuuu Anca, toate mamicile romance din Romania care stau si se hahaie la terase cu pruncii agatati de ele noaptea se camufleaza aici pe DC bine de frica ta si scriu cu totul altceva.

Ca doar esti tigermom in devenire si trebuie si noi sa-ti stim de frica.

Mergi la inceput