Urticarie
Baietelul meu are 1 an si 8 luni.
De pe la 8 luni a debutat urticaria: pete umflate, rosii, pe diverse parti ale corpului. Dupa cateva vizite la pediatru si analize concluziile sunt ca o face din cauze alergice. La panelul cu alergeni (analiza din sange) a iesit o alergie "mild" la proteina din lapte, caseina. Nu mai consuma produse lactate si nici altceva ce contine lapte. Deoarece este inca alaptat, nici eu nu mai consum nimic lactat. A primit si tratament medicamentos, Zyrtec picaturi, vreo 10 zile.
S-a rezolvat cu acest regim pentru cca 8 luni.
De 1 luna au aparut iarasi petele si nu se mai rezolva cu nimic. Drept e ca a si consumat cateva produse care contin lapte - de ex. croissant. Am fost in concediu si la micul dejun era bufet suedez, el circula prin restaurant si mai fura de pe masa aia mancare...A urmat tratament cu Xyzal si Prednison 15 zile. In timpul tratamentului s-a rezolvat problema, la 3 zile de cand am terminat medicamentele a aparut din nou. Are bube tot timpul pe corp, mai pronuntate sau nu. Am scos si carnea de orice pasare din alimentatie si pestele, fara nici un rezultat.
S-a mai lovit cineva de asa ceva pana acum? Eu cand vad iarasi pete pe el simt ca imi vine rau. Mai ales cand stiu ca abia a terminat un tratament de durata, care a implicat si cortizon. Am sa vizitez si un medic homeopat, dar as mai putea folosi si alte idei daca mai are cineva pe aici experienta cu ceva asemanator.
Raspunsuri
ali spune:
Asta voiam sa-ti spun si eu: sa mergi la un homeopat.
O prietena de-a mea are o fetita cu probleme cu dermatita atopica( cred ca asa-i spune).I-a facut o gramada de tratamente inclusiv cu medicamente cu cortizon si degeaba.
I-a rezolvat problema la homeopat.
Te cred ca esti disperata.Multa sanatate.
CorinaDani spune:
o alta posibila cauza a eruptiilor cutanate este prezenta parazitilor intestinali. i-ai facut baietelului ceva investigatii in acest sens ? de preferat ar fi analize tip antigen, nu coproparazitologic.
iti amintesti imprejurarile in care i-au aparut primele pete ? mai tii minte ce ai mancat/baut in ziua precedenta ? consumai produse lactate si inainte de a avea baietelul urticarie ? ai schimbat cumva marca produselor lactate ?
mi se pare oarecum ciudat, daca tu consumai lactate si copilul nu a avut probleme cu urticaria pana la varsta de 8 luni. daca era alergic la caseina, ii aparea eruptia mai devreme, din primele zile/saptamani...
terishka spune:
Si el consuma lactate, nu numai eu. Eu nu mananc des oricum, dar consum branza si iaurt. El manca atunci iaurt aproape zilnic, lapte praf nu - pentru ca era alaptat. N-am schimbat marca, nici la el, nici la mine.
Coproparazitologicul a fost ok, analize antigen pentru ce, ai idee? Giardia poate da asa ceva oare? O sa ma interesez si eu.
Imprejurarile - atunci i-am dat avocado, toti am crezut ca a fost de la el. Evident nu i-am mai dat, am urmat tratamentul cu Zyrtec, a disparut eruptia cateva saptamani si apoi aparea iar. De-aia au urmat analize specifice pentru alergeni.
Ideea e ca si eu nu stiu ce sa mai cred legat de diagnosticul lui. Mi se pare ca e ceva legat de alergie, asta si pentru ca simptomele ii dispar sub tratament specific pentru alergii. Dar apar imediat dupa si se pare ca nu reusim sa gasim cauza, alergenul(ii).
Mai voiam sa intreb ceva, a auzit cineva de alergie la laptele matern? Stiu ca si laptele de mama contine, in proportie mai mica decat cel de vaca, proteina caseina, la care baietelul meu a iesit alergic in urma testului din sange. Cu toate astea nici un medic nu mi-a zis pana acum sa renunt la alaptat din acest motiv (ci cu totul altele, laptele nu mai e bun, blabla). Eu as renunta cateva zile si la alaptat, sa vad daca se mai amelioreaza cumva...
Of.
CorinaDani spune:
dar daca aparitia petelor are loc in directa legatura cu anotimpul, nu cu mancarea ?
nu cumva primele pete au aparut tot in aceeasi perioada a anului trecut ?
poate e alergic la vegetatie, nu stiu - polen, frunze uscate, spori...
si inca ceva : croissantul era simplu sau avea si crema ? pentru ca, daca avea crema de ciocolata, e posibil ca micutul tau sa fie alergic la ceva din compozitia cremei, de obicei producatorii scriu ca poate contine urme de arahide, iar acestea se stie ca sunt printre alimentele cu cel mai mare potential de declansare a alergiilor.
nu te baza ca nu are paraziti doar pentru ca a iesit ok rezultatul la copro. l-ai repetat de trei ori, la interval de cateva zile ? se stie ca de multe ori rezultatul poate fi fals-negativ.
antigen se face tot din mostra de kk, insa e o analiza cu marja de eroare mai mica si nu e nevoie sa o repeti, cum se procedeaza de obicei la coproparazitologic
terishka spune:
Nu are niciodata pe intreg corpul. Pe portiuni: burta, maini, picioare, foarte rar pe fata.
8 luni el avea in septembrie, nu cred ca merge legat cu anotimpurile pentru ca vara asta a tinut-o destul de mult cu bubele. Nu ar fi avut primavara mai degraba debutul, daca ar fi fost legate de polenuri? In plus, la testele de sange nu a iesit a fi alergic la polenuri, animale, sau acarieni; nici la prick testul facut la alergolog pentru acarieni nu s-a inflamat foarte tare zona.
La alergolog s-a inflamat foarte tare manuta la histamina, mi-a zis medicul ca a avut o reactie destul de serioasa. Am inteles ca asta inseamna ca are un teren alergic puternic, nu ajuta cu nimic insa la identificarea cauzei alergiei.
Croissantul era simplu CorinaDani, avea gem. Daca e sa cred testul de sange pentru alergeni, nu ar avea probleme la alune, nuci si altele asemenea.
Eu stiu ca antigen se face la ceva, adica antigen pentru giardia, HPV, herpes etc. Exista o analiza generala numita antigen sau cum e?
CorinaDani spune:
ah, scuze, am uitat eu sa scriu complet : da, antigen giardia. iar pentru depistarea oxiurilor se face scotch-test, se aplica o banda adeziva in zona anusului si se examineaza la microscop dupa dezlipire.