Ce s-a intamplat la gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
mirela0521 spune:
clarmai, bine te-am regasit! nu ai mai intrat sa scrii de mult la grupul nostru. ne-am mutat la "prieteni dintotdeauna"/"mamici si copii din arges". iti dau link-ul http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=166485&nm=Mamici-si-copii-din-Arges-(3) si te asteptam cu drag sa scrii.
acum sa scriu si eu la subiect... anul trecut baiatul meu de 4 ani adormea ultimul dintre copii. se fatzaia in pat de colo colo chinuidu-se sa adoarma, asa ca in final abia daca dormea 25-30min pt ca se termina perioada de somn pana reusea el sa isi gaseasca somnul. "daca nu imi vine somnul..." asa zicea de fiecare data cand il intrebam de ce nu s-a culcat o data cu surioara lui si cu restul copiilor din grupa. cand doamna ii trezea, el saracu era in "transa" si abia reuseau sa il trezeasca. in schimb sora-sa de 2 ani atipea aproape imediat ce punea capul pe perna.
cat despre mancare ce sa mai zic!!! sunt copiii problema din pacate! ai mei nu se ating de micul dejun nici macar acum (tocmai de aceea le dau cate o cana de laptic cald dimin dupa ce ii trezesc ca sa fiu sigura ca nu stau cu stomacul gol pana la pranz). iar la pranz mai mult se joaca cu mancarea si cu lingura in farfurie. prefera sa manance paine goala, abia daca gusta cate 2-3linguri din farfurii. mi-au zis acelasi lucru si d-nele ingrijitoare de anul trecut si cele de anul acesta. deja m-am resemnat ca nu vor manca vre-o data mancarea de acolo.
ca si concluzie, cred ca depinde de fiecare copil in parte, de cat de sensibil este, de cat de sociabil si de adaptabil este. eu zic sa nu iti faci griji ca se va obisnui pana la urma la gradinita, mai ales ca nu prezinta alte semnalmente cum ca nu ii place la gradi.
Androix spune:
Pai da-le mai consistent sa manance dimineata daca nu mananca la micul dejun si la pranz mai mult se joaca. Ai mei mananca tot amanadoi, eu sunt la polul opus, am desfiintat micul dejun de-acasa pentru ca pierdeam mult timp, dar tot le iau cate o banana in masina, sau cereale la punga pana ajungem.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
clarmai spune:
Multumesc mult de raspunsuri,am fost socata ieri cand mi-a dat un mesaj educatoarea ,mi-a zis ca" ghici ce face fata ta,doarme de la ora 13,a dormit de la 13 si pana la 16 cand ne-am dus sa o luam.
A papat si ciorbitza,felul doi nu a vrut,dar a papat dimineata si ciorba si apoi s-a culcat.S-a adaptat minunat,mi-a zis educatoarea ieri ca nu m-a sunat doar ca nu manca.A plans mai tz un piC,dupa ce am plecat,si a fost toata ziua agitata,nervoasa,incepuse chiar la un moment dat,sa se traga de par,ele s-au speriat de reactia ei,apoi iar s-a potolit un pic,si o tinea intr-o maraiala,nu plans ,maraiala,au incercat sa o faca sa intre ritm,dar pt ca nu dormise atatea zile,se acumulase oboseala.
Si au considerat ca mai bine sa nu o mai chinuie ,se vedea ca e foarte obosita.
Cu somnul am rezolvat-o,nu dormea pt ca puiul de perna primit de acasa il invelise ingrijitoarea cu un cearceaf,si ea nu vedea puiul de perna.Acasa i-am zis ca doarme cu puiul de la mami si de la tati,cu parfumul nostru pe el,si d-na il invelise in cearceaf,ea s-a panicat ca nu vedea puiul,cand am luat-o mi-a zis."Mami puiu pena doamna,dus,a luat d-na "si atunci mi-am dat seama ce vrea.
I-am comunicat la d-na sa-i lase puiu descoperit si a dormit.De mancat ii dau dimineata si uneori se satura destul cu ce manaca acasa si pe drum.Multumesc mult de raspunsuri.
Am sa tin cont si de link,pupici.