Dovlecimea e in sarbatoare - are deja 2 ani! *16*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna seara!

Hai ca asta este al treilea mesaj pe care il incep, poate voi reusi sa-l si termin.

Noi suntem mai bine, desi toata saptamana trecuta Mihai a facut greva foamei. Simteam ca o iau razna, dar vad ca atrecut azi a mancat foarte bine.Ramona este si ea bine si a fost azi la gradi, iar maine mergem la circ.

Monica abia astept impresiile lui rares din prima zi de cresa. Sper ca nu au coincis cu ale tale.

Danuta ma bucur ca Alexandra este mai bine. Sa dea Domnul sa nu ne mai raceasca copii, dar doctora noastra zicea ca este prepad in crese si gradinite.

Kemsy ai ghicit Ramona a adus virusii, mama lor de virusi. Asta este ce sa facem? suna foarte bine ce faci tu acolo miscare pe muzica latino. Baga un dans si pentru mine.

Cata multumim de urari , va dorim si voua numai bine.

Dana bine ai reveit, chiar si cu un mesaj scurt. Voi ce faceti? Ce fac cei trei muschetari?

Lali va plimbati pe faleza? Am auzit ca este o vreme excelenta la voi.

Hai ca m-am lungit foarte mult. trimit repede sa nu-l pierd.

Numai bine si o saptamana excelenta!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

'neatza!!!

Pupici la toata lumea, eu sunt pe aici,am ceva trebi zilele astea si nu prea reusesc si sa scriu pe forum. Pana la urma o sa pot.

Laura pupici mucosilor , sa le treaca repede . Ce sa faci,unii copii aduna mai usor virusii decat altii din pacate.
Moni am citit pe fb despre prima zi de gradi, sper sa nu planga nici de acum incolo. Deci morcovul a fost doar in fundul tau,Rares s-a simtit bine cat de cat acolo. Sa dea Domnul sa nu aduca crocobauri prea curand de acolo.

Xggg ar fi bine ca nici de acum incolo sa nu aiba decat mucisori razleti .
Danuta felicitari pentru initiativa cu gunoaiele. Mai rau cu gunoaiele umane,ca pe alea nu le poti aduna ,pune intr-un sac si duce la o groapa de gunoi...

Selen nu ne mai zici nimic din taa Albei ca Zapada? .

Revin,s-a trezit mandruta si plange... de fapt a trezit-o PAul,ca o pupa pe furis cand nu ma uit eu,si o trezeste si in acelas simp ...

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna tuturor,

In sfarsit mi-am gasit cateva minute sa scriu pe forum. O sa va povestesc un pic de ieri si de azi.

Ieri dimineata s-a trezit singurel la 7 si 5 minute. Ne-am schimbat, ne-am luat antitermicele pt ca inca nu am scapat de ele , am baut 100ml de laptic si am plecat afara. Rares era incantat ca mergem afara atata de repede. Am ajuns la cresa. Acolo bineinteles ca a trebuit sa asteptam pana la 9 sa vina dr sa ne faca formele de inscriere si sa il verifice un pic pe Rares. A durat cam 15 minute pana era in clasa. A inceput plansul cand s-a uitat dr un pic in gatul lui. Rares nu accepta sa il cauti in gura. Face foarte urat. Dupa ce a ajuns in clasa am descoperit ca exista 2 ingrijitoare la 10-12 copilasi. Copilasii deja mancasera de dimineata si era liniste in clasa. Am intrat si noi in vestiar, Rares inca suspina dupa cautatul in gat, am vb un pic cu o ingrijitoare, mi-a spus ce trebuie sa le aduc pt ele (chestii de spalat si curatat in clasa si prosoape, apa si alte cele) si pt copil (scaunel, olita, hainute, incaltari, pijamalute, pampersi si altele) si imediat dupa asta, l-a luat de mana una dintre ele, l-a bagat in clasa inca scancind si miorlaind si m-a invitat afara spunandu-mi sa revin dupa el pe la 12-12.15 ca sa apuce sa si manance ceva. Asta e fost tot. Intre timp a trebuit sa ma duc sa platesc la casierie pt luna asta si pt luna viitoare, lucru de neinteles pt mine dar asta e. Am plecat acasa tare suparata si plangand in hohote de m-au oprit vecinii si lumea pe strada sa vada ce am. Am ajuns acasa unde m-am apucat sa spal, sa calc si uite asa s-a facut ore 11.30 cand am plecat dupa el. Acolo a trebuit sa bat in usa vreo 10 minute pana mi-a deschis ceva. O sa descriu alta data cresa, ca sa vedeti de ce tre sa bati atat. El este in grupa 7 si din cate am inteles sunt 8 grupe. Dupa ce am intrat inauntru, l-am vazut pe Rares stand la o masuta si studiindu-i marginile. L-am strigat si s-a uitat la mine de parca nici nu ma recunostea. Se vedea ca era posomorat totusi dar nu plans. M-am dus si l-am luat eu de manuta pt ca el nu venea cand l-am strigat. Dupa ce l-am luat in brate m-a studiat bine si nu a mai vrut sa se dea jos de acolo pana nu am ajuns la scari, care lui ii plac. Cele de acolo mi-au spus ca nu a plans tare, doar maraiala si ca i-au dat suzeta si s-a calmat. A mancat un pic din toate si in rest... cam atat.

Ieri la pranz s-a trezit de doua ori din somn plangand dar a adormit la loc dupa ce l-am mangaiat si i-am dat un pic de apa si suzeta. Noaptea trecuta s-a foit tare mult, si a adormit greu si a dormit putin. Acum de dimineata parea cam obosit. S-a trezit mai greu, nu a vrut laptic, a mancat doar o jumatate de grisina. Am plecat cu masina si cand am ajuns acolo ne-am jucat un pic cu el in curte. De data asta a stat si sotul cu noi. L-ai ridicat de manute in sus si uite asa am ajuns la usa cresei undeva in spate, pe unde se intra la grupa 7. Am urcat treptele incet numarandu-le cu voce tare, am intrat in vestiar, ne-am asezat pe bancuta si ne-am schimbat papuceii. M-a luat de mana si am intrat in clasa. Cand am ajuns langa masa mi-a dat drumul la manuta si s-a dus la copii. In secunda doi o ingrijitoare m-a tras inapoi si usa s-a inchis. De data asta am apucat sa o intreb pe ingrijitoare daca ieri s-a jucat cu copiii si mi-a spus ca a ras un pic cu ei si ca in rest s-a urcat pe mese, scaune, dulapuri, a deschis usi, sertare, s-a uitat la tv si cam asta a fost. Nu am auzit plansete cand am trecut pe langa geam. Acum in jum de ora ma duc sa-l iau. Doamne ajuta sa fi fost ok si azi.

Aspecte bune si rele va mai spun cand mai apuc.

Fug dupa Rares. tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna!

Monica, uite inca un pont : cand ma despart dimineata de Matei, il pup mult pe ambii obraji si ii spun sa ia pupicurile sa le bage in buzunar si cand i se mai face dor de mine sa le scoata. Sa-l vedeti ce aduna pupicuri de pe obraji si le indeasa in buzunare .

Desi dupa 3 zile de gradi, Matei a venit cu ceva mucusori si bineteles ca a urmat si surioara lui, am reusit sa-i fac bine rapid cu homeopate. Acum sunt ok. Sper sa-i tina cat mai mult.

Maria incepe sa faca progrese la vorbit: zilnic spune cate un cuvintel, doua. Parca si crizele de nervi s-au mai rarit de cand am inceput sa o pedepsesc, si anume o retrag cateva minutele la ea in dormitor. Si imediat se calmeaza. Pana acum nu am aplicat metoda asta, dar vad ca functioneaza si crizele de plans s-au rarit.

Sunt deja vreo 3 zile de cand Matei nu mai clipeste aproape deloc (ma refer la clipitul des). Nu stiu cu adevarat ce i-a provocat ticul nervos si ce i l-a stopat. ma gandesc ca poate chiar crizele de plans ale Mariei ii afectau.
Sunt f mandra de el. Deja a inceput sa lucreze liniute si bastonase, strambe, urate, dar le face. I-a vazut pe cei mai mari din grupa lucrand si cere si el. I-am luat caiet de matematica. Mai nou vine acasa si ne invata tot felul de jocuri: jocul de-a ridichea uriasa, de-a postasul. Mie nu-mi vine sa cred cat a evoluat si ce mult il ajuta faptul ca e intr-o grupa mixta, majoritar cu copii mai mari. Anul trecut eram ingrijorata ca e cel mai mic din grupa, dar acum imi dau seama ca am facut f bine sa-l inscriu aici. La noi la gradi grupele sunt mixte: intr-unele sunt majoritari copii mai mari si 2-3 mai micuti si in altele sunt majoritari copii mai mici si 2-3 mai mari. Maria va intra de la anul in grupa cu Matei (asta e o alta regula a gradinitei, si anume fratii sa fie in aceeiasi grupa). Vad ca incepe si ea sa fie atrasa de colorat, de mazgalit, vazandu-l pe el. Are niste carti cu magneti si deja le face cu ochii inchisi. Ma intreb daca si cu ea voi trecu prin perioada de adaptare la gradi cum am trecut cu el.

Mergi la inceput

Monica, deocamdata decurge ok integrarea lui. Asta e parerea mea. Crede-ma ca daca il lasai urland acolo, tinadu-se de toti peretii, tragand de tine, plecai sfasiata. Si pe mine ma dadeau afara dar eu continuam sa-l aud pe Matei plangand. Noroc ca nu a durat decat o saptamana ca altfel muream de inima.
Eu cred ca puiul tau se va adapta mai repede decat ti-ai imaginat.
Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

neata neata, din tara Albei ca Zapada ;) Lali

imi pare rau sa aud de dovlecei bolnaviori, ii pupam sa treaca mai repede

Roxxy, sa stii ca si noi am incercat ieri treaba cu dusul la ea in camera si lasata, intr-adevar s-a calmat...la noi e mai grav ca nu sunt doar crize de plans, ci ne si loveste cand are nervi si nu stiu de unde a vazut, sau asa ii vine ei sa se exteriorizeze, chiar nu stiu
problema e ca vad ca de cand nu sunt eu acasa s-a agravat treaba asta, ma gandesc eu ca soacra-mea nu are rabdare sa-i explice, s-o astepte sa se calmeze si apoi sa-i vorbeasca de ce nu e bine sa faca asta, ca nu-i frumos....eu cred ca ea se enerveaza la randul ei, tipa la ea, Ebru face mai urat si tot asa.....
deci ajung la vorba Danutzei, ca din pacate nu avem cum sa stam toata ziua cu ei si sa-i educam chiar cum vrem noi.....ca si soacra-mii daca ii zic ceva se supara si isi gaseste scuze, ca ea e batrana si nu mai are rabdare (desi mie mi se pare ca ar trebui sa fie un pic invers, batranii sa aiba mai multa rabdare, dar ma rog.....plus ca ea nu e chiar "batrana"....whatever ...)

Cu gradinita nu stiu ce sfaturi sa va dau, probabil cum povestea Danutza, ar fi mai usor daca le-ati distrage atentia cu ceva....eu de exemplu cand vad ca Ebru nu e convinsa ca ar vrea sa faca ceva, o spun asa mai cu entuziasm, mai zic si un "Super!" (de ex. "Hai sa mergem sa-ti pun pijamalele cu iepurasi! Super!" ) si o vad ca face ochii mari si se entuziasmeaza si ea si zice dupa mine Supei!!...intelegeti voi ideea.....la fel si cu plecatul de acasa, ii zic ca mami si tati pleaca de acasa ca sa ii aduca ei bani sa mearga cu buni la magazin sa-si ia pufuleti ( da, avem o mica "dependenta" de pufuleti...si cum altceva nesanatos nu-i prea dau, am facut un compromis )...asa ca ne pupa, ne face papa, ne da bezele, deci nici vorba de plansete....banuiesc ca si cu gradinita e la fel, trebuie imbracata in culori cat mai frumoase, iar plecarea mamei sa aiba un motiv pe care sa-l inteleaga...
Hai, nu mai fiti suparate, ca au si cresele/gradinitele rostul lor si folosul lor, mie asa mi se pare....invata sa imparta, sa socializeze, isi dezvolta limbajul, invata poezii, cantecele etc...nah, le stiti si voi...

Doamne, ce ma lungesc cateodata

In rest, da, vremea e ok, s-a cam facut frig deodata dar atata timp cat nu ploua si nu-s vijelii, e ok de mers in parc, pe faleza etc...asa ca astptam weekendurile cu nerabdare...

va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

va pupa fata

eu sunt cu nasul in batista. ma tratez cu ceai

si noi am inceput sa-l pedepsim pe Carol cand face crize de nervi. numai ca, noi locuind intr-o garsoniera, nu avem camera cealalta. asa ca este pedepsit sa stea 5 minute pe canapea. nu pare sa aiba vreun efect dar noi perseveram.

la partea cu rabdarea la noi este exact pe dos ca la Selen. mama are o infinita rabdare cu el. cu mine, cand eram copil, nu a avut atata rabdare. ma repedea cat colo, ma mai si altoia. cu el?? n-ai sa vezi!!! sunt din ce in ce mai uimita pe zi ce trece. si ma bucur.

Carol o iubeste teribil, ubec buni, ubec! dimineata fuge la usa si rade cu toata fiinta: a dinit buni!

deja mama se ia de mine ca nu am rabdare asa multa ca si ea, a inceput sa-mi zica ce si cum sa fac!! ii amintesc din cand in cand ca este copilul meu si ca am stat cu el 2 ani, minut de minut.

insa, se vede ca ii este dor lui Prichi. seara, cand ajungem acasa, este ca un calut, topaie, sare, alearga, se cere in barte, ne pupa, vrea obam cu tati (fotbal cu tati) titie cu mami cu matina (intercere cu mami cu matina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Ne-am intors de la cresa. Astazi a mancat mai bine ca ieri, i-au scos un pic si afara. Mi-au zis ca Rares s-a comportat foarte bine pt a doua zi de cresa si ca mancarea nu e o problema la Rares. Partea nasoala a fost ca atunci cand mi-a auzit vocea a venit plangand din cealalta camera unde se afla cand am intrat eu si nu a mai vrut decat in brate. Nu vreau sa va spun cu ce ochi plini de lacrimi se uita la mine dar cand am ajuns afara la carut s-a linistit. Se vede si ca e foarte obosit pt ca nu se odihneste cat trebuie si cum trebuie. In rest, deja doarme, nu a mai vrut mancare la pranz acasa deci era satul. A rontanit 3 covrigei si atat. Acum sper sa doarma macar 2 ore apoi la plimbare si maine dimineata o luam de la capat.

Oricum, per total, a fost cat de cat ok. Azi am reusit chiar sa pun si conopida si gogosari in otet si castraveti in saramura cu ajutorul bunicii.

Nu pot sa va dau sugestii privind crizele copiilor pt ca Rares nu prea face iar daca face, ii distrag atentia cu altceva sau il las sa planga pana se calmeaza. De regula nu dureaza mai mult de 5 minute. Oricum, ideea cu dusul in alta camera pana se calmeaza mi se pare ok.

Roxxy, ai dreptate, mi-ar fi mult mai greu daca ar plange si dimineata cand il las.

Pupici tuturor si multa sanatate voua si micutilor.

Mergi la inceput

Monikus, eu zic ca Rares se comporta exceptional pt primele zile de cresa. Sa-l tina Dzeu asa.

Selen, Maria mea nu da in noi, dar se arunca pe jos si da din picioare nervoasa si urla pana cand nu mai poate respira. Ajunsese sa planga si 40 de minute in continuu. Cu distrasul atentiei nu mergea, cu ignoratul nici atat. Vad ca merge cu lasatul in alta camera asa ca voi merge pe aceasta metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Pt mine nu erau o problema crizele de plans neaparat, ca tot asa, ii distrageam atentia, sau o lasam sa se calmeze....dar ma deranjeaza f tare ca loveste, sau chiar daca nu loveste cateodata, ridica mana sa loveasca (asta cand sunt crize mai "usoare")...am mai vazut copii care fac asa si nu imi place (mai ales cand vad ca parintii rad, lise pare amuzant ), nu vreau sa ajunga asa si Ebru.....
nah, om vedea daca metoda asta da roade....ideea e sa si inteleaga apoi de ce a fost pedepsita....

Roxxy, la noi nu sunt asa grave crizele, de obicei ii trec repede mai ales cu distrasul atentiei, dar nu vreau sa i se para normal sa lovesti (a mai "caftit-o" si pe vecinica noastra de 11 luni cand ii mai lua jucarii ), sa inteleaga ca greseste...crizele am inteles ca oricum sunt normale la varsta lor, pt ca nu au inca autocontrolul dezvoltat si nu stiu sa se exteriorizeze altfel cand sunt nemultumiti.....

Ioanna, se pare ca si soacra-mea are mai multa rabdare decat avea in tinerete (ca cica pe Edi il altoia cand era mic, si nici macar nu statea cu el toata ziua, stiti cum era inainte, dupa 3 luni se intoarceau la munca..), dar totusi nu indeajuns......sau are conceptia asta invechita, ca la copil tb sa tipi/sa-l lovesti/sa-ti impui autoritatea, ca sa inteleaga, nu sa-i vorbesti frumos si calm, la acelasi nivel cu el etc. cum am invatat noi ca se face...

daa, ce frumos e cand te intorci acasa si-ti sare in brate si te imbratiseaza si striga "anneeee!" inainte nu era asa dragastoasa parca...si cand ii zic hai vino sa ne iubim, mi se suie in brate, ma imbratiseaza, isi pune capul pe umarul meu si stam asa amandoua iar cand mai apare si taica-su, nu mai stie ce sa faca sa se alinte mai mult, topaie, danseaza!

Monikus, hai ca-i bine pana la urma ;) si o sa fie din ce in ce mai bine, o sa vezi

o seara buna!

Mergi la inceput