buna

buna | Autor: erikosul

Link direct la acest mesaj

ma numesc mary si sunt noua venita,am un baietel de doi anisorii,se numeste erik.
acum ast un bebe 2 cu multa dragoste si iubire.
vreau sa intreb si eu viitoarelor mamici care au facut cezariana va mai doare operatia?o sa ma doara mai rau operatia din cauza sarcini?nu stiu si sincer imi este un pic cam frica?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna si bine ai venit.
Pe mine nu m-a mai durut deloc operatia la un timp f scurt dupa cezariana. In timpul celei de-a doua sarcini de asemenea nu m-a durut. Sa zicem ca la mine a fost o perioada mai mare intre sarcini, dar am prietele cu 2 cezariene la dif f mica si sunt in regula. Stai linistita.

Sarcina usoara si bb sanatosi!

Ingeras, mami de Maya
Maya va avea o surioara sau/si un fratior! cand va vrea Dumnezeu...
5 sarcini pierdute 5-8 sapt
1 extrauterina
1 FIV nereusit (6 blasto AA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erikosul spune:

mersi pentru ras,am pierdut si eu o sarcina si este ingrozitor mai ales cand iti doresti din tot sufletul.
acum speram sa fie ok.nu am vrut sa aud de cezariana,am vrut sa nasc normal dar nu sa putut.eu mai am o sora geamana si ea tot prin cezariana a nascut si am vazut cat de dureros poate sa fie,vedeam in ochii ei durerea.
am simtit si eu dupa ce am nascut nu puteam sa il tin in brate pe ingerasul meu,este foarte dureros.
sper sa nasc natural da data asta.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu pot intr-un fel sa zic ca le-am experimentat pe amandoua. Prima o nastere naturala, fara peridurala un baietel de 3.950Kg totul a decurs perfect, nu dureri f mari si imediat m-am ridicat din pat, a doua zi ma plimbam cu copilul prin salon. M-am vindecat complet in doua saptamani-ma refer la epiziotomie , reluar viata sexuala la fix 6 saptamani mai bine chiar ca inainte. Dupa 6 luni aratam la fel ca inainte de sarcina fara burta fara sunci.

A doua experienta este o "mica cezariana" de urgenta la cinci luni.
Cand a trecut efectul anesteziei am simtit o durere ce nu credeam ca e posibil sa o suporte un om, a doua zi nu puteam sa tin o sticla de apa in mana, o saptamana am mers ca o "virgula", inca o luna dureri si tot felul de mancarimi si intepaturi, reluare viata sexuala dupa mai mult de doua luni -clar flora vaginala nu s-a refacut complet, tratamente cu ovule.... Au trecut 6 luni si aseara am scos o frumusete de fir de 10cm de am crezut ca mi se face rau.
Nu am putut sa ma apuc de sport c am adoare operatia asa ca am ramas cu burtica. Nu pot sa spun ca cicatricea este inestetica dar nici nu ma atrage prea tare.

Eu una comparand doar durerea fizica, avantajele si dezavantajele si modul de recuperare clar as opta pentru nastere naturala, asta bineinteles daca nu exista o impunere medicala pentru cezariana.

Mergi la inceput