Colectia de toamna-iarna 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 9
felicia74 spune:
Am intrat in randul stirbilor, azi la dr i-a scos cei 2 dinti din fata, jos, ca cei permanenti crescuse deja. O asa haioasa sasaita, mor de dragul ei, dar ea e stanjenita.
Ma rog, e cam timida si pune prea mare pret pe parerea celorlalti, dar sa speram ca o sa reusim sa-i mai crestem increderea in fortele proprii.
Pana la urma am fost la Dentestet4kids, clinica moderna, cu preturi pe masura. I-a facut cu inhalo-sedare si a fost super, se abtinea sa nu rada. Daca stiam ce usor va fi, nu mai chinuiam copilul pe la alti dr.
ma bucur ca v-au placut pozele si multumesc pentru mesajele frumoase
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
anda77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap anda, cred ca esti orbita (de poezie?). |
corap, eu cred ca esti agresiva.
rectific o propozitie din mesajul meu anterior: vad multe mamici ne-iubitoare de poezie memorata de catre copiii lor. pentru mine asta inseamna si o ne-aplecare spre poezie, asta e motivul pentru care am scris ca sunt mai multe neiubitoare de poezie. daca iubesti o poezie, stii recita din ea macar un vers si peste 1 an. daca stii recita din ea si o iubesti, nu vad de ce sa te arati ferm impotriva memorarii de poezii de catre copilul tau. cu afirmatia aceasta din urma, ca esti ferm impotriva memorarii de poezii in copilarie ai deschis discutia asta. apoi lavi s-a declarat incantata ca la ea la gradinita nu se memoreaza poezii, noki are o atitudine ferma si ea. gresesc cumva? de curiozitate intreb si e chiar curiozitate fara ironie: cand le tot recitai copiilor poezia de somn usor despre care ai vorbit, te asteptai sa n-o memoreze? care este diferenta intre memorarea impusa la gradinita sau acasa si memorarea involuntara, din punctul de vedere al avantajelor memorarii de poezii in copilarie, avantaje pe care eu le-am expus in mesajele mele anterioare? si totusi ai declaratii ferme ca nu esti de acord cu memorarea...
in cazul in care nu ai niste diferente clare si argumentate, atunci te contrazici si te-as intreba despre ce discutam de fapt ref la memorare?
si ba da, CCPC este o poezie. ocolesc definitia din dex care contine cuvantul "opera" si-mi e teama sa nu fie interpretat gresit de unii si iau definitiile in english: wikipedia si merriam-webster: "poem=a composition in verse" Nu consider ca e poetry, dar este poem! in romana se foloseste poezie pentru ambele notiuni, de-aia folosesc engleza aici. si nu, nu e joc de cuvinte cu rima. jocul de cuvinte e folosirea unui cuvant(sau cuvinte care se pronunta identic) care are mai multe intelesuri. faptul ca valoarea literara a unei poezii e mica nu-i ia din caracterul sau de poezie sau din dragalasenie, daca ma refer la poeziile pentru copii, cele extrem de simple.
Si-ti mai scriu, asa, sa stii,
Ca eu nu-ti cer jucarii,
Cum ti-ar cere alti copii -
Insa nu m-as supara
Daca tot mi-ai da ceva!
Catelus cu parul cret
Fura rata din cotet
Si se jura ca nu fura
Si l-am prins cu rata in gura.
ambele poezii sunt pentru copii. ambele sunt eliptice, simple, schematice. prima e a anei blandiana.
Andreea, fan al memorarii de poezii in copilarie. simple.
Bic spune:
anda, ca de obicei, esti fenomenala, bine documentata si ai un simt al umorului care ma face sa izbucnesc in hohote de ris. Pe bune (la chestia cu tigara!)
Ceea ce-mi place la tine este ca deci nu sint de acord cu tine, imi place cum iti sustii punctul de vedere.
Cred ca diferenta dintre viziunea ta si a mea este conceptul de "joc." Pe care probabil ca tu il folosesti in mod involuntar in procesul de invatare a poeziilor cu Nic, devreme ce el a ajuns la subtilitatea de a folosi cu temei un vers din poezie in cu totul alt context!
Metoda cea mai buna de a invata este repetitia. Si sint de acord ca exista unii - ca Andreea a coraliei care le prinde din zbor si altii care nu. De ex, eu eram cuminte cu invatam ca in carte (Bucla de lina era poezia cu balaurul ), sora-mea.. nu putea, pentru ca pentru ea era mai mare tentatia de a inventa povestea ei proprie. Si incepea cu un vers si ajungea pe niste carari numai de ea stiute.
Si trebuie sa sar totusi in apararea jocurilor de cuvinte, dar CCPC mi-a marcat copilaria in mod negativ, asa ca ma tin departe de ea. In schimb "crapai-ar capul caprei" nici acum nu stiu s-o zic bine!
Hei, dar in timp ce scriam asta, mi-a venit o idee sa pun CCPC pe ritm, si e super misto! O sa-l fac cu Sma miine!
maria_alexianu stiu cintecelul ala, probabil e dintr-o colectie pe care eu nu am predat-o sau facut-o cu Sma.
felicia
Noi am avem picture day miine la scoala. Este incredibil cum functioneaza masinaria asta de marketing si bani. Deci, acum incep sa aflu, fiecare scoala din US - fie publica sau privata - are un picutre day in fiecare an in care se fac portrete la fiecare copil si apoi citeva fotografii de grup. Apoi parintii silitori platesc diferite pachete de oferte ca sa aiba foto acasa. E ceva de genul "poza cu penar si harta" daca va mai aduceti aminte! Ce rau imi pare ca nu o mai am!!!! Mi se vedea strungareata (pierduta odata cu dintii permanenti - de unde deducem ca pe vremea noastra, copii pierdeau dintii ceva mai tirziu!)
M-am lungit!
Bye.
lavi02 spune:
Feli bravo ca ati scapat de dinstisori fara suferinta!
Bic ahaaa, deci si la voi e acelasi sistem ca si in Ro. Credeam ca in tarile civilizate nu exista jecmaneala asta.
In Ro, la scoli si gradinite vin diversi fotografi cu oferte, fac o poza copilului, apoi o pun peste un fundal kitch-os, si da-i cu ea: brelocuri, calendare, felicitari de Craciun/1/8 martie/Pasti, pernute, soseta lui Mos Craciun... . Poza in diverse dimensiuni, mai mari si mai mici. Eu mereu cumpar numai poza de grup daca se face, ca nu toti fotografii o fac pentru ca mi-e drag sa-i vad pe toti si apoi sa compar cat au crescut si imi place sa-mi vad fetele in mijlocului clasei/grupei.
Lavi 6+
corap spune:
anda, pai tu ai inceput cu calificativele "mamica neiubitoare de poezie", si dup-aia tot eu sunt aia agresiva? Ti-a trecut vreo clipa prin cap ca cineva, de exemplu eu, ar putea considera extrem de jignitoare tastarea ta?
asa, de curiozitatea ta, le recitam acea poezie pentru ca acea poezie le placea si imi solicitau sa le-o recit. le-am recitat si altele care n-au avut ata de mult succes. sau le-am recitat si altele care au avut succes si pe care nu le-au memorat, presupun ca erau prea descripive. iar memorarea nu era un scop. memorarea a fost o intamplare.
in alta ordine de idei, eu am spus ca nu sunt de acord cu memorarea poeziilor in copilarie. n-am spus ca nu sunt de acord cu memorarea, am spus doar ca exista metode de memorare mult mai eficiente decat poezia pentru antrenarea memoriei si ca poezia e terfelita in ultimul hal cu ocazia considerarii poeziei doar un simplu auxilar de memorare.
iar pledoaria ta pentru poezii agramate imi depaseste intelegerea - e ca si cum ai spune ca pana la 7 ani poti sa-ti hranesti copilul numai cu junk, ca dup-aia il treci pe hrana sanatoasa si e totul absolut ok.
eu n-am aruncat cu calificative, am spus doar ce fac eu, ce cred eu si cam atat. din partea mea toti parintii de pe planeta asta sunt liberi sa vorbeasca copiilor numai in rime, dar e dreptul meu sa nu consider asta o practica sanatos de aplicat copiilor mei, si tot dreptul meu sa-mi exprim punctul de vedere.
lavi02 spune:
De acord, mie mi s-a parut foarte agresiva caracterizarea Corei ca fiind agresiva.
Come on, suntem de 6 ani impreuna aici, hai sa nu ne ciondanim si sa nu ne caracterizam una pe alta, nu face bine.
Eu nu continui discutia la subiect pt ca sunt gravida si nu am chef sa combat.
bb_alinus spune:
ca sa schimb un pic discutia, cine e cunoscator si stie cum e la munte in Ro, de sarbatori, ce statiuni recomandati, cursuri incepatori copii scki. Cum e cu un bebe la purtator? Se poate face un concediu frumos, fara stres, inclus no stres drumul de acces ( repet cu bebe la purtator)? Conditii si categorie hotel de la f bune in sus :))
Feli felicitari stirbutzei!
Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010
POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.
lavi02 spune:
Alinus, tu dupa vacanta de vara la munte in Ro mai vrei si iarna?
Personal muntel din Ro imi place zona salbatica, neamenajata, poteci, varfuri, lacuri glaciare etc. Daca vrei munte amenajat cu hotel si restaurant bun, cu trasee usoare amenajate, cu distractii pt copii si adulti... nu stiu daca o nimeresti prea bine in Ro.
maria_alexia spune:
Alinush, chiar asa, cum e cu bb la puratator?
Ce cunosc eu:
- nu garanteaza nimeni zapada de sarbatori. din cate am retinut eu in ultimii ani, de Craciun e vreme ca de Pasti, zapezile vin dupa 15 ian.
- varianta cunoscuta: avion pana la sibiu, cazare de la hilton in jos. condus 30 min pana la partie, spre Paltinis. se fac cursuri pentru copii, e fain.
- poiana brasov sau predeal: cazari bune, cursuri ski. Accesul... depinde de unde vii.