50 de lucruri care ne irita in Romania
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
- capra vecinului
- snobismul
- festivit#259;#539;ile scolare in stil comunist
- descurajarea gandirii libere a copiilor
- aerul de superioritate al functionarilor publici / chelnerilor / corpului profesoral
si ar mai fi...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Dupa ce terminam de enumerat, incercam sa propunem / gasim solutii si sa si facem ceva?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kitty_1973/kitty_1973.jpg)
kitty_1973 spune:
- neconcordanta dintre preturi si salarii (preturi ca in UE, dar salarii foarte mici)
- birocratia stufoasa
- nepasarea si indolenta unor cadre medicale
- alocarea fondurilor de la bugetul local pentru construirea catedralelor si bisericilor (in perioada crizei!!!)
- barfa
- mizeria lasata de "gastile" de adolescenti
- rautatea oamenilor fata de semenii lor si fata de animale
- manelele ascultate la maxim in taxiuri sau in masinile celor care fac curse locale
- directorii incompetenti din scoli, numiti politic
- sumele de bani retrase din salariu pt. sindicat, acesta nefacand nimic pentru salariati
- nerespectarea legilor
- aerele si lipsa de respect a vanzatoarelor pentru cumparator (exceptand supermarketurile)
- neimplicarea unor parintilor in educatia copiilor, lasand totul in baza scolii
- lipsa unei colaborari bune parinte-scoala (unii dintre ei nu ajung la nicio sedinta cu parintii intr-un an scolar)
- etnobotanicele care se vand "pe fata" in apropierea scolilor
Sunt foarte multe de spus... am lasat la sfarsit ceea ce ma doare cel mai tare generalizarea. Recunosc "fiecare padure cu uscaturile ei". Nu suntem toti la fel.
![](images/user_woman.png)
Alexandra spune:
Tiganii si romanii tiganizati
Lipsa de igiena personala care nu are nici o legatura cu saracia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Dupa ce terminam de enumerat, incercam sa propunem / gasim solutii si sa si facem ceva? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
da
![](pupic.gif)
anca
![](mamica.gif)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!
moniboni spune:
[quote]citat din mesajul lui desprecopii
O idee de la un topic despre dorul de Romania
Haideti sa facem o lista cu 50 de lucruri care ne irita in Romania. Dupa asta facem si lista cu 50 de lucruri care ne plac.
Incep eu:
1. Restaurantele in care se fumeaza
2. Presa condusa politic
3. Taximetristii care fumeaza in timp ce conduc
4. Taximetristii nu poarta centura
....
lista e deschisa
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
ai uitat de taximetristii care mananca seminte...
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Dupa ce terminam de enumerat, incercam sa propunem / gasim solutii si sa si facem ceva? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Da. Dar mai intai trebuie sa realizam ca multe din cele descrise aici nu au legatura cu Romania neaparat ci cu faptul ca unii sunt nesimtiti, punct.
Cu alte cuvinte ar fi nesimtiti si daca ar trai in Belgia :)
Solutii sunt, pentru multe din problemele descrise aici:
-restaurantele in care se fumeaza - le poti evita pentru ca exista si restaurante in care NU se fumeaza .
Ok, am deschis lista solutiilor,
![](icon_smile_big.gif)
Si On topic, ma irita:
-angajarile incompetentilor pe relatii de nepotism
- faptul ca se consuma alcool foarte mult si foarte devreme, mai ales in mediile rurale, viciu care duce la abuzuri de tot soiul si accidente stupide, mult prea multe accidente stupide
-tacerea intelectualilor si glasul mult prea agasant al prostilor de unde rezulta lipsa reperelor sanatoase in societate, lipsa liderului, lipsa directiei, lipsa exemplului.
-lucrurile incepute si lasate balta
-principiile, din ce in ce mai putine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rall/rall.jpg)
rall spune:
Cuplul politic Basescu Udrea. Primul cu un tupeu scarbos ne ia pe toti de prosti si minte din 10 in 10 minute. Pe Udrea nu o pot uita cum se dadea propria admiratoare la radio
Faptul ca se inaugureaza cate 20km de autostrada. O data la enspe ani
cleo78 spune:
faptul ca oamenii din sectorul de stat nu sunt trasi la raspundere pt greselile lor. Ma refer la numarul mare de angajati in politie si totusi lipsa sigurantei publice; la greselile medicale si ca nu sunt dati afara/taiate salariile simtitor pt asta, profesorii care incearca sa copie la examene consider ca nu ar mai trebui sa predea, lipsa parlamentarilor de la munca ar trebui aspru pedepsita: nu vii, lasa pe altul sa fie deputat - un alt de ex.
Faptul ca avem o armata imensa, fara beneficii pt stat dar cu cheltuieli colosale (vezi Germania, Japonia, carora le e interzisa armata interna dupa al 2lea razboi mondial, dar cu evolutia spectaculoasa in domeniu economic).
ETC.
Intr-un cuvant: lipsa de responsabilitate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Lipsa toaletelor publice decente in orase si a toaletelor de orice fel din afara oraselor.E un chin sa faci un traseu de sute de km si sa fii nevoit sa cauti o padurice,un lan de porumb si alte cele!
S-au mai facut popasuri si parcari de-a lungul drumurilor europene,dar noi n-am intalnit UNA care sa aiba si o toaleta publica!