nuci statute - sugestii

nuci statute - sugestii | Autor: A_driana

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,
va rog ajutati-ma cu o sugestie, idee, ceva
vreau sa fac pt ziua mamei mele un tort egiptean si am cumparat nuci, dar nu prea is proaspete, adica nu miros a ranced dar nici grozave nu-s ...
nu am avut de unde sa cumpar proaspete de anul asta, asa ca m-am bucurat ca am gasit si asa
si va intreb pe voi...pot face ceva cu ele sa le ,improspatez' putin? oare o sa se simta in tort?
nu as vrea sa se simta in tort un gust mai nasol al nucilor...
va multumesc.

Adriana, mamica pufarinului David

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Spalate si prajite(in cuptor, pe hartie de copt, fara ulei) usor. Sau caramelizate si adaugat arome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

precizez ca un sfert din ele trebe macinate (vor fi incorporate in blat) si celelalte raman bucatele mai mici, care vor fi in crema (crema care contine zahar caramelizat zdrobit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

asa cum zice Darria, rumenite usor in cuptor.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si eu uneori le rumenesc in cuptor.

eu ca sa le mentin proaspete le tin in frigider in borcan de sticla.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

multumesc fetelor
le-am pus la cuptor pt cateva minute, dar nu ne-a placut deloc ... pe langa faptul ca se simtea inca gustul de statut, mai avea si gust de prajit, desi le-am tinut f putin...
dar nu m-am lasat, si mi-am trimis sotul in alt cartier sa-mi caute nuci proaspete
tortul l-am facut si sarbatorita si invitatii au spus ca-i absolut delicios.
o zi buna va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu pun toti samburii ,nucile,migdalele...etc,in apa .Dupa citeva ore sunt ca si noi,abia scoase din coaja.E drept ca nu am incercat asta cu nuci sau alte "nuts" care sa fi avut un gust "dubios".

Imi pare rau ca nu am vazut mesajul mai devreme,acum banuiesc ca ai gasit nuci proaspete.
Dar oricum e bine de stiut,nucile/migdalele etc. se fac ca noi dupa ce au stat citeva ore in apa.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Hannen ,adica scoate gustul de rinced din ele?

Eu stiam ca nu mai potzi face nimic cu ele,adica doar s ale arunci,dar de folosit nu le mai potzi folosi daca au capatat gust de rinced!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dana,eu nu am incercat cu nuci rincede niciodata.Am si specificat,chiar nu stiu daca ar merge(si acum ar fi fost ocazia sa aflam,poate daca mai are A_driana niste nuci ramase experimenteaza si ne zice).Dar uite,sotul meu cumpara migdale crude la kg si prima punga (ieftina in comparatie cu oferta din super market sau alte magazine unde 150 gr. sunt aproape cit kg-ul nostru ...)a fost un soc,sunt moi ,umezite.Le pun in apa si se invioreaza de numa.E adevarat ca nu au gust rau,numai ca sunt moi ...

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Daca-s rincede trebuie aruncate. Nimic nu le poate inviora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Lasate la hidratat peste noapte.

Mergi la inceput