Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu acum nu mai stiu cum e mai bine; sa iau copilul la 5, sa-i dau zona in camera lui cat fac eu mancare/curat, si apoi somn la 7 ca apoi sa ma giugulesc cu sotul sau sa tin copilul pana la 10 la terasa si sa-i dau si lui o bere?
Of, si ce mai face nesocializarea din om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Eu acum nu mai stiu cum e mai bine; sa iau copilul la 5, sa-i dau zona in camera lui cat fac eu mancare/curat, si apoi somn la 7 ca apoi sa ma giugulesc cu sotul sau sa tin copilul pana la 10 la terasa si sa-i dau si lui o bere?
Of, si ce mai face nesocializarea din om

Adica oamenii aia care isi pun copiii la nani la ora 7 e ca sa se giugiuleasca ?

Discutia asta e sterila. Fiecare tara are alte obiceiuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu nu imi pun copilul la somn la ora 20 ca sa ma giugiulesc. Mi se pare normal sa am si eu o ora in care sa pot vorbi cu sotul, sa mancam o clatita in 2, sa vedem un episod dintr/un film. Asa ma relaxez dupa o zi in care sunt singura cu copilul. Si chiar daca m/as giugiuli, ce ar fi rau in asta? Este o crima sa te dragalesti cu sotul? Asta chiar e o exagerare...

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Pai ati pus in sfarsit punctul pe i. De ce isi culca olandezii si nemtii si altii copiii devreme ? Ca sa aiba timp pentru ei, sa nu-i mai deranjeze copiii cu galagia lor. Cunosc famile de nemti, prieteni, care isi culcau copiii ( ca acum sunt mari) la ora 19 ca sa aiba ei timp de ale lor si ca nu aveau chef sa i streseze copiii. Ce relatie credeti ca exista intre parinti ci copii acum ? Nici una , absolut nici una. Nu se mai culca la 19, stau inchisi in camere cu laptpurile in brate si fiecare cu treaba lui. Ce relatie ai putea sa ti formezi cand nu te vezi cu parintii decat la week-end si nici atunci nu neaparat.
Oricum, raman la parerea mea ca cine culca copiii asa devreme o face pentru el si nu pentru copil. Pentru al meu sigur ar fi o mare suferinta sa-l culc asa devreme, abia il bag in pat dupa 9..simte si el nevoia de mine, timp pentru el etc. Fiecare face cum considera, insa nu mai acuzati pe cei care nu fac ca voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

mie mi se pare o mare aberatie, in toiul verii sa culci copilul la 7 jumate.
asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

n-am facut nicio aluzie catre nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dupa parilele voastre atotstiutoare inseamna ca ar trebui sa/mi tin copilul treaz pana la miezul noptii chiar daca lui ii este somn! Ca sa facem galagie si sa interactionam. Si probabil sa mergem la terasa, ca oricum aici parcurile se inchid cu lacatul la ora 8 vara si 7 primvara si iarna.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Obiceiul de a respecta o ora de culcare, ca si alte ritualuri, tin de copilarie, de obisnuinta de a-si crea ordine in gandire, fac bine psihicului copilului, ceea ce va fi fosrte folositor in viata de adult. Nimeni nu pune copiii cu forta in pat si ii leaga de el
Fiecare petrece timp, cat se poate cu copilul/ copiii sai, sunt sigura! Eu nu culc copilul la 20:00 ca sa scap de el (ce superficial este sa emiti astfel de judecati ), mi-ar placea sa-l mai tin in brate, sa ne mai dragalim, sa jucam cate ceva, dar stiu ca pt el e mai bine sa doarma, sa se odihneasca pt ca apoi urmeaza inca o zi in care 8-9 ore e la scoala.
De pupacit cu sotul o fac si in prezenta copilului, nu vad de ce-ar trebui sa-l culc ca sa fac asta?! haha....Iubitule, a adormit ala micu´, hai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

al meu si acum mai doarme cateva zile pe saptamna dupa amiaza 1-1.5 ore.

cand era mai mic il puneam la culcare la ora 8-8:30 (vara pe la ora9)

acum are 8 ani. sta la scoala 6 ore si cand vine acasa doarme dupa amiaza si seara merge la culcare la ora 9 (daca nu a dormit dupa amiza)sau la ora 9:30 daca a dormit.
se scoala dimineatza la 7-7:30 indiferent ca e we sau nu.

miercurea are zi scurta si nu doarme dupa amiaza, preferam sa mergem in parc sa joace tenis.
sambata si duminica la fel nu doarme dupa amiza si merge la culcare nu mai tirziu de ora 10.

cam asta e programul nostru, cu mici modificari cand mergem la petreceri sau in vizita.
are colegi in clasa care si vara se culca la ora 8-8:30 si sunt in clasa a 2-a ...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Deci nu pot sa cred Faza cu culcatul copilului pentru a avea timp de giugiuleala - minunata :) Of, ce face filozofeala din om

Dar un dram de adevar este si pe acolo - un efect secundar al adormitului (copilului) devreme este tocmai timpul ramas parintilor - vorba aia, o clatita, un film etc :)

Iar ceilalti care nu au nici o relatie cu copilul pentru ca ii culcau parintii la ora 19 Hai mai fetelor, ca devine hilar de-a dreptul :D M-am saturat de emoticoane hahaite

In alta ordine de idei azi am calcat un pic stramb: am ramas aproape ultimii din parc, pe la 7 jumatate ... Apoi am intalnit un vecin si am socializat (ciudat, nu?) in fata blocului pana pe la 8 , apoi inca o tura de bicicleta pe la bloc (ok, copilul mancase de seara, stiam ca nu mai avem decat dushul de facut si povestile de seara). La 9 sforaia piticania (si eu aproape, pe langa el). Oleaca de ordine si aranjat prin casa ... iar acum fug la un film !!! Si poate ramane timp si de restul Maine la 7 in picioare si o luam de la coada :)

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput