Dovlecimea e in sarbatoare - are deja 2 ani! *16*
Raspunsuri - Pagina 14
x_ggg spune:

La multi ani, MIHNEA COSTIN, baietel smecher de Suede!

Sa cresti mare, sanatos si fericit, o viata plina de bucurii si impliniri iti dorim!
Salutari, girls!!
Ce bine e ce bine...sa doarma puiul noaptea!!!
Hai ca ati trait sa o auziti si pe asta!
Avem 4 nopti de dormit integral! Nah....ca a iesit si ultimul canin! Acu sper sa nu pocesc si la noapte sa ma ia de odihnita...dar oricum, tare bine e...in prima noapte, pe la 4, il verificam daca mai respira![]()
Am si o suparare, o buna prietena a facut un fiv, nereusit, e la pamant..se gandeste de-acum la adoptie...nici nu stiu cum as putea sa o incurajez, dar incerc..
In rest, sanatosi, tot cu pampers, marea mea problema acum(imi aduce din dulap "pempi"cand ii spun sa faca pishu`
). Nush cum sa fac, ce sa mai incerc....
Si nu va faceti griji, tot la tzitzi este, mai spre dimineata asa, si la somn seara.
Multa sanatate puiutilor bolnavi, asta e, e sezonul racelilor, eu ma consolez ca se imunizeaza.![]()
Ioanna, Danutza, ce mai fac puii??
Lali, cum esti?? Ce face micuta gogosica si fratiorul ei?
Laura, gata pregatirile de petrecere??
Monikus, ma bucur ca ai gasit o varianta convenabila. La voi cum mai sunt noptile? Ziua doarme cu bona?
Atat acum. Mai revin.
all.
monikus spune:
Cata, noi inca nu ne putem lauda nici cu somn toata noaptea, nici cu lipsa pampersului. De regula are cam 3 treziri din care 1 pt lapte. Are si nopti in care se trezeste doar 1 data dar astea pot fi numarate pe degete
. Legat de pampers, pai Rares urla cand vede olita ce sa-l mai si pun pe ea...
Acum nah, tinand cont ca el inca nu vorbeste, cum am putea sa scapam de pampers? Ar trebui intai sa zica ca face pisu sau kk ca sa pot sa-l duc la wc sau pe olita. In fine...e tare complicata treaba asta.
Cata cum ati sarbatorit de ziua lui?
Ioanna81 spune:
buna fetelor,
hai ca apuc si eu cateva minute mai libere si intru si eu sa-i urez lui Mihnea o viata minunata si implinita. 
noi suntem bine, multumim de intrebare. Carol nu sta pe loc decat cand doarme si tace cam tot atunci, desi mai vorbeste si in somn
a inceput sa intrebe mami, ata te e? (mami, asta ce e?). Nu mai are scutec decat noaptea, de ieri am cumparat capac reductor pentru WC si l-am folosit cu succes de azi dimineata. era asa de fericit ca a cut biatu pipi a deteu ( facut baiatul pipi la WC)
Lali_mete spune:
Salut gagici
!
Noi suntem bine,crestem
.Paul se face tot mai bine inteles , tot in limba lui si limba semnelor,dar mai scapa si cate ceva inteligibil
.
Monikus nici Paul nu spune "pipi" sau "caca" dar il pun aproximativ la 2-3 ore pe olita,si rar nu face nimic ,ieri mi-a facut si kk
, azi apucase sa faca in pampersul de noapte ca s-a trezit inaintea mea
. A avut si Paul o perioada in care plangea numai daca rostem cuvantul olita,asa ca nu am mai spus nimic de ea vre-o luna,apoi i-am adus-o in preajma din nou. S-a jucat cu ea,pana a inceput sa se aseze pe ea,imbracat cand ii spuneam sa se puna peolita . Asa am inceput sa il pun si dezbracat,primele zile nu mi-a facut nimic,statea un minut-doua si se ridica plangand. Inca nu poate controla pipi,sunt sigura,pentru ca il mai las in putulica goala prin casa,si il incanta sa isi tina cuculetul cand face pipi
, si il mai vad ca merge la baie, la galeata de spalat pe jos
,ca la closet nu ajunge inca, si o pune pe pozitie,si zice hotarat " piiishhhh" ,si cand nu poate,da din cap ca "nu" ,dezamagit.Asa ca eu zic ca inca nu stie cand ii vine sa faca.
Imi pare rau ca nu poate sta la cresa toata ziua Rares,ma gandesc ca iesi in dezavantaj la bani asa, plus ca zici ca o sa iti trebuiasca o femeie 2 zile pe saptamana,care nici ea nu vine pe gratis. Important este sa ii fie bine lui Rares,sa il stii in siguranta , iar tu sa fii linistita. Poate cu timpul se vor pune toate in ordine, te vei reacomoda la munca,si vei reusi sa iti faci treburile acasa cum iti place tie
.
Laura of ce le mai trageti si voi cu racelile
! Bine ca de data asta Mihaita nu a luat si el,sa boleasca amandoi. E sezonul acum,nu prea avem ce face. Noi am fost toti raciti,chiar inainte sa inceapa frigul,ca de ,asa-i cand nu faci cum stii si te iei dupa ceilalti. Noi suntem mereu cei mai dezbracati in parc , si intr-o zi am zis ca doar nu or fi toti nebuni numai eu sunt desteapta,si poate chiar fac experimente pe copii,cum spun mamele cu experienta din parc
.Si am dat fetei un costumas mai grosut pe ea ,iar baiatului un hanorac.Surpriza,i-am adus transpirati acasa,si dupa somn s-au trezit mucosi ,mi-au si tusit vre-o doua zile. Nu le-am dat nimic,pentru ca nu au facut si febra,nu au fost apatici,nu au refuzat mancarea. Lui Paul doar i-am dat vitaminaC efervescenta,ca imi cerea sticla cu suc
,si cum nu voiam sa ii dau, l-am pacalit ,ca si aia e dulce. Nu stiu cat de bine am facut,dar ma rog
. Si am zis,e ultima oara cand nu imi ascult instinctul si cand nu trec bine prin filtrul gandirii sfaturile altora. Am mai zis ca m-au facut nebuna si mi-au spus ca fac experimente pe copiii mei neimbracandu-i adecvat lunii in care suntem
? Lunii,nu temperaturii
...
Se uitau crucis si cand au vazut ca zilele trecute cand s-a mai racit afara,Paul inca nu avea caciula pe cap,avea doar gluga,iar alti copilasi erau deja cu fular subtire. Acuma,sunt eu tampita ,e gresit ca nu pun nimic pe cap copilului pana la 10 grade? Daca la 14 grade cat erau in ziua aia, innorat ce-i drept,dar fara vant,puneau fular copilului si combinezon grosut, la iarna ce mai pun?
LA Multi Ani Mihnea,ti-am urat pe fb,dar urez si aici
! Sa cresti mare si sanatos!
Diamar voi ce mai faceti? Ce fac baietii? Tu ai reinceput serviciul?
Xggg la cat mai multe nopti dormite integral
! Cu "pempi" eu as zice sa schimbi locul lor,sa nu ii mai vada deloc,sa ii spui ca nu mai sunt,nu stiu,poate merge.
Gogosica e o dulceata, cred ca a luat un kg si luna asta , e greuta,a facut cute-cute la picioruse si manute,de chiar ca seamana cu o gogosica
! Fratiorul o iubeste mult, o ppupa non-stop , o imbratiseaza si trebuie sa fiu foarte atenta la el,ca ce mananca el ii duce si ei
. Bine ca mesele principale si le ia in scaunul de masa ni nu poate sa coboare, iar la gustarici sunt cu ochii pe el. El creste , e linistit fata de alti copilasi, se joaca toata ziua cu jucariile lui, mi le urca in pat, avem peste tot jucarii
, le strangem impreuna,facem curat,si dupa aceea face "aa! ( ca si cum si-ar aminti ceva,brusc) si aduce cate o jucarie,cate o jucarie,pana imi umple patul,pe jos,pe birou...
Ioana si al meu vorbeste in somn,dar tot pe limba lui
. Cum e la munci? Ai un copilas tare destept si frumos
!
Copilasii vostri mai fac urat in parc? Au inceput sa se joace frumos cuceilalti copilasi? Al meu are perioade , dar de cele mai multe ori se poarta frumos,nu mai face scandal la plecarea din parc, face schimb de jucarii...
Restul,pe unde mai sunteti?
Mie imi e dor de voi toate 
Pentru Raisa
Lali mamica
de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Eu am uitat si de mine si sunt in continuar cu sot plecat prin tara si cu copil de dus-adus de la gradi din cartierul vecin...de alergat la munca intre...de gatit seara..pregatit copilul, lectiile cu ea...si culcarea. Robotel sunt, pe cuvant!
E ca la nebuni. Sapt viitoar plec eu pt. 3 zile...in team building ..cealalta pleaca iar sotul. Ma intreba azi o colega daca mai vreau un bebe si m-am gandit o secunda si m-am intrebat...cand si cum il mai bag in programul nostru de oameni nebuni? Sper sa se mai linisteasca un pic treburile pe viitor...dar nu vad cum:)
La munca abia am timp de masa si pe net nu intru decat in interes de serviciu...deci greu sa tin pasul cu voi.
Noroc ca asta mica creste..invata multe la gradinita si e cuminte. Azi la munca mi-am extins abonamentul de la Medicover si am inclus-o si pe ea...asa ca in curand vreu sa-i fac o serie de analize de control.
In rest toate bune...vorbeste pe zi ce trece mai mult...si de ceva timp a descoperit farmecul lui " nu viau" si refuza sau nu dupa cum considera...iar azi cand am luat-o de la gradi le-a zis la doamne la plecare "bye bye"..pe rand la toate...Am ramas surprinsa...si uitasem ca le vorbeste si in engleza :))
Deci cu vorbitul nu ne facem griji caci e f bine . Cu pampers...exclus olita sau wc-ul inca...stie de caca si pisu..imi zice...dar nu vrea sa faca decat la "pampi". O las in pace in ritmul ei.
Viata trece repede si ea creste si noi ne agitam in fiecare zi sa facem fata cu toate in timp util. Creste repede...mai ales la gradi unde cam toti sunt mai mari decat ea..si se vede la evolutie.
E deocamdata sanatoasa si sper sa reziste cu bine la ce va fi de acum incolo cu virusii. Vom vedea..ne vom adapta zilnic la ce va fi .
Chiar ma gandeam ca traim intr-o era in care ori esti flexibil si adaptabil..ori te mananca cainii.
La multi ani lui Mihnea si salutari voua, dragele mele! Pupici si copilasilor! N-am prins de ce Rares nu poate sta si dupa pranz la cresa...care e problema..si ce face mami Monica cu el restul zilei.
Va pup
Lali_mete spune:
Danuta sa stii ca i-am spus si soului de "bonul" tau cu care ai lasat fata atunci
,si a propus sa ii spunem as cumnatului meu,ca atunci cand e musai sa plec de acasa,si nu il pot lua si pe Paul cu mine,ramane cu el
. Ma bucur ca fetitei ii e atat de bine la gradi,ca s-a adaptat bine. ai dreptate cu felul in care e musai sa fim acum,ori ne adaptam ori ne ducem pe copca. Pai beb doi cand sa il faceti
daca nu prea va intalniti? Prin corespondenta
?
Monica a avut ceva probleme cu Rares la gradi, febra,virusi , chemat la gradi sa il ia acasa,si cum nu avea cine sta cu el cand si cand,numai cand nu statea toata ziua,a ales sa stea la gradi doar pana la pranz,urmand apoi sa stea cu cineva pana vine ea de la seviciu
.
Noapte buna, ma bag si eu langa pitici,ca pic de somn.
Pentru Raisa
Lali mamica
de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
monikus spune:
Neata,
Danuta, asa cum a spus si Lali, l-am dus la program lung, a luat diversi virusi si imi tot spuneau sa il iau acasa pe la 10 dimineata. Pt ca o saptamana a fost socramea la mine, asta s-a putut dar nu pot risca sa imi mai faca asa si de aici incolo pt ca nu am cum sa plec de la munca. Pentru ca nu gasesti nici o persoana pe care sa o platesti sa stea cu copilul doar cand e racit, si ca sa preintampin o eventuala situatie in care nu as putea sa imi iau copilul acasa cand mi se cere de la cresa, am optat sa platesc o bona care sa il ia de la cresa la pranz in fiecare zi si sa stea cu el pana vin eu. In acelasi timp, eu nu stiu niciodata cand ajung acasa asa ca oricum ar fi fost greu sa iau copilul in fiecare zi la 4.30-5.00 de la cresa. In felul asta, daca copilul raceste bona poate sta toata ziua cu el acasa, platind-o suplimentare. Nu stiu daca m-am facut inteleasa dar sunt presata de niste treburi acum
.
Ma bucur tare mult ca Alexandrei ii merge tare bine la gradi. Oricum vad ca e tare greu si la voi.
O zi minunata tuturor.
Ioanna81 spune:
va pup fetelor
sa stiti ca e ca la nebuni si la mine la seriviciu. apropo de intalnit cu consoarta eu i-am spus lui Razvan, mai in gluma mai in serios, sa-i lipesc niste fotografii pe frigider 
Roxxy80 spune:
Credeam ca numai la mine e ca la nebuni. Eu am scos de multa vreme cuvantul odihna din vocabular.
Maria mai are pampers noaptea, dar de vreo 5 nopti se trezeste dimineata cu el uscat-uscat si disperata sa faca pipi. Voi ce ati face? L-ati scoate sau l-ati mai lasa?
Azi-noapte a fost prima noapte din ultimii 2 ani pe care am dormit-o integral. dar trebuie sa va povestesc din urma:
Vineri dimineata se trezeste Maria urland la 7 dimineata. Se afla intr-o balta de voma. Toata noaptea nu avusese nimic: dureri de burtica sau febra. M-am gandit ca avand putintei mucusori i-au venit pe gat si a tusit si a vomat. Ideea e ca mi-a cerut apa si dupa alte 10 minute a vomat iar. Mi-am dat seama ca nu e de la gat. Socul cel mare a fost cand am intrat in bucatarie si ca un facut am observat ca lipseste cutia de Bronho-Vaxom (incepusem sa le dau la amandoi de cateva zile, cura fiind de 10 zile cate un plic pe zi). Cutia lui Matei cu era pe masa cu cele cateva plicuri care mai erau de dat, a Mariei lipsea. Ei ii dadea bona bronho-vaxomul la 10 dimineata (ora ei de trezire). Mi s-a facut rau efectiv. Imediat a sosit si bona si cand am intrebat-o unde e cutia mi-a spus ca le-a terminat, ii daduse cate 2 plicuri pe zi. Asa intelesese ea de la mine
. I s-a facut si ei rau si am plecat de urgenta la Grigore Alexandrescu, fiind convinsa ca s-a intoxicat de la respectivul medicament. Mi-am pus toate pilele in functiune si au vazut-o 3 doctori: 2 de la toxicologie si un pediatru. Toti au avut aceeasi teorie: nu e de la medicament. Cica putea sa ia si o luna cate 2 plicuri pe zi ca tot nu patea nimic. Am uitat sa mentionez ca voma ceva galben.
Cu o zi inainte eu am fost in delegatie si am venit seara tarziu. Sotul meu a facut o prajitura Tiramisu (Maria mancase in trecut Tiramisu facut in casa, dar 2-3 lingurite). Sotul i-a dat cat a vrut ea si i s-a dat bila peste cap. Dupa o injectie cu metoclopramid si-a revenit imediat. ideea e ca si pediatra de la Grigore m-a certat putin ca inca papa lapte noaptea, ca e normal ca toate organele sa aiba un repaus si ca la ea lucreaza non-stop stomacelul.
Si fiind al treile doctor care se ia de mine in acest sens, am decis sa fac cateva nopti albe si sa-i scot laptele. 3 nopti l-am trimis cu apa de fiecare data cand plangea. A fost crunt, am mangaiat-o, am stat cu ea in brate cate 2 ore si eu si el, i-am repetat non-stop ca nu mai primeste lapte noaptea. azi noapte a fost prima noapte cand s-a trezit cateva secunde, a baut apa si s-a culcat mai departe. A dormit 12 ore legat, doar cu trezirea pt apa.
claucia spune:
Bravo Roxxy pentru reusita Mariei cu trezitul noaptea! Super! Cat despre pampers eu l-as scoate. Si daca face odata, ii pui iar, nu e problema. Eu, daca face Isa pipi in pat ii spun ca nu e nimic, chiar nui este, nu vreau sa se supere ea sau sa se streseze, nu e nici o problema, strange mami :)
Vai biata Mariuta ce s-a fi deranjat ea de la prajitura, poate si de oul crud sa fi avut vreun efect asupra ei? Oricum circula prin bucuresti, prin gradinite o enteroviroza uratica, stiu ca pe unii copii ii rapune pe cateva zile, la altii dureaza doar o zi. Cu voma si scaune moi.
Noi nu mai avem pampers deloc, Isuca mai vroia noaptea dar tot asa se trezea cu el uscat si cerea imperios pipi, si facea o jumatate de olita
Nu ii mai pun. Face pipi oriunde, la restaurant, la pom, afara, la toaleta dar cel mai des la olita ei unde se duce si face singurica.
Cu vorbitul stam bine, vorbeste Isuca din ce mai bine, face propozitii, nu neaparat cu cuvinte de legatura, dar raspunde bine si face propozitii din 3-4 cuvinte, de ex: "mami e ia (asta inseamna rea), mami e ia, isa nu ia", sau "mami, ino aici", sau "unde e tati? Pa?Isa nu?" Eu o inteleg cel putin foarte bine Plus ca a invatat-o surioara sa vorbeasca urat, urat ca la gradi, adica Isa-kk, isa-pipi si zice si ea la fel dar cu combinatia Aia, mami, tati.
Monica si eu sunt in priza continuu, noi avem pe cineva care sta cu Isuca ziua, dar la ora 5:30 cand vin acasa cu Alessia cu tot, bona pleaca. Si eu nu ma asez la propriu pana la 9:30-10:00 cand adorm copiii. Eu spal, calc, fac mancare (la 2 zile, cam asa), strang jucarii, fac curat, totul. Si eu sunt robot, ce sa zic, ma scol mai devreme dimineata cu 30 minute ca sa imi beau cafeaua in liniste, dupa, iar iuresul: scoala pe Alessia, imbracarea, spalat, pregatit gradi (asta dupa ce ma pregatesc eu pe mine) dus la gradi, servici, acasa, mancare, curatenie de intretinere (in weekend mai cu spor) etc.
Mama nu poate veni sa ne ajute deloc pentru ca lucreaza inca, parintii sotului nu sunt in Bucuresti, suntem numai noi. Si e foarte bine si cu 2 pui. Unde este unul sunt si 2, ba simt si ei ca fac parte dintr-o alianta, a copiilor ![]()
Lali sa iti traiasca Gogosica, ce dulce e Paul asa afectuos, asa e si Alessia, desi ele acum se joaca cot la cot, dar asa era cand s-a nascut Isa, tot 2 ani si cam 1 luna este distanta intre ele...bine se mai ciondanesc, se mai bat/imping/cearta dar per total sunt iubirile mele