Ce facem cu calculatorul?

Ce facem cu calculatorul? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Unul dintre gemenii mei este obsedat de calculator/laptop, nu i-am incurajat preferinta, nu i-am aratat nimic, dar am constatat stupefiati ca stie cum sa le foloseasca.
Singura explicatie ar fi ca ne-a urmarit si a retinut ce il interesa.
O singura grseala poate am facut: i-am oferit accesul pe "pestisorul rosu"(spun in romana ca sa nu fie reclama!).Asta nu inseamna ca nu a retinut cum se scrie in franceza si sa ..tasteze in franceza.
Acum, cum prinde deschisa camera unde avem calculatorul, daca nu o deschide singur, intra imediat pe acest site.Cum a aflat asta numai el stie!
Are 5 ani, suntem ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea dependenta de calculator.
Suntem in continuare cu camera unde avem calculatorul/laptopul inchisa, oare este bine?
Am uitat sa va spun:fratele lui geaman nu are aceleasi abilitati dar este la fel de interesat.De ex. mouse-ul nu-l poate folosi ca fratele lui si nici abillitatile de a ajunge pe site-ul favorit lor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Faceti orar. Habar n-aveam de site-ul asta o sa ma uit si eu sa vad daca are ceva interesant. Ai mei vin cu piticlic de la gradinita si alte prostii si daca le cumpar apoi trebuie sa le dau si voie sa le joace, nu? Dar nu toata ziua buna ziua. In timpul gradinitei merg cu ei de luni pana joi la dans si aikido, ajungem seara destul de tarziu si pe la inceput pentru ca cele doua ore cat mai ramaneau pana la culcare nu le ajungeau sa stea la televizor, sa manance si sa se spele cand ii anuntam ca e ora de culcare se puneau pe plans ca n-au avut timo sa se joace. Si le-am facut timp sa se joace Si au voie la calculator si televizor doar o ora vineri si sambata. In rest nu avem timp nici sa respiram.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Androix, eu, intreband pe cineva cu multe ..centuri in Aikido, am aflat ca dupa ce vor implini 6 ani pot sa ma gandesc sa-i duc pt. initiere.
Am inteles ca instructia nu este numai fizica in acest tip de arte martiale si in asta consta nobletea acesteia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

E simplu. Sa renunti tu insati la a mai scrie pe forumuri. Exemplul personal e cel mai bun, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Daca nu exista calculator nu are ce sa il tenteze...desfinteaza-l!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Nu stiu ce-i aia 'pestisorul rosu':)
Fiu-meu are acces cat ii doreste inimioara - site-urile periculoase sunt blocate si oricum sunt mereu langa el - si tocmai de-aia nu-i doreste prea mult. Se joaca ce se joaca cu Thomas si prietenii, cu Bob constructorul, cu Pingu, deseneaza niste chestii demne de Kandinsky, dupa care tot adunatul de castane i se pare mai interesant.

Edit: in parc, vreau sa spun. Si mersul cu trotineta. La cel din urma aproape ca nu vreau sa ma gandesc ca ma apuca vertijul, asa niste piruete ametitoare face.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Calculatorul este OK daca e folosit cu moderatie si daca ai instalat parental control.
Inchiderea/incuiera usii nu este o solutie pentru ca ii va starni si mai mult interesul.

Lasa-l sa se joace in prezenta ta 1/2 ora - 1 ora. Chiar explica-i anumite lucruri.
Apoi ii spui, gata, de ajuns pentru astazi. Mai intram poimaine.
Incet, incet ii faci un program pe care ai grija sa-l respectati si voi si copilul.

Este mult prea devreme sa vorbesti de dependenta!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Nici eu nu cred ca e vorba inca de dependenta ,iar site-ul ala (poissonrouge ii zice) e chiar ff dragut si chiar educativ.Si fetita mea s-a jucat pe el sau ii puneam CD cu Piticlic.Dar totusi trebuie facut un program,ca daca "prind gustul" greu ii mai iei din fata PC-ului.Eu am incercat sa o tin departe de el si destul de tarziu (comparativ cu alti copii) i-am aratat ce si cum.Vara aproape ca nu se apropie de PC,eventual sa vada ceva poze/flmulete impreuna cu mine,dar iarna o mai lasam la PC seara cand ii faceam baie celui mic ca era cam obositor si cu ea pe cap in baie.Iarna asta nu stiu cum o fi,ca a crescut cel mic,fac deja baie impreuna si mai tragic ... a prins si el gustul taman a site-lui cu pricina.Ca zilele trecute intr-o seara n-am mai rezistat tambalaului din casa (ai mei se fugaresc,sar,zbiara,se catara etc. ) si pe cel mic l-am luat in dormitor sa ne jucam,iar pe ea am trimis-o la PC sa se joace (facui si io ca mami care o pune la desene la TV pe motiv ca numai atunci sta cuminte ) Ei bine la un moment dat a "evadat" cel mic si a reusit sa vada cu ce se ocupa sora-sa ! Si cum el oricum e ff pasionat de PC - deocamdata i-am aratat doar poze si filmulete cu copii - acum gata ,ma trezesc ca ma trage si striga ca vrea "sa spalgem sticle" sau mai stiu eu ce joc e acolo.I-am aratat deja cateva jocuri si efectiv imi smulge mouse-ul din mana sa manevreze el.Sora-sa nu era asa de atrasa parca.Dar cu cat statea mai mult la PC,cu atat ar mai fi stat ,de aia trebuie facut un orar.
Plus ca tin minte ca la un moment dat cand ii pusesem ceva filmulete cu desene animate sau cantecele cu copii - nu mai retin - pe youtube,a inceput sa butoneze ea de la un filmulet la altul pe cand m-am intors din baie si pe-acolo sunt si tot felul de aiureli pe care nu am cum sa le "blochez".
Dupa mine e totusi bine sa invete de mici sa umble la PC,moderatia e cheia.Dar sunt si copii cu abilitati deosebite la capitolul asta si cred ca ar trebui incurajati,ca cine stie ce mari programatori va iesi din ei

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Foarte bine ca stie si ii place, iar siteul cu pestisorul e chair f ok. Copiii mei au invatat multe de acolo. Problema nu este sa nu stie ci cat timp alocati acestei activitati.
Presupunand ca merg la gradinita la program lung (cum au fost ai mei) + o activitate dupamiaza+ plus drum si putin parc...se termina ziua. Abia aveau timp de putine desene cat mancau cina. Apoi baie si nani. Mai prindeau sambata sau duminica daca nu ii taram noi in excursii. Asa ca daca le faci program strict si egal - foarte ok pe "pestisor" iar mai tarziu alte jocuri agreate de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

DEocamdata e mica dar se bucura foarte mult cand ascultam muzica ,,sau cand urmarim Thomas,paco nuki si lola....stie si ea sa puna mouse-ul ,vede manuta si apasa butinul sa cante ce vrea ea...dar nu exagereaza..e mult mai bine sa faca mancare cu oalele mele,sa facem "puzel"..cam asa ceva,si alte chestii.Problema e ca stand aproape numai in casa trebuie sa diversific asa ca alternez calculatorul cu televizorul,radioul si jocurile.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput