Buna tuturor!
Sotul meu isi prepara zilnic albusuri spuma cu lapte, iar mie imi raman galbenusurile.Uneori le arunc, alteori le folosesc.
Retete doar cu galbenus de ou nu am, de aceea apelez la ajutorul vostru.
Orice idee e binevenita!
crema traditionala de vanilie
galbenusurile + zahar + esenta vanilie + faina + lapte
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
galbenus cu zahar si cacao, iese o crema f. buna sau pur si simplu galbenus cu zahar si cu lapte fierbinte = shodou
--crema de ou:
lapte, galbenuse, zahar, vanilie
Reteta exacta o poti gasi la savalaura pe blog.
--poti sa le adaugi la o placinta cu br dulce si stafide
--sos de usturoi: maioneza + usturoi
mi se pare ca si gogoselele acelea pentru profiterol se fac pe baza de faina, ulei (unt) si galbenus de ou. nu mai stiu reteta exacta, eu parca asa imi amintesc...
Masti pentru par amestecat cu ce ti se potriveste, eu am parul gras si imi fac cu ulei de masline, cu miere si cu fiole de revalid, cand le termin pe-astea imi cumpar niste cognac special pentru treaba asta.
Si m-ar interesa si pe mine daca pot fi pastrate cumva, sau cat pot fi tinute la frigider asa separate, atat albusul cat si galbenusul daca stie cineva?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
sau.....omleta, snitele, friganele....clatite...taitei de casa...
ps. mie imi e foame rau...
Nina, 26+,