Dovlecimea e in sarbatoare - are deja 2 ani! *16*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Neata,

feciorul meu s-a culcat aseara la 22.20 (din proprie initiativa) si s-a trezit azi dimineata la 9.55 (cu o pauza de apa la 4.40). oare mai sunt pusee de crestere la 2 ani? nici nu stiu...

Danutza, te inteleg cu lipsa timpului. inca incerc sa fac o petitie sa se faca ziua de 26 de ore, minim

Cata, feciorul meu s-a intarcat singurel la 1 an si 11 luni. era mai interesat sa alerge prin curte, cu picioarele goale pe iarba, sa se joace cu catelul si cu iepurii. eu as mai fi fost dispusa sa-i dau sa suga cat vrea el. mai ales ca nu ma trezea noaptea, nu m-ar fi deranjat deloc sa merg chiar si la 3 ani. nu merge sa pui plasturi pe mameloane si sa-i spui ca nu mai sunt? sau chestii din astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Ioana, parerea mea este sa vorbesti cu pediatrul referitor la faptul ca i-a crescut exagerat nr orelor de dormit.
Din experienta copilasi lor mei, stiu ca timpul de dormit scade. Ieri ne scriai ca doarme de la 2 si era 7 fara un sfert. Parca e prea mult. Poate nu e absolut nimic, dar mai bine sa-ti confirme un doctor. Poate e nevoie de niste analize. Recunosc ca eu sunt mai speriata de bombe cand apar schimbari de orice fel la piticii mei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Ioana, parerea mea este sa vorbesti cu pediatrul referitor la faptul ca i-a crescut exagerat nr orelor de dormit.
Din experienta copilasi lor mei, stiu ca timpul de dormit scade. Ieri ne scriai ca doarme de la 2 si era 7 fara un sfert. Parca e prea mult. Poate nu e absolut nimic, dar mai bine sa-ti confirme un doctor. Poate e nevoie de niste analize. Recunosc ca eu sunt mai speriata de bombe cand apar schimbari de orice fel la piticii mei.

Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009)

Roxxy, si mie mi se pare cam mult. adica ieri a dormit de la 2 la 7 seara si apoi de la 22.20 la 10 dimineata. si acum a adormit de la 2 jumate. i-am luat deja recipientele sa-i fac o copro si o urocultura. si caut sa vad daca la med-as recolteaza analize copiilor asa de mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Ioana sunt niste asistente tare dragute la Med Unirii. Eu acolo i-am facut analize lui Rares. Sunt super ok. Referitor la somn...si mie mi se pare cam mult dar nu vad nici o problema in asta.

Rares de cand a inceput cresa doarme doar 6 ore din 24. Noaptea plange vreo 3 ore deci sunt tare invidioasa pe copiii care dorm. Bine, glumesc, nu sunt chiar atat de invidioasa dar as vrea sa doarma si al meu macar 9 ore din 24.

Cata, nu te pot ajuta dar stiu ca treaba cu plasturii tine din cate am auzit.

In alta ordine de idei Rares se acomodeaza la cresa dar a devenit tare irascibil acasa si nu mai vrea sa doarma. Plange si vrea numai brate. Sa speram ca trece si perioada asta.

Danuta .

Pupici tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Tot la BUudapesta...maine seara pe la 9 ajung si eu in tara. Mi-e dor de fetita de mor. De ALAPTAT EU MAI ALAPTEZ si vad ca inca mai e laptic. O sa renunt cand o sa renunte de la sine sau nu o sa mai fie laptic...sau vedem.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Seara buna!
x_ggg, eu cand am hotarat sa-l intarc pur si simplu nu i-am mai dat sanul. S-a trezit des noaptea, a marait ca vrea dar il intrebam mereu daca vrea apa, si-i dadeam cate o gurita. 2 zile a durat asta, apoi s-a linistit.Dar nu m-am intors din drum

Apropo de crize de plans, ieri la pranz L a decis ca nu vrea sa manance mancarea facuta ci ca vrea budinca, din frigider. Si da-i si tipa, urla, plange, arunca cu mancarea...Eu mi-am folosit toate resursele de rabdare si i-am spus ca daca nu vrea mancare atunci se culca cu burta goala. L-am scos din scaun si l-am dus in pat la somn, unde a continuat sa urle si sa faca crize. Cand a vazut ca nu cedez s-a linistit ca prin farmec, mi-a aratat usa ca sa mergem la masa. L-am intrebat daca ii e foame: "da". Mananci mancarea :"da". Si a mancat papica lui fara alt scandal. Asa mi s-a parut o victorie...si o revelatie. M-a uimit cum s-a calmat de o data si a mers ca un mielusel la masa...

Somn usor!

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata!
Va zic sincer, cu cat ne apropiem de aniversarea de 2 ani, cu atat ma simt mai presata sa intrerup alaptatul. Contribuie la asta, soacra, cumnata, colega de serviciu, pediatra(care mi-a zis pana la 2 ani, dar nu mai mult), etc. Singurul meu sustinator e sotul.Aaaa, si Rares desigur. Plus ultimele nopti facute franjuri,m-au facut sa incep sa iau in considerare o asemenea varianta.
Plasturi: caca maca, Rares ii dezlipeste sadic tare.
Asa ca ieri dimineata, i-am dat pe la 7, am plecat la munca, am venit seara, a papat cu tati, a dormit cu tati 3 ore la pranz, cand am venit, i-am dat papa si tot ii spuneam ca titi are buba. Ok, adoarme singurel, dupa vreo 20 de minute de framantari, nu a cerut...ma gandeam, ok, sa vezi ca va fi usor...
Dormim de pe la 9, pana pe la 2, la 2 foiala, dau apa, nu cere titi...se culca, si prin somn..titi-bubaa, dar asa suspinat...mi se rupea sufletul..si mi-am dat seama..parca m-a pocnit ceva in moalele capului. Nici eu, nici el nu suntem pregatiti sa renuntam. Asa ca, la urmatoarea lui trezire, pana la care eu nu am putut dormi, vreo 2-3 ore, a cerut titi, asezandu-si capul pe pieptul meu si spunand bubaa, incetisor... va spun sincer, i-am dat, si atat de linistit a supt, si asa de calmi eram amandoi, de mi-au dat lacrimile, dupa cateva minute, s-a intors pe partea cealalta, si a dormit pana mai inainte. Si eu cu el. Deci mergem inainte, cat va fi si cat va vrea. Eu una inca mai vreau. Si el.

Kemsy, cu papica eu zic ca ai procedat bine, cum imi spunea cineva, ca nu moare copilul de foame cu mancarea in fata. Vor manca toti.

Monikus, doamne, stii ca si noi suntem codasi la somn, dar de la 9 seara pana pe la 7 jum-8, e perioada de somn, chiar daca se mai foieste, nu se trezeste de tot, nu urla(decat ff rar, presupun ca il doare ceva atunci). La Rares al tau probabil e o frustrare acum, legata de cresa. AM inteles ca la pranz il iei acasa. Dar de dormit acolo nu? S-ar putea, vazandu-i pe ceilalti, sa se molipseasca si el de obiceiul asta. Am vazut ca un copil de la copii invata cel mai repede. Iar cu bratele, iubeste-l, chiar daca e obositor, iubeste-l, ia-l in brate, pupa-l, iti va fi dor de asta....

Danutza, ma bucur sa aud ca inca mai esti pe baricade cu alaptatul, si imi pare rau ca ai fost nevoita sa pleci. Ce face Alexandra in lipsa ta? Cum doarme?

Ioanna, Carol pentru mine a fost mereu un exemplu, si "intarcarea" lui, treptata si fara chin a venit ca un lucru firesc, nu ati suferit niciunul.

