copii mici cu crize de nervi
buna la mamici de pitici
am si eu o mica problema cu fetita mea de un an si cinci luni, si anume cand isi doreste un obiect,cand vrea la masinute,leagane,chiar si in parc a dorit o jucarie de la un copil iar mamica copilului nu a vrut cu nici un chip sa o lase sa puna mana pe jucaria respectiva, ea a inceput sa tipe,urle, iar eu nu stiu cum sa o linistesc...
face niste crize de nervi foarte urate, de multe ma scoate din sarite si prefer sa ii fac pe plac numai sa nu o mai aud tipand, oare pana cand??
nu vreau sa o ating niciodata,nici in gluma sa nu stie ce este aia o palma, nu vreau sa o cert cu toate ca am incercat, s-a speriat si a tipat mai rau
poate sunt si alte mamici care au stiut cum sa se descurce cu crizele de nervi la copii asa micuti...mie una mi se pare a fi prea micuta sa ma poata intelege, dar imi este si teama ca nu cumva sa ma speculeze, si cand va creste sa fie mai greu sa o linistesc...
PS
sa consult un psiholog??
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian
Raspunsuri
sanzi spune:
Carmen, bine te-am regasit! Sa stii ca Mara face la fel, cred ca e modul lor de a se manifesta, daca nu stiu sa ne convinga altfel...
Ea plange si din mai putin, nu neaparat dupa jucarii. Are momente cand vrea sa o tin in brate si sa stau in picioare. Daca incerc sa ma asez, urla cat poate. Daca nu ii fac pe plac, e in stare sa planga pana nu mai are voce, se tranteste pe covor, e isterica.
Stiu ca e frustrant, dar deocamjdata solutia e sa ii faci pe plac sau sa ii distragi atentia cu altceva ce ii place, daca e imposibil sa ii dai ce vrea. Eu asa fac, sunt sigura ca mai tarziu ne vom intelege altfel, sau asa sper.
Multa rabdare iti doresc!
Letitia1 spune:
Voi n-ati auzit de "terrible twos"? Nu prea se poate face mare lucru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Terrible_twos
inbox spune:
Singurul lucru care il poti incerca este distrasul atentiei. Eu am mereu la mine ceva ce stiu ca ii atrage atentia neconditionat. Pe langa asta, ii vorbesti si-i explici cat de mult si de calm poti despre situatiile in fata caruia este pus, bineinteles ca astea se fac inainte de a aincepe criza...cand deja criza s-a instalat, nuprea mai ai ce face decat sa stepti sa treaca :). La fata ce-a mare mergea la un moment dat vorbitul in soapta chiar langa urechea ei, se oprea brusc si incerca sa desluseasca ce ii spun.
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
carmickey spune:
sanzi bine te-am regasit...ooo, a mea inca nu se da de pamant, deci se poate si mai rau offf
am incercat cu distrasul atentiei, si cateodata merge alteori nu...
totusi mie mi se pare prea micuta sa aiba o asa personalitate, dar se pare ca exista copilasi asa micuti care fac si mai rau
Poze Adelina
adelina paul
mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian
ela_04 spune:
Bun venit in club stranucel. Vestea buna este ca se vor termina la un moment dat, vestea rea....ca vor dura ceva.
Ce am invatat eu de la bb-ul meu...crizele astea apar in general cand este somnoros, ii este foame, il dor dintii...are un disconfort clar.
Si pe fondul lipsei limbajului...ar vrea sa-ti spuna ce vrea dar tu nu intelegi! Daca razi de ea sau o imiti (sotul meu mai facea ddddd ce spui tu acolo?!) mai rau era pana ne-am dat seama a durat ceva.
Eu il i-au in brate acum si ii spun la ureche..."stiu ca te doare gingiuta rau dar o sa vezi ce dintisori frumosi o sa ai"...
Ia copilul in brate spunei la ureche incetisor ...ca ea are jucarii mai frumoase acasa dar le lasam acasa sa ne jucam numai noi cu ele.
Io zic sa nu tipi prea tare sa nu cumva sa sa incerce sa te imite...dar nu...eu nu tip si al meu tot tipa de zici ca anunta razboiul!
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanzi Carmen, bine te-am regasit! Sa stii ca Mara face la fel, cred ca e modul lor de a se manifesta, daca nu stiu sa ne convinga altfel... Ea plange si din mai putin, nu neaparat dupa jucarii. Are momente cand vrea sa o tin in brate si sa stau in picioare. Daca incerc sa ma asez, urla cat poate. Daca nu ii fac pe plac, e in stare sa planga pana nu mai are voce, se tranteste pe covor, e isterica. Stiu ca e frustrant, dar deocamjdata solutia e sa ii faci pe plac sau sa ii distragi atentia cu altceva ce ii place, daca e imposibil sa ii dai ce vrea. Eu asa fac, sunt sigura ca mai tarziu ne vom intelege altfel, sau asa sper. Multa rabdare iti doresc! Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010) |
Off-topic dar nu pot sa ma abtin: nu pot sa cred!! Asta e fiica-mea cu mania de a fi tinuta in brate (ori de catre mine ori de catre tac'su) cu conditia sa stam in picioare!!! Mania asta o are de vreo 2 luni (nu zilnic, e drept) si intr-un fel ne si distreaza, la ce ordine ne pune, sa stam drepti cu ea in brate (de cele mai multe ori adoarme pe umarul nostru daaaarrrr daca indraznim sa ne asezam, oricat de discret, se trezeste instantaneu si se lasa cu scandal pana luam iar pozitia regulamentara:)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. daca indraznim sa ne asezam, oricat de discret, se trezeste instantaneu si se lasa cu scandal pana luam iar pozitia regulamentara:))) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
cunoastem
*Blackmoon Lady 19+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Baby1320 spune:
1 an si 5 luni are si baiatul meu. Crizele lui ajung pana la a se umple de bubite rosii pe fata, nu il pot calma nicicum. Exemplu: e iinebnit dupa masini electrice de pe la 1 an si 2 luni. Ca sa pot sa ma duc in parc sa am liniste, ma uitam printre boscheti sa ma asigur ca nu e nici un copil cu masina in parc. Daca zaream ceva, trebuia sa fug inainte ca el sa observe. Facea atat de urat incat e greu de descris in cuvinte. Am incercat varianta sa il las sa se urce in masinile copiilor poate asa evit o criza. Eh bine, era si mai rau ca a trecut o data mai bine de 1 ora si cand l0-am dat jos a facut la fel. Urat rau face si al meu. Se pare ca este o perioada care va trece. Nu ai decat sa incerci sa eviti lucrurile care ii provoaca isterie. Distrasul atentiei la mine nu functioneaza. Se capseaza si gata. Trebuie sa plecam acasa, in brate, cu forta, incestat tot de beregata mea in niste urlete si crize de groaza :).
Astept calma sa treaca si ma adaptez, evit, plec, fug :). Bafta si nervii tari iti doresc :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
CorinaDani spune:
stanucel, poate micuta ta resimte intr-un fel si tensiunea/ problemele prin care treci tu acum...pe langa ce ti-au scris restul userilor (criza varstei de 2 ani, frustrare datorita incapacitatii de a comunica cu voi, etc.)
Baby1320 spune:
Stanucel, sincer, nu cred ca e cazul sa iti faci probleme. Ma uit la al meu, ma uit in jur .... sunt multi copii la varsta asta cu care pur si simplu nu te intelegi. Nu e cazul de psiholog, parerea mea. Mai las-o 2-3 luni si o sa vezi ca se va schimba. Cand incepe sa inteleaga "nu e voie" "mama plange daca o superi" "mama se supara pe tine" "jucaria asta nu e a noastra" etc. o sa vezi ca o sa ai "ac de cojocul" mini isteriilor astora :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010