Cersetoria ...in UE

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Daca mintea mea e obsedata sau familarizata cu ceva anume,stimulul respectiv imi va sari in ochi de fiecare data cand doar ii zaresc umbra.Suntem atat de obisnuiti cu cersetorii si tiganii,evident ca ne deranjeaza la maxim,asa incat tindem sa-i vedem din prima,oriunde in lume.Altcuiva,de alta nationalitate si neobisnuit cu tiganii si cersetorii nostri,ii vor trebui mai multe secunde,pariu,si probabil ar avea si alta viziune asupra situatiei (vezi pe acei straini care se apropiau de cersetori si le indicau un sediu social de ajutor ori sediu crucii rosii sau doar intrebau care-i baiul,de-i pe strada).
In Austria si eu ii zaresc de departe pe tigani si stiu ca-s de-ai nostri,cel putin pe pasaport.Insa am vazut si muuuulti cersetori austrieci,mult mai stilati decat ai nostri,mai curatel imbracati,dar setati pe aceeasi intrebare,de n-ai un euro de dat, ca ii trebuie pentru mancare,pentru tigari sau altceva.

Acum vreo 10 ani,cand mi-a cerut un austriac in metrou un euro pentru mancare,mergeam in vizita la Schönbrunn si luasem cu mine un pachetel cu mancare si fructe.I-am scos din geanta o banana si un sadvis si mai ca nu m-a injurat. Omul poate avea alte gusturi culinare,nu i-o fi placut painea mea...(cred ca tot pe DC am citit demult ca erau cersetori care mergeau din usa in usa si cereau ceva de mancare-undeva in vest,nu in tara-,insa foarte selectiv,nu cu paine alba,ci neagra,nu cu salam,ci alte preparate and so on.Daca ceri,macar sa primesti ceva ce poti manca cu placere,nu?? )

In ceea ce priveste sondajul si impresiile cu TOTI CERSETORII DIN PARIS SUNT TIGANI,mi se pare subiectiv si nu merita luat in considerare.Garantez ca mai sunt tot pe-atatia cersetori,daca nu francezi,atunci si de alte natii si nu neaparat purtatori de poale lungi.Doar ca nu arata astfel,incat sa-ti zgarie retina si sa te faca sa te simti ca acasa,in Romania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Puradelu’ îl întreab#259; pe #355;igan ce este democra#355;ia:
- Atunci când cheltuim ajutorul social în dou#259; zile #351;i apoi mergem #351;i lu#259;m ce-i al altuia, aia e democra#355;ia.
- #350;i #259;la nu zice nimic?
- Ba da, dar aia e rasism…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Ei bine, nici in Londra nu sunt cersetori numai tigani romani ci sunt si, cum ii numea cineva mai sus, bastinasi. In centru Hounslow London este un tip tuns in stil punk, infasurat in shpe paturi si un sac de dormit care-si face veacul in fata KFC. Este 100% britanic. In Hammersmith Train Station este un batran care dupa figura si accent e de origine indiana sau paki.
Insa este de asemenea adevarat ca intalnesti pe toate drumurile cersetori romani care cer jumatate in romana jumatate in engleza si ca daca te bunghesc ca rostesti un cuvant in "dulcele grai romanesc" te asalteaza si te iau la injuraturi si amenintari ca nu le dai.
Sau in Aeroporturi de unde se iau low cost, Luton cu predilectie, sa le vedeti pe "fetitele" de productie si cersetorii care se intorc in Ro in "vacante" dupa sesiunile de cersit si nu numai.
Acestora li s-au acordat mult prea multe drepturi si i-au scarpinat in cap parinteste toate organizatiile si acum se plang ca nu mai scapa de ei.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Am vazut la mine in oras cersetori, americani. Negri si albi. Unii au citeodata cartoane pe care scriu ca sint veterani de razboi. pe o tipa o stie de 10 ani cersind cam pe aceleasi strazi. Noaptea doarme la o asociatie pt saraci cu paturi la comun or something. Unul cinta la trombon si lumea ii pune bani in cutie. Altul nu are un picior si l-am vazut odata discutind co doamna in fata unei farmacii. Eu cind ii vad - au locuri fixe - de departe trec pe trotuarul celalat.
La metrou la noi e un afis mare:
"cu cit veti da maruntis (in engleza se spune change) cersetorilor cu atit lucrurile var ramine la fel; daca vreti sa vedeti intr-adevar o schimbare (a change; aici e joc de cuvinte) dati organizatiilor care se ocupa de ei."
mesajul era al unei astfel de organizatii. United Way, parca. Eu donez lunar la UnitedWay. Imi opreste bani pe statul de plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Eu nu mai dau. De mult.
Intalnesc zilnic in drum spre munca macar 5, toti cer de la 1 leu in sus.

Mergi la inceput