premergator

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

alex_andra, nu poti contesat faptul ca pus in premergator, copilul merge si impingandu-se, nu pasind, si in latera si in spate si pe varfuri si cu exteriorul talpii. Astea nu sunt pozitii de mers normale, naturale, pt un copil de varsta aia. Apoi am vazut eu cu ochii mei cel putin 3 copii rasturnati cu premergatorul. Unul si-a spart buza pt ca s-a rasturnat in fata, ceilalti s-au lovit destul de nasol. Daca voua nu vi s-a intamplat , e super! Dar e, daca vrei, similar cu mierea data sugarilor. Nu toti care mananca miere fac botulism, dar exista unii care o fac. De unde stii ca nu va fi copilul tau?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Laura, am uitat sa zic: eu cand vorbeam de caderi cu fata-n maner, ma refeream la copiii care merg direct cu antimergator, fara a fi obisnuiti cu premergator.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
Da-mi voie sa te contrazic.

OK, iti dau voie sa ma contrazici la situatiile evidente Dar da-mi voie sa cred ca exista si situatii mai putin evidente, in care mama nu isi da seama... Cine a folosit premergator si declara sus si tare ca nu a creat probleme, a facut un set intreg de analize pentru asta?
Eu personal nu bag mana in foc in niciun moment ca Alex e perfect sanatos...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Daca tot imi dai voie , te mai contrazic o data! Da, noi am facut rezonanta magmetica (din cu totul si totul alte motive) la solduri si la genunchi si nu are nimic relationat cu premergatorul, nu sunt oasele deformate. (Sunt leziuni cauzate de tratamentul importiva leucemiei, de aia am facut RMN, deci nimic de-a face cu premergatorul. Am considerat necesar sa dau o explicatie, sa nu credeti ca-s nebuna si i-am facut fetei RMN sa vad eu ca e ok dupa premergator).
Edit: am corectat greseli graaaave! Eh, graba...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Pe bune? :) miere - sugarilor ? eu stiam ca e interzis sa dai miere sugarilor

da, am zis, ma raportez la mine, la fetita mea, la copii prietenelor mele. evident ca nu detin adevarul absolut
noi am facut part din cei norocosi

dar, m_mela ne-a cerut parerile noastre. si eu i-am spus ce am facut eu.
asa si toate celelalte participante la subiect.
iar ea va discerne singurica ce e mai bine pt puiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noi l-am cam folosit la carol pana cand ne-a certat doctorul neurolog, chiar daca nu se vedeau efecte negative la copil, el a mers mai tarziu (1 an si 4 luni) si na, dupa ce am gresit degeaba mi-a parut rau.

la patrick nu o sa folosesc asa ceva.

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Pe bune? :) miere - sugarilor ? eu stiam ca e interzis sa dai miere sugarilor

BAZAR UMANITAR

Exact! Dar sunt destui parinti care nu stiu sau care ignora pe principiul "lasa, ca si eu am mancat si nu am patit nimic / i-am dat dor un pic, o jumate de lingurita, de vreo 4-5 ori pe luna. Ce?! e asa mult?! "

Mergi la inceput

Revenind la subiect, adevarul este ca mai mult ca sigur, cateva minute/zeci de minute pe zi nu fac rau fizic copilului (daca nu se dau cu capul de mobila din cauza lui). Dar marea majoritate a parintilor care dau bani pe asa ceva nu ii lasa pe copii doar cateva zeci de minute. Si acum nu spun ca mamicile de pe DC care au scris aici mint, ci ca lumea e muuult mai mare decat cercul nostru de pe forum. In 'lumea reala' sunt sute de bebelusi pusi in premergator dimineata, luati dupa o ora-doua sa manance (desi e posibil sa fie hraniti si in timp ce stau acolo), sa doarma, apoi pusi inapoi pt alte cateva ceasuri. Voi nu ati vazut parinti cu gura pana la urechi din cauza zambtetului de mandrie cand au plantat copilul in premergator in parcarea dintre blocuri? sau in curte sau pe ulita la tara? Ohooo ... cel putin 2-3 am vazut eu in ultimii 2 ani in parcarea de langa blocul meu + o vecina a mamei la sat. Si nu multi au posibilitatea/disponibilitatea de a da 200-300 lei pe asa ceva, deci iau de alea e 40-50 lei, la calitatea 'care este'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Sunt de acord cu Laura. O ora pe zi are sanse mici sa dauneze copilului. Dar am vazut si nenumarate mamici cu premergatorul in parc, asa ca imi imaginez ca si acasa tineau copilul tot acolo. Oricum, problemele posturale ale coloanei se descopera in pubertate si chiar stiu ce zic din experienta proprie.
Eu mi am vazut nepotul cel mare pus in premergator si m-a durut la propriu sufletul de cate ori a dat saracul cu capul in masa. Eu una nu am vrut sa aiba motive copilul sa se loveasca si nici sa ii cresc sansele sa aiba problemele cu coloana (poate oricum sa mosteneasca problemele mele).
Acum fiecare mamica face cum crede. Si eu o spun ca mamica de copilas care la 8 luni s-a ridicat singur de patut si la un an si-a dat drumul singur. Nu a vrut sub nicio forma sa mearga de-a busilea si nici nu concepea sa nu il tii de manute sa dea roata parcului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Laura, ai dreptate.

Dididi, cu un premergator bun este imposibil sa dai cu capul de masa.
Editez, ca sa fiu mai explicita:
- un premergator bun nu se rastoarna pe suprafat plana. Punct. Indiferent cat de zpavaiat e copilul.
- nu ai cum sa dai cu capul de masa, pentru ca premergatorul are o margine care tine la distanta copilul de diverse obstacole. Undeva la vreo 5 cm, e marginea cu roti.
A, da, normal ca poate da cu capul de marginea mesei de la bucatarie, daca e fix la nivelul ei, adica sa poate trece pe sub ea, dar asta se poate intampla si cu si fara premergator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Pai, se dadea cu capul de masa pt ca se apleca in fata, se impingea in picioruse si cu viteza se oprea in primul obstacol. Daca era masa, capul se lovea de tabla mesei, iar corpul aluneca sub. Si crede-ma lovitura la cap cand mergi nu o egaleaza pe cea din viteza. Acum copilul are 12 ani si nu pare deocamdata afectat, nici la coloana si nici la cap :). In schimb am ramas marcata eu.

Mergi la inceput