Televizor in prima zi de gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Anya, total de acord... eu as fi intrigata daca dupa 3 luni ii vad stand la tv si nu la sfarsit de program ci in toiul orelor... Doamna de la Dudu era efectiv epuizata dupa o zi de urlete...cum sa-ti apropii din prima zi de gradi copilasi de 3 ani speriati, care plang continuu, care nu stiu sa socializeze, unii chiar sa vorbeasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Da, si pe mine ma deranjeaza acelasi lucru! In plus, educatoarea la care a nimerit baietelul meu nu-i scoate deloc afara. L-am lasat la programul scurt, dar la 13.00 cand vin sa-l iau e chiar obosit. E un pusti foarte activ si obisnuit sa fie scos mereu in parcuri.
Pana una-alta am luat decizia sa nu-l mai duc, cel putin luna asta cand e asa frumos afara, si dupa aia mai vedem.
Sincer nu prea stiu cum sa gestionez situatia, ceilalti parinti nu par interesati sau prea ingrijorati de aspectele acestea.
Gradinita e chiar foarte frumoasa, doua corpuri mari renovate, mancarea ok.
Cam sunt in dilema. Astept prima sedinta cu parintii, deocamdata nu prea stiu ce sa fac. Ce ma frustreaza de-a binelea e ca grupele mici cu educatoare mai tinere sunt scoase la locul de joaca!!

scuze, dar de ce nu il duci tu afara dupa somnul de pranz ??????
si ai rezolvat problema.
eu de asta am dat copilul la gradi cu program scurt, sa se obisnuiasca in "clasa", de iesit afara si programe extra m-am ocupat eu destul

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Mie mi s-a parut ca m-am exprimat foarte clar.
Baietelul meu estela program scurt.
Dar dupa 5 ore de stat in aceiasi incapere, privit la televizor si joaca in spatiu inchis doarme acasa de rupe. Asa ca nu mai putem sa-l scoatem afara nici seara!
Mie nu mi se pare absolut deloc sanatos sa tii un copil de 3 ani inchis 5 ore intr-o incapere si sa-l mai pui sa se uite si la televizor. La varsta asta au nevoie de joaca in aer liber, invatare tot prin joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Sa se obisnuiasca "in clasa" de la 3 ani??!! Mamagiuliei, clar psihologia copilului nu e punctul tau forte!

Mergi la inceput

eu nu stiu cum e la voi programul scurt 5 ore, dar la noi era de la 8-8,30 pana la 12, deci de 4 ore .
de la 8 la 9 se jucau cu jucariile, iar la 12 cand mergeam dupa ei se jucau
de la 12 la 13 se jucau in parculetul de langa gradi, apoi lumea mergea acasa, iar dupa-masa toata lumea in parc

asta asa, ca sa te linistesc.
eu n am auzit de copil care sa doarma de la 13 pana a doua zi dimineata

edit: nu aveau tv in gradi
edit: gradi noastra nu avea curte, ieseau acolo in spatiul liber si se jucau jocuri traditionale, insa nu stateau mai mult de 15-20 minute pt ca nu era nicio sursa de umbra.
iarna era mai ok, dar si atunci se trezeau parinti care sa spuna ca daca alearga copilul face rosu in gat

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Mie mi s-a parut ca m-am exprimat foarte clar.
Baietelul meu estela program scurt.
Dar dupa 5 ore de stat in aceiasi incapere, privit la televizor si joaca in spatiu inchis doarme acasa de rupe. Asa ca nu mai putem sa-l scoatem afara nici seara!
Mie nu mi se pare absolut deloc sanatos sa tii un copil de 3 ani inchis 5 ore intr-o incapere si sa-l mai pui sa se uite si la televizor. La varsta asta au nevoie de joaca in aer liber, invatare tot prin joaca.

Ca nu-i scoate afara nu-i ok, mai ales acum cat e cald.
Dar tot nu inteleg de ce nu-l scoti tu afara dupa somnul de amiaza. E inca ziua lunga, poate sta afara pana pe la 8.30 si la 9.30 il pui la culcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ce sa facem la sedinta??? Adik io sa propun scoaterea televizorului? Inainte sau dupa propunerea altora de a cumpara si dvd player? Nu s-a putut acolo atunci am scos televizorul de-acasa si ce bine ne-a mers anul trecut asa!

De iesit, la noi la gradinita depinde de fiecare educatoare. In general ii mai scot de la 4 in asteptarea parintilor. Dimineata mai rar. Oricum fi-mea anul trecut la grupa mica a iesit tarziu spre primavara-vara. Pentru ca la inceput educatoarea se plangea ca nu-i poate stapani pe toti, pana s-au cunoscut, s-au acomodat, multi erau mici nu se puteau incalta singuri. Si chiar si spre finalul anului scolar iesea cu ei afara cand mai ramaneau cativa.
Dar la program scurt nu cred ca ies, mai ales dupa ce incep activitatile nu mai este timp fizic sa si iasa in curte.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Si eu am aceleasi problema ca Fiona67. Un baietel energic vin pur si simplu epuizat dupa 3 ore de stat acolo (8:30 -11:30 - ora cand se termina programul).
Astept si azi sa vad daca i-au scos afara si daca nu merg sa intreb de ce, mai ales acu cand e vremea asa frumoasa si cand in clasa aia a lor atat de mica nu au loc deloc sa se miste. Pur si simplu nu au cum sa se ridice de pe scaunele sa mearga nici 10 cm mai incolo ca dau in alt scaunel.
Si de dimineata am mai auzit una ...ca pana la 1 octombrie cand le vin nu stiu ce caiete speciale de activitati nu fac nimic.
Adica halal imaginatie...daca nu ai caiete de colorat nu mai stiu sa faca nimic cu ei? Nu tu sa poiezii, citit povesti, spus ghicitori... offf.
Din pacate, asa cum a incercat cineva sa-mi spuna de dimineata, cat dai atata face, insa noi toate platim chiar si gradi de stat (pentru ca muncim si platim impozite o garla).

Incerc sa ma infranez si sa mai am rabdare cateva zile (saptamani) sa nu renunt imediat insa e greu.

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

poate totusi au alte activitati in grupa ?
e musai sa intrebi educatoarele.
la noi se afisau din prima zi "lucrarile" copiilor, asta pana in ultima zi din cei 4 ani. zilnic puteai vedea ce au lucrat copiii.
cred ca e foarte important, altfel intr-adevar poti crede ca stau la tv sau cum se intampla la alte gradinite de la noi - ii lasau afara in curte 3-4-5 ore si gata programul.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am 5 ani "in spate" de gradinita de stat si acum sunt intr-al 6-lea (cu doi copii, baieti, energici ). De scos afara nu ii scot decat dupamiaza (ei au fost la program lung). Dimineata nu prea au timp. Pana pe la 9 vin, mananca. De la 9 au optionalul de limba straina (enleza/germana) sau muzica sau dans - teoretic jumatate de ora dar pana se apuca si pana termina, pana mai bea unul apa si altul vrea la toaleta..... Apoi au caietele, fisele, picturile, discutiile pe tot felul de teme cf portofoliului...se face pranzul. Au iesit de cateva ori si iarna cu scopul de a face 'omul de zapada'. Cand e frumos si sunt mai maricei (ca sa se imbrace/dezbrace/incalta singuri) ii scot mai des, dar la grupa mica nu cred. Cand e frig si au o gramada de haine pana il imbraca pe ultimul, primul e fleasca de transpirat. In plus, afara, riscul sa faca vre-unul o prostie si sa se loveasca e mult mai mare si atunci evita sa-i scoata. Nu aveti mari sperante cu scosul afara dimineata.
Cu tv-ul - ca sa vada acele cateva desene mai putin violente sau cd-urile educative trebuie dvd. Noi am cumparat unul romanesc (Eboda) si e functionat f bine.
Miri, nu iti imagina ca la particulare sunt caini cu covrigi in coada. Am avut primul copil initial dat la particulara si pe langa faptul ca aveau o curte minuscula- nu ii scoteau.
Nu vreau sa generalizez. Peste tot exista gradinite de stat sau particulare si bune si proaste. Poate am avut eu norocul de o gradinita de stat buna .
Cat despre oboseala - ei nu sunt in acest moment obositi fizic ci psihic. In primul rand sunt multi copii (pana se mai imbolnavesc si raresc) si e un zumzet permanent in clasa. Copiii sunt noi, fiecare cu ideile si obiceiurile lui. Pe de alta parte si copiii nostri sunt intr-un mediu nou, cu cerinte noi si atunci este senzatia de instabilitate/insecuritate. Toate astea obosesc si un adult. Cand ati schimbat un job si era colectiv nou, sefi noi, cerinte noi...era usor? In timp, gradinita va deveni rutina si nu vor mai fi asa epuizati.
Fiona, daca copilul e la grupa mica, primul semestru e de acomodare si socializare. Nu te astepta la zeci de poezele si cantecele. Munca educatoarelor se va vedea abia la serbarea din vara.

Mergi la inceput