Lali, tu?? Tot cu titi?? Sper ca da, si fara colici...

Mergi la inceput

Cata, , asa e cel mai bine. se va intarca el pana la urma. dar daca e de ce sa nu-i dai?! eu te sustin , sa stii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna fetele!

Am venit de la dentist care m-a anesteziat si acum ma simt cu o falca in cer., dar fara dureri.

Noi suntem bine, dar ieri Mihai s-a trezuit de la 5 dimineata, a dormit cam 1 ora jumate pe la pranz si apoi la ora 9 seara l-am culcat si s-a trezit azi dimineata pe la 7, cu dora treziri cei drept.

Cata si eu zic sa continui cu alaptatul daca vreti amandoi unde-i problema?

Danuta te inteleg perfect si eu am fost plecat in delegatii cand era Ramona mica si iti spun sincer ca abia asteptam sa o vad cand ajungeam acasa.

Monica imi pare rau ca nu doarme Rares , dar poate ca se va regla si la voi problema. Stii cand Mihai s-a trezit ieri la 5 si fugea prin casa numai la voi ma gandeam.

Ioana nu stiu ce sa zic de somnul lui asa de mare. Ai mei numai cand le dadeam Ketof sau Peritol dormeau asa de mult.

Va pup si va urez we placut ...mi-a venit feciorul de afar dormind bustean. iar nu mai doarme mai tarziu decat deseara.

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Laura m-ai amuzat ca te gandesti la mine cand se trezeste Mihaita devreme. Bine ca nu se intampla in fiecare zi :P. Mai rezista un pic cu maseaua si scapi.

Cata, da-i san atat cat cere. La un moment dat va ceda singur cu siguranta. Cat despre iubareala, e clar ca il dragalesc chiar mai mult decat inainte dar sa vedem cum voi rezista de luni incolo cand incep munca. Ma intrebai de dormit la cresa. Pai, de saptamana viitoare, probabil de marti, pt ca luni va fi reacomodare dupa weekend, il voi lasa sa doarma acolo. El la pranz adoarme singur acasa la el patut dar acum e suparat si frustrat si de asta face asa, adica se trezeste si plange. Saptamana asta a fost de acomodare si de asta l-am luat acasa la pranz dupa ce manca, pt ca asa fac cei de la cresa la care merge Rares cu toti copiii. Oricum, eu zic ca e mai bine asa pt ca ar fi fost socul foarte mare daca l-as fi lasat din prima toata ziua. Si cand zic socul, ma gandesc si la el si la mine pt ca as fi inebunit toata ziua acasa fara el.

Roxxy ma bucur ca sunteti bine si ca cei doi incep sa se inteleaga mai bine.

Claucia ce mai fac fetele?

Kem cum stati cu pregatirile pt petrecere? Sau a fost deja ca sunt total pe dinafara.

Kiki cum rezista gemanutii fara mamica lor? Dar mamica lor fara ei?

Danuta te cred ca iti e greu fara Alexandra. Mie mi-a fost greu fara Rares acum cate 5 ore pe zi. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi in sufletelul lor saracutii.

Concluzii dupa prima saptamana de cresa:

1. mananca ce i se da
2. plange 2-3 reprize de cate 2-3 minute pe zi
3. plange inca la dus
4. se miorlaie un pic cand vin sa il iau dar ii trece repede
5. se joaca cu copiii
6. inca nu s-a imbolnavit

deci, a inceput acomodarea iar ingrijitoarele ne dau sperante ca in 2 saptamani nu va mai plange deloc. Urmeaza o saptamana grea atat pt el cat si pt mine in care el va trebui sa stea toata ziua la cresa deci si sa doarma acolo iar eu trebuie sa reincep serviciul. Doamne ajuta sa trecem cu bine si peste asta.

Pupici tuturor si weekend placut.

Mergi la inceput