premergator

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fiecare face cum vrea ca doar w copilul lui.Si sa stii ca Eva deschidea si deschide oricum si orice doar ca nu e urlatoare de ciuda.Nu a fost niciodata.,iar daca vroia dulapuri si sertare le lasam eu deschise acolo unde nu erau decat haine sau jucarii.Asta nu e o piatra de hotar nici un "must have" si nici nu consider ca am privat-o de ceva daca asa ajungea ea mai repede unde dorea.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Fiecare face cum vrea ca doar w copilul lui.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mie asta (desi o folosesc si eu uneori) mi se pare o afirmatie foare periculoasa. Adica faptul ca e copilul meu imi da voie sa fac cu el ce vreau?

http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=Laura25&searchtype=2&view=gallery&show=current" target="_blank"> Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114871" target="_blank">Cugetari gemene, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

M-mela10, in Canada premergatorul e chiar interzis, fetele care sint contra au dat deja explicatii, tu faci cum vrei, dar daca te gindesti ca vrei sa-ti ajute copilul la mers, pe linga ca nu e graba, pot sa-ti spun ca unii copii merg repede chiar si fara premergator, ale mele de ex au mers la 9 luni si fix 10 zile fiecare fara stimulente de genul asta.Iar daca vrei sa ai un loc unde sa-l pui pe bebe si sa mai faci si tu una alta prin casa, iti recomand un centru stationar de activitate, e ca un fel de premergator dar fara roti, iti pun un link(acuma e-adevarat ca daca se plictiseste si acolo nu prea merita investitia, eu mereu am cam dat banii degeaba, ca nu prea l-au folosit, dar unii copii poate se joaca linistiti), uite:

http://www.hc-sc.gc.ca/cps-spc/child-enfant/equip/walk-marche-fra.php

Edit sa pun alt link, sper sa se deschida:

http://www.sears.ca/contenu/centre-de-ressource/guides-achat/bebes/balancoirespourbebe#babyactivitycentres

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hai ca deja o dam in altele,mai este un pic si daca ii punem in premergator suntem cele mai rele mame din lumea asta....chiar asa?

Pentru linistea altora copilul meu face el ce vrea din mine ca sanse sa o fac sa faca altceva decat ce vrea ea sunt mici....cel mult facem amandoua si gata,in felul asta macar nu vopseste toti peretii sau nu infunda wc-ul de tot cu hartie sau nu pune calculatorul pe chituci...sau are cui recita poeziile pe care le invata.Daca ea vrea sa ne jucam sting aragazul,las tot ce fac si execut.Daca as spune"te joci frumos cu papusile ,mama are treaba acum,asta nu ar insemna ca o manipulez?

o zi buna doamnelor.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

eumada...eu nu am batut nici un app nimic...doar am povestit despre noi.
Ca planul de acasa nu sa potrivit cu cel din targ. Se mai intampla. Cred ca nu este copilul meu singurul care nu a stat in premergator.
Si el are acces la sertarele cu haine dar nu unde tin acte, ace, brice si diverse
le-am inchis pt siguranta lui mai mult pt ca biblioteca noastra este joasa si nu avem unde sa le depozitam.
Al meu urla...si ce vrei sa-i fac... tac-su zice ca seamana cu el dar are gura mare ca ma-sa
dar ai dreptate din pct meu de vedere ...fiecare se ocupa de copilul sau asa cum considera de cuvinta si cum crede ca este mai bine pt copilul sau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Nici eu nu puteam exprima mai bine. Ai scris exact ce gandesc si eu. Timp de 1 an am stgat acasa cu un copilas de aproape 2 ani si cu un nou-nascut (fetita mea)si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa o pun in premergator (desi s-a ridicat singura in picioare la 7 luni). Cu siguranta imi usuram viata, dar m-am gandit la ce consecinte poate avea utilizarea premergatorului.

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Premergatorul nu este un lucru natural, este un artificiu care intervine NEFIRESC in ceea ce ar trebui sa fie parcursul normal al unui bebelus.
Premergatorul este IN CEL MAI BUN CAZ bun pentru mamici, deoarece:
- le scapa de-o grija (il pun acolo, copilul se distreaza, mai pot si ele spala un vas, face o omleta:)));
- le da senzatia (falsa) ca vaaai, au copil mare ("ia uite la el cum alearga la 7 luni, ptiu pe el, ce dezvoltat e!");
- le da impresia ca va ajuta copilul sa mearga mai repede, sa se poata mandri la vecini ca "al meu a mers la 9 luni!"(de parca ar avea un traseu prestabilit de parcurs intr-o limita de timp, sau parca ar fi concurs).
A merge e un lucru natural pe care orice copil normal il va invata de unul singur, in etape (unii chiar sarind peste etape, de ex. mersul in 4 labe). Premergatorul este o CARJA si doar batranii neputinciosi/bolnavi au nevoie de carje.
Pentru mine premergatorul face parte din gama interfon (cand esti acasa, nu in excursii, ca acolo poate fi util, pentru cine suporta sa-si lase copilul singur in camera), balansoar electronic cu 100 de functii si 1000 de melodii etc. Doar ca premergatorul, in plus, poate avea efecte nocive asupra sanatatii/ sigurantei/ dezvoltarii copilului (care se pot vedea si mult mai tarziu, din pacate).
Lasati copiii sa experimenteze mersul singuri, cand sunt total pregatiti!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pe copilul meu l-a ajutat premergatorul, daca initial tinut de manute mergea ff tare pe varfuri, odata pus in premergator a inceput sa calce pe toata talpa si asta a fost un lucru ff bun pt noi..Am avut un premergator de la chicco, modelul asta, ff stabil si ok .http://im.reclamamascata.ro/1311649766.jpg

Am tot citit ca nu e bine si altele, dar pot spune ca pe al meu nu l-a afectat deloc, a stat cate o ora maxim pe zi, iar de la 10 luni a inceput sa mearga singur asa ca premergatorul a fost asa, mai mult de joaca...iesea singur din el si intra tot singur..Acum nu zic ca e cea mai ok solutie dar nici nu cred ca ii afecteaza pe copii, decat daca sunt pusi prea devreme (inainte sa stea bine in sezut singuri) sau daca mamica lasa bebelusul prea mult in premergator...
Eu zic sa iei cea mai buna hotarare ghidandu-te dupa nevoile copilului tau si dupa instinctul tau de mama...Multa sanatate!!!
A, si daca te hotarasti sa achizitionezi unul tine cont ca trebuie sa fie fff stabil, ca daca nu e copilul se poate rasturna ff usor..nu te uita la bani cand e vorba de siguranta, parerea mea!

Mergi la inceput

Eu intreb de ce sa dai 100 lei (sa zic, nu stiu cat costa un premergator bun) pe un angrenaj pe care il va folosi copilul 20-30 de minute pe zi timp de 2-3 luni? Nu mai bine faci ceva mai bun cu banii aia?

Am marfa la bazar umanitar DC

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu intreb de ce sa dai 100 lei (sa zic, nu stiu cat costa un premergator bun)

ai ramas in urma cu preturile....
unul "bun" cu de toate, dotat cu diverse este mult mai scump, probabil ajunge la valoarea unui scaun de masa sau chiar a unui carucior, si clar nu exista termen de comparatie intre utilitatea lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu intreb de ce sa dai 100 lei (sa zic, nu stiu cat costa un premergator bun)

ai ramas in urma cu preturile....
unul "bun" cu de toate, dotat cu diverse este mult mai scump, probabil ajunge la valoarea unui scaun de masa sau chiar a unui carucior, si clar nu exista termen de comparatie intre utilitatea lor.

Nu am ramas in urma, ci nu am stiut niciodata .

Mergi la inceput