iritatie scutec

iritatie scutec | Autor: madamami

Link direct la acest mesaj

Mai am mici probleme, Ilinca mea se irita foarte tare in zona genitala. Nu des, dar cand face, e lata, ma chinui pana ii trece. Ultima data a fost cam o luna, suntem pe trecute. Am fost si la doctor, am dat cu tot felul de minuni, dar nu au avut efectul scontat. O schimb foarte des, nu schimb tipul de scutece.
As dori un sfat, Va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

De fiecare data cand o schimbi, macar pana depaseste faza asta cu eritemele atat de urate, unge-o cu Bepantnen sau Sudocrem sau altele. Dar astea sunt cele mai bune - cel putin in cazul nostru.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

de fiecare data cand o schimbi spalo. Apa si sapun (pt bb).
apoi ai putea sa o mai lasi un picut si fara pampers. cu o husa impermeabila, celofan sub prosop...etc etc depinde si cat de micuta e.

Ps. imagineaza-ti cum ar fi sa porti tu toata vara un tampon gros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Si noi am patit-o de cateva ori mai serios, adica cu iritatie care sa nu treaca de la sine in cateva zile....La policlinica am ajuns la un medic care ne-a dat o reteta pentru o crema de preparat la farmacie (zinc si altele...nu mai stiu exact dar o caut daca vrei, eu o pastrez de vreo 3 ani...) cu care am dat apoi de cate ori a fost nevoie (o singura data a fost mai serios). Asa cum au spus si celelalte mamici, spalat cu apa si sapun, sters usor prin tamponare si lasat sa se aeriseasca putin fara pampers....

Doctorita noua ne mai recomanda spalatul cu ceai de pelin (in orice situatii - iritatie, bubite, etc etc.

Am mai folosit cu succes crema pentru iritatii de la Sanosan, insa doar in formele usoare...la infectie mai serioasa doar cea preparata la farmacie.

Sa va faceti bine repejor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

de preferat sa o speli, de fiecare data cand o schimbi, cu ceai de pelin, e mult mai bun decat apa simpla.
fara sampoane, sapunuri si alte minuni.
crema de galbenele sau sudocrem. restul sunt mult mai scumpe si de multe ori si mai proaste.
lasata cat mai mult fara pampers, daca se poate.

si cel mai bine si mai bine, sa mergi la un dermatolog pediatru, sa-ti dea o reteta cu crema fabricata in farmacie. fac minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Apa si sapun la fiecare schimbat. Servetele umede cat mai rar - doar in cazuri de urgenta (excursii, vizite, etc).
Eu am folosit cu mare succes Reviken sau Cutaden - aplicat in strat grosut dupa spalat si apoi pus pampersul sau chiloteii.
In cazuri extreme, tamponari cu violet de gentiana 1-2 pe zi.

Si schimba eventual si scutecele. Eu am patit-o cu fiica-mea cu o iritatie absolut infernala, nu trecea cu nimic si se si intindea, o luase pe sold in sus dupa 2 zile. Pana n-am schimbat pachetul de pampersi (aceeasi marca, dar alt lot, fabricat in alta tara), nu a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Incearca crema de catina, crede-ma ca ai sa uiti de Bepanthen si Sudocrem!!!..Mie mi-a recomandat-o o mamica si am fost ff reticenta mai ales ca foloseam Bepanthen si aveam incredere oarba in firma asta..cu toate ca si Iustin cand se irita statea cate o luna cu funduletul rosu..asa ca m-am hotarat sa incerc..rezultate inca de a doua zi!!!M-a convins..Plus ca ptetul e derizoriu!!!!INCEARCA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madamami spune:

am folosit si Bepanthen, sudocrem, de la Nivea, etc, efectul a fost zero, mai mult m-am trezit ca se agrava.Am inceput sa o spal cu ceai de musete, o las fara scutec si vad ca incep sa am rezultate,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Cicaderm pentru cremuit si eventual ii poti da granule homeopate de arnica sa rezolvi si din interior. Se gasesc la farmacii. In functie de varsta Ilincai poti intreba farmacistul ce dilutie sa iti dea. Si granule de camomilla daca plange de la usturime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Noi am folosit cu rezultate maxime uleiul de musetel dupa baie, nimic altceva. De la nastere si pana in prezent: in primele 7 luni uns+masat tot corpul zilnic dupa baie, doar in zona scutecului pana la 18 luni, apoi doar la nevoie. Am primit in maternitate o mostra (miiiica) de Sudocrem, inca mai avem din ea 3/4, asa des am folosit-o . In vara asta (copilul are deja 2 ani jumate) ne-a prins fara uleiul nostru minune o iritatie (de kk acid si moale) pe care am alungat-o dintr-o singura aplicatie cu Hemorzon (contine hidrocortizon + tetraciclina + lidocaina).
Si ca sa acoperim toate tipurile de iritatii, pentru atunci cand suspectam vreo micoza (s-a intamplat de 2 ori), sistam musetelul si spalam zona cu apa +bicarbonat, si apoi aplicam Nidoflor. Noi n-am ajuns la Nidoflor, a trecut doar cu spalaturile,in ambele cazuri.
Sper sa va fie cu folos experientele noastre. Fundulet impecabil sa aveti!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput