Nasterea la Arcadia - Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 8
loredanar spune:
clau, lalic cred ca toate mamicile au placut-o pe asistenta blonda vorbareata. :)) probabil e si felul ei asa mai sociabila, insa eu am simtit-o si implicata in meseria ei. cand sunam pe telefonul intern ea venea in salon sa ma intrebe de ce am nevoie, in cealalta tura imi raspundeau pe telefon, nu se deranjau sa vina tocmai pana la salon. asta nu ar fi o problema, voiam sa evidentiez doar gradul de implicare.
apropo de "e murdar bebe" nici eu nu am apucat sa o vad pe Mara mea cum arata cand ai iesit. in secundele de dupa expulzie eram asa nauca incat pana am ridicat eu capul sa o vad ea era deja pusa pe masa si inconjurata de vreo 3 femei de care nu vedeam nimic. a durat toata operatiunea de cantarire, masurare, curatare vreo 3-5 minute (sper ca aveam corect notiunea timpului) - am zarit-o doar pret de cateva secunde pe cantar si stiu ca am reusit atunci sa observ ca era curatica si rozalie si tare mai eram bucuroasa. abia dupa aia mi-au adus-o pe piept inbrobodita ca o sarmaluta. :) of nu reusesc niciodata sa fiu concisa in relatare cand e vorba de bibilina mea iubita !
despre noi ... nu stiu cum e cu puseele astea de creste insa ma gandesc ca bibi trece sigur printr-o faza de schimbari. de vreo 3 zile are program de pe la 9 seara dupa baita pana pe la 12 e toata un moft. plange dar sigur nu e plans de colici - cu atat mai mult cu cat nici nu se strange deloc de burtica. o pun in patut, plange, o tin in brate sta un pic dupa care plange, vrea non-stop sa suga dar i se umple stomacul si vomita - dar vrea in continuare sa suga. ia tita in gura si probabil undeva in creieras i se zice ca e full si stramba cand ii vine laptele in gura - daca as avea un buton care sa transforme tita in suzeta ar fi minunat. apropo - am adunat o colectie 4 suzete - le scuipa pe toate de parca o frig. dupa 12 cand adoarme nu i se mai aude glasciorul - se mai trezeste la 2-3 ore sa manance dar nu plange dupa tita - doar maraie incetisor si cauta tita cu gura.
in afara de spectacolul de seara totul e un vis - ziua papam, dormim, ne tragem in leganut, ne plimbam prin parcul din fata blocului.
pentru ecografia de sold aveti vreo recomandare la ce medic sa mergem? maine implinim o luna deci nu mai avem mult timp la dispozitie pentru programare.
Lori fericita mamica cu bibi MARA - 20.08.2011 ora 14:25 !!!
madline82 spune:
Fetelor asistenta blonda, cu parul prins si f draguta se numeste Augustin Gabriela, in caz ca doriti si e mai bine asa, sa completati formularul de feedback ca si pacient!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
loredanar spune:
ma gandeam acum privindu-mi fetita invelita neindemanatic in vreo trei pelincute cum zambeste larg prin somn ca Dumnezeu a dat femeilor tot ce le trebuie ca sa isi faca pruncii fericiti. si fara carti, forum-uri si saci de dormit la 150 lei bucata copiii pot creste fericiti. stiu sigur ca acum fetita mea e satul dupa ce a papat, ii este caldut si viseaza frumos. e tot ce are nevoie pentru a zambi.
ioana spune:
pentru ecografia de sold aveti vreo recomandare la ce medic sa mergem? maine implinim o luna deci nu mai avem mult timp la dispozitie pentru programare.
Noi am fost la spitalul din Bucsinescu, Pedilife, la un medic foarte simpatic, din pacate nu-mi amintesc cum il cheama (ceva cu "A", ar trebui sa ma uit prin acte). Fetita avea exact 3 luni.
Numai bine,
Ioana.
camelia33 spune:
Buna dimi feteleor!Mi-am facut putin timp sa va citesc. In primul rand felicitari Claudia sa ai un bebe sanatos si sa va bucurati de el.Lena eu am fost mult mai stresata cu biletul asta de trim. pt internare deoarece chiar inainte de dpn meu a fost acea "greva"a medicilor de familie si am discutat cu dr.Cacicovsci si mi l-a facut ea. Oricum nu mi l-a cerut nimeni cand m-am internat...
Eu de luni am inceput serviciul , cate 4 h /zi de la 10 la 14 si e f greu cu lapticul...Abia ma chinui sa ma storc 60-80 ml si acela in 2-3 etape de muls...Ii dau tzitzi inainte sa plec sa o las satula si in cele 4-5 ore pana ajung eu acasa o amageste tati cu ce ii las eu. sa vin In rest am noroc ca fata e cuminte,mai ales ca babysitter e sotul meu pana pe 10 octombrie ca e in concediu:)Nu vreau sa ii dau competare LP dar nici nu vreau sa o infometez...Sa vad cat o mai duc asa...
Sofia Maria
LenaC spune:
Neata dragelor
Felicitari Claudia, ca ati ajuns acasa. Ma bucur tare mult ca sunteti bine amandoi .
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci Asistentele de la copii nu m-au dat pe spate, am prins vreo 3-4 ture si din toate doar 2 mi-au fost de un real ajutor. |
Te-au ajutat cu alaptatul?
citat din mesajul lui claumarcoci Dr. Caticovschi un super bombon de femeie, ea a fost mana a doua in blocul operator si s-a ocupat de mine cand dr meu a ramas blocat in trafic sau a fost de garda full in Cuza. |
Pai, era garda cand trebuia sa te opereze... sau dupa?
citat din mesajul lui loredanar ma gandeam acum privindu-mi fetita invelita neindemanatic in vreo trei pelincute cum zambeste larg prin somn ca Dumnezeu a dat femeilor tot ce le trebuie ca sa isi faca pruncii fericiti. si fara carti, forum-uri si saci de dormit la 150 lei bucata copiii pot creste fericiti. stiu sigur ca acum fetita mea e satul dupa ce a papat, ii este caldut si viseaza frumos. e tot ce are nevoie pentru a zambi. |
Lore, ce frumos spus
Oiyoy, superbe pozele. Esti foarte creativa . Si eu vroiam sa fac unele poze, dar nu are cine sa imi faca poza . Poate weekendul asta
Camelia, mersic de info. Deci teoretic, doctorul meu ginecolog ar putea sa imi dea o trimitere la obtrs-gineco?
Lena - 36+
!!! AMR un pic !!!
ionelamaria spune:
Camelia, ma bucur mult ca incerci sa faci ce e mai bine pt puiul tau. Nu ma indoiesc o secunda ca asta isi doreste fiecare mama
Despre laptic:
Poti incerca a storci la dus: pui dusul fierbinte pe sani si apoi pompa si iar si iar.
Mai ai varianta sa incerci sa storci cand papa fetita: ea la un san pompa la altul
Dupa masa copilului nu prea mai are ce face pompa, dar nici sa scoti intai la pompa nu e o idee buna. Poti incerca sa fixezi o ora, eventual dimineata ( ca peste noapte creste prolactina) si sa pui intotdeauna copilul la 1 san cat are nevoie si sa-l storci intotdeauna pe celalalt.
Trebuie sa existe o solutie daca iti doresti
Ai grija la biberon. Din biberonlaptele curge mult si usor , asa ca bebeii ajung sa il prefere. O lingurita de silicon ar fi mai ok, chiar daca e mai greu... sau poti folosi direct o canita micuta
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu Tudor
loredanar spune:
E normal sa doara epiziotomia si dupa o luna? Am avut o perioada cand nu m-a mai durut deloc , acum iar am probleme. Ma doare ca si cum ar fi o taietura noua... s-o fi desprins pe acolo vreo cusatura?
claumarcoci spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia CLAUDIA ,ms ca ti-ai gasit putin timp sa-mi raspunzi dar mai am sa te intreb .Auzi da' la infirmiera aceea care ti-a adus mancare si era acra nu i-ai zis vreo doua ?Dar asistentele de la copii nu erau pricepute ,adica nu au experienta in domeniu pt ca is mai noute in bransa sau din contra is de mult in bransa dar is cam plictisite ? Si cum vine asta ca-ti pune pe monitor momentul cand il scoate pe bebe ? Pe bune ? Eu asa fi foarte incantata ! I-am si zis d-nei dr a mea daca poate sa-mi i-a din fata campul acela steril ,stii ala de ti-l pune ca un perete in fata ,nasol,ca sa-l vad pe bebe ,si ea s-a cam mirat de cerinta mea ,mi-a zis :dar e murdar ,sa nu te sperii ,ea nu stie ca eu is un mic REZIST ! De ce ti-a fost rau in prima zi ,adica cum ti-a fost rau?De asta ma tem cel mai tare ,ce se intampla dupa operatie.Si la mine o sa fie mana a 2-a d-na dr Cacicovschi.Si cu lampa is curioasa daca ai paltit ceva suplimentar ,si inca ceva ,ai stat singura in rezerva sau cu inca o mamica ? Ai tinut bebele cu tine toata ziua ?Cred ca te-am inebunit cu intrebarile dar ma cam i-au emotiile .Azi am mutat patutul in camera la noi si am fost pana la CAREFOURE si am cumparat pampers.Maine dimineata ma duc la ultima eco OIYOY frumoase poze ai pe facebook ,ai fost o graviduta f frumoasa ! |
Buna,
Scuze daca o sa raspund haotic dar a fost prima noastra noapte in 3.
Deci
-nu am platit suplimentar decat analiza-66 lei-investigatii suplimentare bebe asa apare pe factura, a stat de la 11-15 la lampa
-eu am iesit din operatie la 14.15,am stat in ATI pana la 16.15, apoi am fost adusa in rezerva, ( am stat singura)
--Pana la 19 a stat tati cu noi apoi singura, adica cu asist care veneau din 15 in 15 min si se uitau la perfuzie
-mi-au facut calmante
-am uitat sa specific, cand am ajjuns in rez, am cerut bebe imediat, a venit o asist, mi l-a dat in brate, facut sedinta foto,l-a dezbracat sa-l vedem, a inceput sa planga mi l-a pus la san ,evident doar ptr stimulare
-am fost intrebata daca vreau somnifer am zis nu si a doua zi am regretat, nici calmant nu am vrut si a fost un pic ca, dureos, nu burta in sine ci statul pe spate, ma durea spatele ingrozitor
-dimineata urmatoare la 6 a venit asist ,infirmiera blonda, mi-au facut toaleta, luat tens,temp, facu injectie si hopa sus
-m-am ridicat incet, incet, cand am ajuns in piciore a fost dureros si apoi da-i miscare, pana la baie si in pat
-venit medic Cacicovschi uitat la operatie, schimbat pansament,si apoi miscare,si incet cu incetul incepi sa-ti revii
-lumea din jur zicea ca am tonus bun, de la 16-19 am avut vizite si am facut carare pana la neonato la bebei si inapoi in hol
-stat cu bebe cat am vrtu, urmatoarea noapte luat si calmant si somnifer,ca in noaptea precedenta am reusit sa dorm adunate 3 ore
-din ziua urmatoare mai bine si in ziua externarii super fresh, numai ca am dat ciorapei de balerina prea repede jos si toate lichidele s-au dus din nou in piciore si iarasi sunt Fiona
-legat de burtiera lor minunata, e cea din sensiblu la 90 si ceva de lei, e super faina, eu deja imi luasem de la Sensiblu
-legat de dr neonato is tinere, ca de fapt aproape tot personalul, cred ca e si una mai in varsta la vreo40-50 ani, la noi a fost dr Claudia Ruginosu, a fost in salon mi-a dat indicatii, am pus intrebari, mi-am mai amintit noaptea, am notat si am cautat-o si mi-a raspuns, in principiu a fost OK,acuma nu stiu ce sa zic de cazuri mai deosebite...
Pupicei la toata lumea ca mai am un san de stors, asta e alta poveste