Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 18
Reallaura spune:
Am citit despre sv lui Simonix[/red. felicitari, scumpo, sa fie intr-un ceas bun!!
[red]Ylari am vazut cearta si imi pare rau, de parca de mine se ia cineva cand va certati intre voi. Stiu si eu ca nu se recomanda chimicale, dar si eu mai dau copilului un panadol, nurofen. Am vazut ca daca nu le dau se agraveaza, iar cei care dau scapa mai usor de raceala. Imi pare rau ca va suparati, fetele, imi sunteti asa dragi ca nici nu pot citi chestiile astea. ia sa va luati si sa va pupati!!!
ca nu suport asa.
Reallaura spune:
Ah, ESME cu ce ai facut aerosoli fetii??? Eu la prima tuse naspa le bag dexa, devine productiva si continui cu sirop de patlagina+ambroxol. Ma tot intreb dac anu abuzez. +Tu ce i-ai dat?? Sanatate blondinei!!
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Ah, ESME cu ce ai facut aerosoli fetii??? Eu la prima tuse naspa le bag dexa, devine productiva si continui cu sirop de patlagina+ambroxol. Ma tot intreb dac anu abuzez. +Tu ce i-ai dat?? Sanatate blondinei!! Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Daca e mai grea treaba Atrovent 2ml (Ipratropium bromide - bronhodilatator) + Lysomucil 1ml (Acetylcysteine - cunoscut si sub numele de fluimucil)+ ser fiziologic in completare pana la 5 ml. insist sa se termine tot lichidul si abia atunci inchid aparatul. Fac asta de trei ori pe zi, seara insa fara Lysomucil, cu ser fiziologic suplimentar. De data asta s-a rezolvat cu o zi pur ser fiziologic si o zi cu combinatia de mai sus (am zis in soapta sa nu ma auda). Nu e de capul meu, combinatia mi-a dat-o doctorul fetei si a spus ca fara nici o remuscare o pot aplica de cate ori am impresia ca e in pragul racelii cu tuse si/sau mucozitati. Zic din nou in soapta, de multa vreme nu am mai avut o raceala, poate si datorita aerosolilor.
A mea azi a produs urticarie, fix cum fac si eu insa nu stiu de la ce a facut ea. Are pe piciorul drept 22 de bubite de urticarie cu diametrul de 0.5 pana la 1 cm bucata. Dimineata nu avea nimic. Am remarcat cand a apucat-o scarpinatul...drept pentru care am trecut-o rapid pe fenistil si om merge sa vedem la ce se senibilizeaza. Stiind meniul e azi de la scoala cred ca maioneza e cauza, acasa din aia nu prea primeste si daca primeste e facuta la cald de catre mine personal...Acu'sper ca nu face de la apa urticarie ca si ma-sa...om vedea.
Alysh imi pare sincer rau. Va doresc sa aveti putere sa treceti cu bine peste incercare si multa sanatate!
mi_bebelina2 sa fie in ceasul cel mai bun!
Luminel a mea nu mai doarme de un secol dupa-masa, la 9 fac slujbe langa ea sa adoarma la 7.30 e planton langa patul nostru..."mami, e buna dimineata, trezeste-te!" Vineri o las pana pica ea, ca sa mai dormim ceva sambata...sta pana inspre 11.00, dar da, sambata d eregula baga un ceas de somn pe la amiaz.
noapte buna!
esme
mi_bebelina spune:
Multumesc tuturor pentru urari, acum sunt in stresul cel mare cu cautarea unui dr pentru ca cea cu care am nascut e plecata definitiv in Anglia.
Laurita, tare mult mi-au placut mesajele tale. Ce bine ca v-ati mutat, usor-usor va aranjati.De-abia astept sa te citesc mai mult.
Esme, la voi nu se doarme la pranz la gradi?
Hai ca m-am dereglat rau.....mai Cleo, Monik, nu puneti si voi de-un bebe? Sa am si eu cu cine vorbi in noptile insomniace, asa cum era la odisee. Cleo, daca faci bb cat concediu o sa ai, ha?![]()
Luminel, asteptam sa ne povestesti ce te apasa.
Gabitza, tare frumos la gradi mai! Si sandalele sunt frumoase!![]()
Luminel spune:
Neatza! si-o cate o
la toata lumea!
Mi_bebelina, eu nu ma trezesc asa devreme (asta mi-ar mai trebui), ma trezesc pe la 7 fara ceva dar nu dau drumul la calc ca pana se deschide... si oricum pana fac dus, pana mai mananc ceva, pana pregatesc hainele fetei de cresa si pe ale mele....ca am o boala, frate, nu pot sa le fac de seara...ori mi-e lene, ori n-am timp ori uit![]()
Mi-a trecut criza
...m-am descarcat...am facut ca toate alea
, am plans ...si m-am linistit...am observat ca periodic ma apuca nebuniile si dupa ce ma descarc, ma simt mai bine...
Nu mai fac fata la stres, din pacate...de 18 ani o duc din stres in stres, de toate felurile, de la deces in familie, violenta conjugala pana la probleme financiare,s.a.m.d
Uneori simt ca clachez dar imi revin inainte de prabusire.
Din fericire, m-a ferit D-zeu de probleme majore de sanatate, si pe mine si pe cei apropiati mie, in afara de mama saraca
Spor la bagaje! Wow, ai si tu un program incarcat!!!cum te descurci, ca eu o iau razna...cred ca sunt defecta!![]()
Laura, ma bucur pentru voi!
e minunat sa stai aproape de familie, de mama in special (bine, daca esti in relatii bune
)
Cleo, Cristi doarme la cresa, sincer nu stiu cat dar nu mai tarziu de ora 16...aseara reusisem sa duc in pat la ora 22:30 dar am realizat ca nu mai avem pampersi
asa ca l-am trimis repede pe baiat la farmacie sa ia cativa si tot la 11 s-a culcat...
Apropo, care pici mai sunt cu pampersi de noapte? eu nu am curaj sa-i scot inca...pbserv ca dimineta e plin pampersul asa ca-mi imaginez ce-ar fi in pat dimineata daca nu i-as pune.
La pranz l-am eliminat de cateva luni...
Simonix, felicitari pt noul job! scz, am uitat sa-ti spun 
Adriana
merci de sfaturi! problema nu e ca s-ar perpeli in pat...ci ca nu reusesc sa o pun in pat decat cu forta
Ma consolez cu ideea ca mergem la tati si pe el il asculta...toate progresele ei cu somnul , olita si altele datorita lui le-a facut...
Eu ma declar depasita de situatie...efectiv nu am nici o autoritate asupra ei
Va pup!O zi frumoasa! si spor la scris
... sunt cu ochii pe voi
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui mi_bebelina Multumesc tuturor pentru urari, acum sunt in stresul cel mare cu cautarea unui dr pentru ca cea cu care am nascut e plecata definitiv in Anglia. Laurita, tare mult mi-au placut mesajele tale. Ce bine ca v-ati mutat, usor-usor va aranjati.De-abia astept sa te citesc mai mult. ![]() Esme, la voi nu se doarme la pranz la gradi? Hai ca m-am dereglat rau.....mai Cleo, Monik, nu puneti si voi de-un bebe? Sa am si eu cu cine vorbi in noptile insomniace, asa cum era la odisee. Cleo, daca faci bb cat concediu o sa ai, ha? Luminel, asteptam sa ne povestesti ce te apasa. ![]() Gabitza, tare frumos la gradi mai! Si sandalele sunt frumoase! |
sotul nu lucreaza, ce concediu sa visez? Nici la ala de odihna (pe mine ma sparie drumul de peste 2 sapt in Ro care ne va usca de bani).
Eu am visat 2 luni sa imi iau a2a pereche de pantaloni....
Luminel, si mara e cu pampersi la dormit(pranz+ noapte). Si o sa o tin asa ca mai sunt mici accidente si nu ma risc. Iau pe cei mai ieftini din Cora, aici este si o marca no name; in Ro erau in Kaufland. La gradi, 1 data pe sapt are un accident de pipi. De fapt, asa era si in Ro. Faza e ca ea la gradi cere f. des (banui ca sa dispara de sub ochii educatoarei si sa se joace la chiuveta- si acasa la fel face).
Ma gandesc sa ii fac totusi o urocultura cand vin in Ro.
Astazi am dus-o eu la gradi. Mi-a plans....
a, comentariu la ce a scris Esme: fluimucilu e ACC fiole de la noi + un anti bacterian. Iar celalalt este un medicament care nu l-am vazut decat in occcident dat pt astm, in Ro nu l-am gasit si pneumologul a zis ca nu stie de el, dar care m-a atras pt ca nu e nici cortizon, si e clasa B in Pregnacy cat. (mai 'gentile' decat celelalte).
Am zis ca cer parerea medicului cand merg la un consult, dar nu am avut nicio problema pana acum asa ca - de ce sa mai merg la medic?
aldaesme spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
a, comentariu la ce a scris Esme: fluimucilu e ACC fiole de la noi + un anti bacterian. Iar celalalt este un medicament care nu l-am vazut decat in occcident dat pt astm. |
Ma refeream la varianta lysomucil fiole care din cate citesc e pur ACC si nimic mai mult.
Mi_bebelina la noi nu se doarme. Au optiunea ca daca vor sa doarma dar nu ii pune nimeni la somn. Anul trecut cand abia incepuse scoala Lorelei se ducea in patut si se culca de una singura insa acum adios. Daca ceilalti se joaca de ce nu s-ar juca si ea. Eu ma tot gandesc la ce noroc are, cand eram mica imi amintesc cu precizie cu cat circ mergeam de celele mai multe ori la somnul de amiaz si cati slapi mi-am luat d ela ingrijitoare pe tema asta.
Esme
Simonix spune:
Salutare fetele 
Multumesc pentru felicitoci
pentru job - o sa va zic eu mai multe cand oi trage linie si oi face niste socoteli :)
Luminel - hai cu un pupic de la moi, sa te incurajez
Nu stiu ce sa iti zic, copiii astia caposhi ne si simt, adica la mine am remarcat - cu cat sunt eu mai stresata, suparata, capoasa etc cu atat este si el fix ca mine. Acum, nu imi pot reprima starile mereu, pana la urma asa simt, ca sunt obo / deprimata etc, nu ma pot ascunde, nu imi pot impune sa fiu happy happy happy, dar mereu imi propun sa ma bucur de fiecare prostioara, de cate vreun nimic si din nimic in nimic se face ziua senina :)
Alysh - of ce este si pe capul vostru
va urez putere multa sa treceti peste momentul asta, speram totusi ca se va rezolva, stiu ca tot ati avut probleme ... Of... 

Laura imi era dor de tine mai :) Succesuri cu casa si cu noua voastra viata, sa fie asa cum va doriti si sa n u uiti sa ne mai dai si noua vesti, desi imi inchipui ce este pe capul vostru. Cu aerosoli si eu fac cam cum face Esme si parca am mai tinut racelile in frau. Adica il vad ca face muci fosforescenti inca
dar nu mai e cu febre si cu infectii, banuiesc ca tuburile alea din urechi dreneaza tot si ALLEEELUUUIAAA
Tare ma bucur ca l-am taiat pe pitic in primavara, cred ca am fi fost iar cu otite &CO. El e mai sensibilos, deci vad ca imunitatea tot destul de jos, dar macar nu se mai complica :)
Problema e la mine fratilor, ca iar am gatlejul in pioneze si mi-e frica sa nu o dau iar in infectii - ce sa iau ?? Bag miere si ceai si lamaie - dar ce as putea sa mai iau? Am si eu un puf cu cortizon dat cand am facut infectie - oare sa il iau hmmm...
Lori - sanatate multa la cupchii, Lori :) 
Cu somnul - de cand cu scoala e parfum - la maxim 9 sforaie. Al meu doarme si la pranz, la scoala ii culca. Azi dimineata era obosit si a zis ca nu-i nimic, o sa dorm la scoala
Eu i-am zis ca o sa fac la fel la serviciu
Dar de chinuit si noi ne-am chinuit, si eu stateam cu orele in pat cu el si adormeam inaintea lui. Am incercat sa fim constanti, sa nu ii spargem rutina, chiar daca era chinuiamla pentru noi. Insa cu adevarat s-a schimbat situatia de cand cu scoala. Acolo s-a reinvatat si sa doarma la pranz, caci toti fac la fel, si chira daca la inceput nu voia, facea scandal, il scoteau madamele ca ii deranja pe ceilalti - acum nu mai e cazul.
Fetelor, la noi in BE e varaaaaa 
Noi pe acasa stam rar de tot, in weekend am mers cu biclele mari prin paduri, pe la nu stiu ce castel, vreo 30 de km (pt noi e o performanta
mai ales ca eram si cu Robert in spate), prin paduri, ne-a placut fantastic de mult. Duminica am mers la Spa, nu la bai, ci la padure, am tras o plimbare, am facut un picnic, am bat apa de la izvoarele lor, minunat.
Si ieri am fost la mare
Tineti-va bine: am fost la mare cu Victor, sotzul lui Cleo ![]()
In timpul asta Cleo cu Bobo, sotzul meu, au mers la serviciu, impreuna. Dap, distractie, nu gluma
Scolile in partea FR a Belgiei au fost inchise si amluat o zi libera si am dus plozii la mare. Nu va zic cum a fost ... Cu Mara si Robert 
Pe tren, in picioare (toata Belgia cred ca a mers la mare), apoi ce alergaturi au tras ei pe plaja :) Frumos. Soare. Nici un nor. Daaar - apa rece ![]()
Azi sunt varza la servis. Vreau cofiiii ....
Voilą, fug sa beau /dorm ![]()
va pup
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Mi-bebelina - am uitat
sa te felicit pentru bebelush nou din burtica 
sarcina usoara sa ai si bebe sanatos 
Luminel - si noi suntem cu pipi mult la purtator dimineata. Ii pun inca pempars. Fiind inca plin, nu prea am de gand sa i-l scot, seara inca bea lichide purcelul, mai putin ca inainte, nu ii mai dau mereu lapte, uneori cere el, mai bea apa ... Asteptam inca :)
Io sunt ca fetele cu alaptarea
Nu renunt la pempars ca sa nu simt ca s-a incheiat perioada de bebelushie ![]()
![]()
![]()
Si faza: O discutie in buda
Stateam cu piticul sa presteze un number2 si nu stiu ce m-a intrebat si i-am zis ca o sa ii fac eu nu stiu ce prejitura, ca am luat o carte de unde sa invat sa fac prajituri
Ok, termina el de facut kk, il sterg la funduletz si uita sa sterg si putzica ![]()
El: "Mamiii, ai gresit ! Nu ai stiut ! Vai vai mami, o sa iti cumpar eu o carte de putze ![]()
sa invetzi cum sa stergi putzica mea !" Acum astept cartea .........
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Luminel spune:
| citat din mesajul lui Simonix Luminel - hai cu un pupic de la moi, sa te incurajez Nu stiu ce sa iti zic, copiii astia caposhi ne si simt, adica la mine am remarcat - cu cat sunt eu mai stresata, suparata, capoasa etc cu atat este si el fix ca mine. Acum, nu imi pot reprima starile mereu, pana la urma asa simt, ca sunt obo / deprimata etc, nu ma pot ascunde, nu imi pot impune sa fiu happy happy happy, dar mereu imi propun sa ma bucur de fiecare prostioara, de cate vreun nimic si din nimic in nimic se face ziua senina :) Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
Sa stii ca asta am remarcat si eu: ma simte cand sunt stresata si obosita si parca mai rau face
...darla fel ca tine, nu pot sa-mi reprim starile...eu de felul meu nu pot sa joc teatru, in general...Sa va fie de bine iesirea! Ce frumos ca v-ati "adunat" acolo tu si Cleo si familiile! si puteti socializa asa de bine! ce mi-ar fi placut sa fie cineva de pe aici din Frankfurt sau imprejurimi ...
Haios, Robert
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
Ilinca, 19 aprilie 2010