Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Ce v-ati atacat "vesticelor" la faza cu giugiuleala ... dar cand Anca a scris de hahaiala, mancat seminte, baut vin si restul "acuzatiilor" la adresa parintilor din Ro nu v-a mai deranjat generalizarea !

Ok, sunt parinti in Ro care fac asa cum a descris Anca dar de aici pana la a spune ca asa este majoritatea in Ro este cale lunga. Plus ca intrebarea era adresata membrilor DC, nu populatie mancatoare de seminte de pe strada. Cum ar fi sa spunem despre austrieci de ex ca sunt precum Joseph Frizl http://en.wikipedia.org/wiki/Fritzl_case ?

mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Eu am zis ca fiecare tara are alte obiceiuri, dar voi ati inceput cu aia asa si pe dincolo, eu nu am nimic cu Romania si ora de culcare, si ai mei baieti cand sunt in vacanta in ro la bunici dorm mai tarziu decat aici. Dar faza cu giugiuleala a fost durere. Ca romanul nu e nimeni Domnule, are stofa de scriitor ce sa mai !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74
mie personal nu mi se pare o chestie nemaipomenita sau mirobolanta sa-mi las copila sa alerge ca nebuna pe maidan pana seara tarziu, fie chiar si in compania mea sau a sotului meu. Prefer sa faca ceva constructiv cu acel timp, gen un sport, sau sa citim o carte, sa ne uitam impreuna la un documentar pentru copii din care sa invete ceva. La ce-i foloseste sa alerge in parc ca apucata la 8 seara

Ei, uite ca noi consideram ca acea joaca libera si de capul lor din parc/maidan/whatever e foarte importanta.

Si ca nu-i bine sa faca numai jocuri/sporturi/activitati organizate si dictate de adulti.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

1. In Romania, la gradinitele de stat copiii nu sunt scosi afara. Daca ii scoate dupamiaza de 10 ori/ an e mare lucru. La scoala nici atat. De aici apare nevoia copiilor si parintilor de a tine copiii afara.
2. In Romania atat la gradinita cat si la scoal anu se fac activitati fizice. Jumatate de ora de optional de dans la gradinita sau 2 ore/saptamana de sport la scoala nu sunt suficiente unui copil in dezvoltare. Ca urmare parintii isi duc copiii la sport sau macar la alergatura in parc.
3. In Romania job-urile sunt de 8 ore + pauza obligatorie+ de multe ori ore suplimentare (neplatite). Daca mai punem si traficul, parintii ajung acasa pe la ora 18.00-19.00 (in cazuri fericite). La ce ora ar putea scoate copiii afara sau la sport?
4. In Romania (aici vb in special de Bucuresti) scoala se face dimineata pt clasele 1-4 si dupamiaza pt clasele 5-8. Sportul "in plus" se face in salile de sport de la scoli (altele nu prea exista) asa ca se face de la 19.00 si de la 20.00 (1 ora su 1.5, depinde de antrenamente). La ce ora iese copilul de la sport?

Astea sunt conditiile. Bune-proaste ne adaptam si incercam sa scoatem oameni din ei.

Sa va zic programul meu de ieri? Dimineata la 7 am trezit copiii (doi: unul de gradi si unul de scoala). Spalat, imbracat si la 7.30 ne-am imbarcat in masina. Primul popas la scoala unde am depus copilul mai mare. La 8 fara 5 il depun si pe cel mic la gradi. La 8 ma "arunca" sotul si pe mine la metrou.Job-noi. Cel mare iese de la scoala mananca, face lectii, se joaca sub supravegherea bunicilor. Cel mic e la program prelungit (doarme acolo)si e adus acasa la 17.00. La ora 17.50 ajung in fata blocului si copilul mai mare ma astepta deja pregatit de antrenament. In 10 minute ajungem la sala , timp in care discutam subiectele de la testarea la mate. Il las la antrenamentul de baschet (18-19.00) si fug acasa. Sotul il preia la 19.00 si pleaca cu el la celalalt antrenament, de karate in alta sala (20-21.30). Eu il iau pe praslea si fug cu el la bazin - antrenament de la 19.30 la 20.30. Ajung acasa si pun masa de seara, o masina de rufe la spalat, verific temele, discut cu cel mic. La 22.30 copiii sunt parcati si adorm instantaneu. Ei vor sport si merg cu placere la antrenamente. Pedeapsa ar fi sa nu ii las
Am uitat! N-am avut vreme de seminte, ca de fumat noi nu fumam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Aici copii sint scosi afara zilnic indiferent daca e cald sau daca e frig(ies afara si la -20).Daca toarna cu galeata sau este -25 nu ii scoate.

Odrasla mea de 6 ani se culca intre 8 si 8.30 si adoarme in 2 minute fiindca este pulbere de obosit.Il scol la 6.20.
Noi ajungem acasa in jur de 5-5.15,ne schimbam,spalam pe miini si avem vreo 10 minute de relaxare.Apoi facem temele de casa,el se uita la tv si la 7 mincam cina.
Joia are patinaj dar ajunge acasa la 7.15,inot are simbata dimineata.Daca socializam o facem simbata si atunci se culca mai tirziu fiindca duminica poate dormi mai mult.

Nici vara nu se culca mai tirziu fiindca ziua urmatoare merge in tabara si tot la 6.20 il scol.Singura perioada cind isi face de cap e in vacanta la bunici cind se culca la 10 si se scoala cind are el chef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Sa va zic programul meu de ieri?

anya, nu-s eu de acord cu toate cele scrise la pct.1,2,3,4, dar nu asta voiam sa zic, ci: frate, dar ce program!
Mie mi se pare infernal. Nu ne-ai spus (dar cred ca nu este in program...): cu sotul tau cand te intalnesti?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

La scoala noastra incepand de la 4 ani cand copiii intra la scoala au de trei ori pe saptamana educatie fizica (PE), zilnic au activitati care se desfasoara afara ,nu conteaza cum e vremea ,daca ploua au haine impermeabile ,toate clasele au usa spre afara si comunica intre ele in interior. Copiii petrec mult timp afara asa ca daca mai stau 30 min. dupa in parc e suficient .Sunt obositi pentru ca activitatile sunt foarte antrenante si nu prea exista timpi morti .Pauza pentru lunch este 12-1,30 ,in acest timp copilul mananca ,se joaca si se alatura unui club (mare., cinema,drama ,literatura ,sport). Intreba cineva cand avem cina daca se culca la 7, cina e intre 5 si 6.La 3,30 ii dau un snack (fructe ,sandwich ,ceva dulce )si cand ajungem acasa ii este deja foame. In scrisoarea trimisa de scoala ni s-a recomandat ora de culcare pentru cei de 5-6 ani sa fie7 ,iar dupa 7 ani la 7,30.Ce as putea sa mai fac impreuna cu ea dupa aceasta otra cand este deja foarte obosita ,doar sa stam sa ne uitam la televizor si sa o obosesc si mai tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Anka 74 si Missdarcey! Sunteti totale! Ati simtit nevoia sa aprobati o postare in care cineva isi descrie programul? LOL

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Androix ,alta opinie nu ai la subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ei, ieri a fost o zi mai 'alergata'. Nu sunt toate la fel, dar inca n-am inceput orele de engleza . Cu sotul ma intalnesc cand "aruncam" cate un copil de la unul la altul si evident dupa 22.30, dar fiind patul extralarge se mai intampla sa nu ne intalnim nici dupa . Weekendurile sunt pentru noi (noi 4, sa fim clari). Nu avem extrascolare de obicei (exceptand vre-un concurs/campionat) si facem excursii la munte, pescuit, parc, ne uitam la filme impreuna, discutam, socializam cu prietenii chiar si la o pizza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

si totusi Anya are noroc ca mai sant si bunicii prin preajma
altfel era si mai incarcat programul

noi cu greu ne culcam la ora 22, trezirea este la 7.

fi-miu niciodata nu le-a "avut" cu somnul, nici cand era bebe. In schimb eu as dormi non-stop

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput