Painea noastra cea de toate zilele...Monsanto!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Leditia nu inteleg de ce te oripilezi atat? Industria farmaceutica poate insemna si farmacia de la scara blocului, ce reprezinta de fapt partea de vanzari. Nu inteleg de ce atata inversunare pe postarea de dinainte?
Poate ne explici mai mult

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Capcaunule, nu fi capcaun!
Tocmai pe asta se bazeaza si cei ce dirijuesc destinele omenirii, pe naivitatea de a crede ceea ce li se spune si aparentele care li se prezinta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama
Tocmai pe asta se bazeaza si cei ce dirijuesc destinele omenirii, pe naivitatea de a crede ceea ce li se spune si aparentele care li se prezinta....

Intre a crede ceea ce spun cartile de stiinta si ceea ce spun cartile de duzina care crezi ca implica o naivitate mai mare?
Exact pe asta mizeaza cei care tanjesc dupa strugurii (acri, spun ei) diriguitorilor destinelor omenirii atunci cand scot pe banda rulanta, tiparita sau virtuala, fantasmele lor despre comploturi, conspiratii, illuminati, masoni, bilderberg, extraterestri, cipuri, omguri, nanotehnologii, bla-bla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

letitia, adica ce vrei sa spui ca sutele de farmacii din colturile blocurilor din Romania fac parte din Industria Automobilelor sau din alta.Si nu , nu m-am oprit aici cu ce am avut de spus, sa stii, sau poate ar trebui pentru ca stiu preamulte in domeniul agriculturii, si sigur ar trebui sa dau prea multe explicatii fara sa fiu inteleasa.A mai fost un subiect cu agricultura si multa lume spune ca parearea unui user care lucreaza in domeniu nu este relebanta cu ce spun ziarele, ministrii si presa, asa ca ma abtin, mai ales ca stiu cu ce sa *mananca_* MONSANTO!

Si da farmaciile, fac parte din Industria Farmaceutica, si sunt penultima veriga din acest lant.Ei sunt un punct de desfacere a produselor farmaceutice, pe langa spitale.Chiar, vorba giuliei, poate ne explici din ce categorie fac aparte si carei Industrii apartin farmaciilor.Cred ca nu te=ai gandit la Industria alimentara, chiar daca uneori pari mai multi buticuri ecat farmacii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Olim, fii buna si citeste aici.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pharmaceutical_industry

La un moment dat spune clar:
To retail pharmacies and stores
Commercial stores and pharmacies are a major target of non-prescription sales and marketing for pharmaceutical companies

Deci farmaciile fac parte din retail industry, ca si dealer-ii de automobile, care spre surinderea ta, nu fac parte din industria de automobile. Comercianti, in traducere libera.

Mergi la inceput

Pe scurt:
- omul (de rand) vrea o paine pe masa
- 6 miliarde de oameni (de rand) vor asta
- painea clasica e-al naibii de scumpa. Pentru ca n-ar ajunge la toata lumea
- dar lumea vrea paine
- si-atunci vin unii si descopera ba un fungicid care sa salveze cele doua treimi de lan mancate de ciuperca, ba o gena care sa mareasca rezistenta la umezeala, ba un ingrasamant artificial ce sa compenseze lipsa mineralelor din sol (ingrasamintele naturale fiind si ele costisitoare)
- productia celor ce folosesc metodele astea creste
- la o productie mare pretul scade (legea cererii si ofertei)
- omul de rand isi permite sa cumpere painea lor
- doar cei cu dare de mana se vor opri la rafturile bio

In concluzie:
- daca lumea n-ar cumpara paine ieftina monsanto&Co ar da faliment
- ar ramane pe piata doar painea bio
- dar asta-i prea putina (pentru ca productia la hectar, randamentul sunt mici) si n-ajunge la toata lumea
- si ce face pana la urma omul de rand? Moare de foame ca sa le faca in ciuda celor de la monsanto&Co ???

Mergi la inceput

letitia, traducerea ta este cam fiecare intelege ce vrea
uite eu altceva inteleg, dar nu asta e discutia oricum, si chestia cu automobilele te intrebam pe tine daca bagi farmaciile in aceasi oala cu dealerii de masini, se pare ca am primit raspunsul

capcaunu, sunt de acord cu anumite explicatii ale tale, mai putin cu ultima
nu moare de foame nimeni sa faca in ciuda la Monsanto, dar nici sa omoare in ciuda Monsanto oamenii, lent, in timp dar sigur din pacate.Plus ca asa mai intende o mana si Industriei farmaceutice sa vanda cat mai multe medicamente, ca doar acesti hormoni, substante chimice sau ce mai sunt provoaca boli, care trebuiesc ameliorate, niciodata tratate.
Asta este din pacate lema Industriei Farmaceutice si a multo medici din lumea de azi.

TREBUIE SA AMELIORAM NU SA VINDECAM!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

capcaunule, io zic sa faci o harta ca vad ca unii sunt tare indarjiti in convingerile lor!
deci "ei" vor sa ne omoare (lent si sigur) - ca daca n-ar fi Monsanto am trai cam 300 de ani fiecare...si de ce vor sa ne omoare, de fapt?? ca doar raman fara clienti, nu?

Mergi la inceput

lina, nu e o convingere personala si atat!Din pacate am invatat despre ce inseamna folosirea pesticidelor, ierbicidelor ssi a altor substante fito sanitare, precul si ce efecte au in timp aceste substante.Nu vorbesc din auzite si nici din povestile altora.Cine a prins macar o carte de agricultura in mana, macar din pura curiozitate, intelege anumite practici si nu sunt de acord cu ele.
Am spus clar ca ne omoara lent si sigur, nu de azi pe maine.Si in acest timp mfabricile de medicamente au cresteri spectaculoase. Administrarea de citostatice eradica doar la 5 la suta bola, restul de 95 la suta din pacienti mor, in general dupa ce cancerul tratat in prealabil a recidivat.Si statul cheltuie o gramada de bani pentru administrarea gratuitaa pacientilor.Si uite asa merge treaba asta din pacate.
Vor sari unii membri sa imi spuna ca asta e teoria conspiratiei, o numiti cum vreti voi, dar din pacate asta este realitatea zilelor noastre, ca ne place sau nu e alta poveste.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olim
nu e o convingere personala si atat! Din pacate am invatat despre ce inseamna folosirea pesticidelor, ierbicidelor ssi a altor substante fito sanitare, precul si ce efecte au in timp aceste substante. Nu vorbesc din auzite si nici din povestile altora.Cine a prins macar o carte de agricultura in mana, macar din pura curiozitate, intelege anumite practici si nu sunt de acord cu ele...

Agricultura traditionala se face de milenii. Lacuste, insecte, paraziti, buruieni. Rezultatele se cunosc. In ciuda experientei milenare a agricultorului, cu hibridari, altoiri, alternari de culturi, irigatii, tot ce se poate face bio, toate civilizatiile si popoarele au fost lovite recurent de foamete. Pe vremea aceea omenirea numara doar cateva sute de milioane.

Mecanizarea a adus un oarecare progres, cum ar fi posibilitatea araturii mai adanci, prasitului mai eficient, recoltatului si insamantatului mai rapid. Se reduc riscurile meteo, se castiga ceva timp in lupta cu buruienile, se oxigeneaza mai bine pamantul, se amesteca mai bine balegarul cu pamantul.

Dar populatia crestea exponential si mecanizarea nu era suficienta pentru a tine ritmul. Omul a recurs la o metoda brutala si cu efecte devastatoare ecologic si climatic: taierea padurilor pentru a face loc terenului agricol. Dar si asta are limite, s-a taiat pana prin 1800 tot ce se putea taia in Anglia si Irlanda. Si? Irlanda a fost lovita de-o foamete crunta pricinuita de ... Phytophthora infestans care le-a ras alimentul de baza, cartoful.

Agricultura nu putea sa sustina cresterea demografica fara chimizare, iar acum fara inginerie genetica. Sau vice-versa, chimizarea a facut posibila cresterea productiei agricole si ca efect scaderea mortalitatii cauzate de foamete si subnutritie.

Teoriile conspirationiste sunt pentru cei care invata fara sa inteleaga.

Mergi la inceput