Suntem clasa I!!-am aflat caD-na e graviduta!!!!

Suntem clasa I!!-am aflat caD-na e graviduta!!!! | Autor: paula76

Link direct la acest mesaj

Suntem clasa I, totul e OK, ne-am adaptat destul de bine,dar avem o problema-stiu din surse sigure ca Doamna(care de altfel e o dulce-noi ne-am ales-o inca de anul trecut)e graviduta in 3-4 luni.
Sunt foarte suparata, mai ales ca are recomandari foarte bune, si e foarte apropiata de copii, blanda , calma etc.
Nu stiu ce sa fac-mi-e jena sa o intreb, cand naste, cat sta in post natal, ce o sa facem cu copiii?
Eu sper sa ii duca pana la sfarsitul sem.I macar, si eventual sa se reintoarca din clasa a II A....
VREAU SFATURI DE LA PARINTI CARE AU TRECUT PRIN SITUATIA MEA, va rog mult..............

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Asta e!
Eu stiu un copilas care a avut in 4 ani de scoala primara, patru invatatoare...in fiecare an invatatoarea care ii prelua ramanea insarcinata. Intr-a patra parintii au zis ca nu isi duc copii la scoala daca doamna nu este in prag de pensionare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu n-am sfat de parinte,ci de copil care am trecut prin asta avand in vedere ca am cam batut recordul: in patru ani am avut "numai" ... 7 invatatoare! Si am supravietuit ... Prima invatatoare a murit cand eram in clasa intai ,cam in trimestrul al doilea ,a urmat una provizorie anul respectiv,apoi ne-a preluat alta in clasa a doua.Intr-a treia iar a aparut alta si tot atunci am fost nevoita sa schimb scoala in cursul anului - cica blocul apartinea de alta scoala (asta se intampla cu cca 35 de ani in urma ) Si la scoala la care m-am mutat,tot asa: ba au ramas gravide,ba au plecat pe la alte scoli.Nici nu le mai tin minte cum aratau ! Dar nu m-am simtit defel afectata de schimbarile astea.
Orice invatatoare ii va veni in loc,va fi ok,o sa vezi!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Stai linistita, copiii se adapteaza. Asta este, felicitari invatoarei ! Exista si aceasta posibilitate, nu avem ce sa facem. Si ele sunt femei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula76 spune:

Multumesc mult pentru incurajari.Eu stiu ca sunt egoista gandind asa, mai ales ca, am auzit ca, Doamna mai pierduse niste sarcini, si e trecuta si ea binisor de 30ani....
Ce ma oftic cel mai tare, e ca la inscriere, am avut de ales intre aceasta Doamna si o alta mai in varsta, care a luat tot clasa I, si dupa cei 4 ani va iesi la pensie...Eu am ales-o pe aceasta mai tanara, si intr-un fel nu imi pare rau, v-am zis, e deosebita!
Sotul zice sa il mut la cealalta mai in varsta(pe care o stiu datorita unei colege), dar acolo sunt deja 37 sau 39 copii, nu vreau sa il duc acolo ca sa fie al 40-lea.
Il las aici si cu Dumnezeu inainte!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi deocamdata avem aceeasi invatatoare dar o vecina a avut anul trecut un "inlocuitor de invatatoare" vreo 3 luni din acelasi motiv - doamna lor a nascut. N-a fost nicio problema, inlouitorul era un domn recent pensionat, copiilor le-a placut, totusi testele finale au fost date de doamna lor, mediile incheiate de doamna lor.
Recunosc ca nici mie nu prea mi-ar place daca doamna noastra ar intra in concediu 2 ani, dar nici mare problema n-ar fi, daca inlocuitorul nu e ok poti muta copilul in alta clasa / scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Eu o sa raspund din perspectiva invatatoarei.... I-am "lasat" pe copii pe alte maini, intrand in concediu, spre finalul clasei a treia. Mi-a/Le-a fost greu, dar s-au adaptat, Mai greu e de suportat ideea, realitatea este ca nu e nicio nenorocire, asa cum spunea cineva pe aici, mai ales ca se va intoarce la catedra in clasa a treia, probabil, nu ca mine, care m-am intors, dar am preluat alti elevi...

Sfatul/rugamintea mea este sa-i fiti alaturi, cu vorbe frumoase...are nevoie, mai ales daca e o sarcina obtinuta greu. Asa imi spuneau mie parintii: "Va vom regreta, dar ne bucuram pt dvs..." E cea mai potrivita abordare posibila.

Succes micilor scolarei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anka74
Eu stiu un copilas care a avut in 4 ani de scoala primara, patru invatatoare...in fiecare an invatatoarea care ii prelua ramanea insarcinata. Intr-a patra parintii au zis ca nu isi duc copii la scoala daca doamna nu este in prag de pensionare!

Nu se stie niciodata! Adriana Iliescu tot in invatamant a lucrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Noi am trecut prin astfel de situatie anul trecut. Numai ca noi am avut noroc, invatatoarea noastra a ramas insarcinata chiar la inceputul anului scolar!Chiar nu au fost probleme din cauza asta, a plecat cu 2 sapt inainte sa nasca, la jumatatea lunii mai. Nu a lipsit aproape deloc.
Un fel de suparare am avut si noi la aflarea vestii, dar gandindu-ne mai bine, la rece asa, am ajuns la concluzia ca asta e viata, vom supravietui!

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Si noi avem o invatatoare tanara si ma gandeam ca in acesti 4 ani are toate sansele sa ramana insarcinata. Deocamdata e doar logodita dar in patru ani, multe se pot intampla. Acum are 24. Si eu am avut 3 invatatoare (una a murit, alta s-a pensionat iar cea de-a treia a ramas doi ani). Si a fost OK. Nu am suferit deloc din pricina asta. Cand am inscris fetita la scoala se stia ca va prelua clasa alta invatatoare dar am aflat ulterior ca era insarcinata asa ca pana in august nu am stiut ce invatatoare va avea. Pana la urma a venit chiar titulara, aceasta lucrand anii trecuti la alta scoala, mai aproape de centru. Si suntem foarte multumiti...

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput