Hipertonie musculara la membrele inferioare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cheala58 spune:

Buna,
Am multe pe cap, nu reusesc sa intru mai des pe forum.
Nu, strabismul nu a avut un efect negativ, ci datorita unei leziuni pe creier, a aparut tulburarea de coordonare centrala, precum si strabismul. Mi s-a spus(neurologul) ca lipsa de oxigen sau o cantitate prea mare, in incubator, putea sa produca aceasta leziune. Oftalmologul mi-a spus ca are strabism congenital care apare in primele luni de viata. Apoi am aflat ca vojta ajuta si la corectarea strabismului. Pentru strabism , de la varsta de 11 luni, mai facem si exerciti de corectare folosind si ocluzor. Dupa vojta si exercitile recomandate de oftalmolog s-a recuperat vizibil. Am fost de curand la ofalmolog, si a fost incantat de progres, dar inca are ideea unei operatii. Eu sper din suflet sa se recupereze prin exercitiu si vojta.
De luni mergem in Cluj pentru a invata noi exercitii.
Multa sanatate si iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Am fost ieri la control la Tg. Mures. Neurologul este incantat de progresul nostru si ne asigura ca recuperarea va fi totala. Este un progres foarte mare intr-o singura luna. Trebuie totusi sa ne continuam pentru inca doua luni tratamentul si kinetoterapia. Ne-a ma indicat si inot. Acum sa vad daca in oras la noi gasesc asa ceva. Intre timp kinetoterapia a ajuns sa ne placa.
Mai astept vesti de la voi fetelor.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Baietelul meu nascut la 26 sapt a avut hipotonie, desi a stat in fund cand trebuia, a mers de-a bushilea chiar devreme, nu a mers niciodata pe varfuri. dar..... a facut de cand s-a nascut terapie, si am fost invatata sa-i fac exercitiile zilnic.
mi s-a explicat ca toti prematurii nascuti asa de timpuriu au fie hipo, fie hipertonie. uneori amandoua, sau uneori hipo devine hiper si vice versa. din cauza ca ei stau intr-un pat cu mainile si picioarele relaxate, in timp ce mai aveau multe saptamani in care trebuiau sa stea in burta mamei cand isi exersau toti muschii.

eu zic sa incepi kineto cat mai repede si sa inveti si tu exercitiile sa le faci cu el acasa. io as uita de medicamentele date, as incerca terapia mai intai.

baietelul meu are acum 4 ani, merge pe bicicleta sare, alearga, se cocoatza peste tot, nu ai zice vreodata ca a fost nascut la 700g.

Mergi la inceput

BalMascat, am inceput de ceva vreme kinetoterapia, si tocmai asta ziceam ca sunt foarte multumita de rezultate si bineinteles continuam.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

cheala - unde ai facut kineto in alba? imi poti da niste date de contact te rog?

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheala58 spune:

In Alba fac cu doamna Belisna de la sectia de recuperare de la Caminul de batrani, dar merg la o luna jumate in cluj, ca sa invat vojta si facem acasa. Noi ne bazam mult pe ce facem acasa, kinetoterapeutu din cluj mi-a zis ca cel mai bun kinetoterapeut este parintele.

Mergi la inceput

Noi azi am fost la control. Neurologul nostru este foarte multumit de noi. Am scapat de tratament cu indicatia de a mai continua o vreme kineto. Am evoluat foarte frumos pentru un copil cu un grad asa mare de prematuritate. Acum suntem la capitolul mers singuri, am inceput sa facem si singuri pasi timizi.

pozele noastre
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Revenim sa va zicem ca atat neonatologul cat si neurologul au spus ca hipertonia nu se mai vede deloc. De mai bine de o luna mergem singure si ne place la nebunie. Kineto facem mai rar stimularile facundu-le acasa.

pozele noastre
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Noi am avut asta la unul din gemeni si am scos-o la capat cu gimnastica . Au ajutat si sedintele de inot in cada de acasa cu colaceii de bebe.
Vezi aici www.coalceibebe.com

Mergi la inceput

Ohhh, intr-un fel am si uitat de subiectul asta. Parca a trecut o vesnicie de cand l-am deschis. Karla are acum aproape 4 ani. Merge, alearga, sare, merge cu trotineta si tricicleta. Viseaza la role si patine pe care o sa le primeasca in toamna/iarna asta.
Hipertonia se mai vede doar foarte putin (cand e obosita sau se enerveaza).
Pe noi kinetoterapia ne-a ajutat mult, dar la fel de mult am recuperat singuri prin multa, multa miscare.

Mergi la inceput