Prima zi de scoala/gradi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Deja a trecut prima saptamana de gradinita! El copilul super-dependent de mami, de credeam ca pana se insoara nu se dezlipeste de mine , din prima zi s-a indragostit de "ghedinitza", si sambata si duminica cum s-a sculat vroia sa plece acolo, am ajuns la concluzia ca, daca copilului ii place din prima, e de bine, daca nu, nu.....; eu am avut mari emotii, eram pregatita pentru orice, practic l-am dus doar asa de proba, nu ma asteptam sa vrea sa stea din prima la program lung, n-a plans deloc, nu a intrebat de mami/tati, a fost sociabil, a mancat (acasa ce circ aveam cu mancatul), a dormit, s-a jucat, etc...ce inseamna totusi pragul de 3 ani, e adevarata parerea psihologilor ca pana atunci au nevoie de mama si abia incepand cu 3 ani si de socializare; deci la noi a fost usor!

Tuturor succes in noul an de gradinita/scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Pai am fost cam dezamagita!

Pozitiv: copil super cuminte si dornic de a sta cu copii si doamna (desi este prima data cand merge la gradi--- bine a mai fost la un atelier de activitati saptamanale)

Negativ: sala aglomerata de dimineata, parinti curiosi, educatoare total lipsita de spirit organizatoric si comunicare (pleca urechea la intrebarile particulare le fiecarui parinte in loc sa ne zica ceva la toti si apoi sa plecam sa nu mai luam aerul copiilor)

sala foarte mica: 30 copii intr-o sala cat doua camere de bloc (e gradi de stat, nu particulara, dar organizata la parterul unui bloc), deci mai putin de 1 mp/copil (mai mult au si gainile)

si ca sa se incheie asa cum a inceput, cand l-am luat copii se uitau la TV la niste desene oribile (am scris pe larg si la scoli, gradinite, bone)

Deci pe total , nu a fost o zi asa cum mi-as fi dorit-o pentru pici

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Noi maine incheiem prima saptamana de gradinita (inca nu avem 3 ani) si este... nasol si greu. Plansul ca plansul, dar comportamentul acasa (o iau la 13, dupa masa de pranz) este schimbat, somnul este agitat, cu multiple treziri, iar comunicarea dintre mine si ea... lasa de dorit, pentru ca ea imi spune zilnic ca nu-i place la gradinita si ca nu mai vrea sa mearga si eu insist si o duc.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

uff...greu:(
ieri a fost prima zi, a fsot curioasa, cuminte, nu a plans cand am lasat-o.
educatoarea a spus ca a fost smiorcaita. a mancat si a colaborat un pic la cantecele.

azi.....cumplit, groaznic. Nici nu stiu de unde mi-am gasit atat forta in mine sa o las acolo.
S-a trezit de dimineata plangand ca ea nu vrea la gradinita.
Bunicii tot insista sa nu o duc, sa o las cu ei.
Inceputul zilei a fost extrem de greu, dar, la pranz, cand au luat-o bunicii, ea era vesela si colabora foarte bine cu doamna educatoare.

Vedem maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

La ea in grupa sunt 40 de copii, este grupa mixta.
Doamna educatoarea, cum-necum, reuseste sa-i organizeze pe copii si sa se descurce cu ei.
Mancarea - ok, diversificata si destul de multa, i s-a parut mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Pai ce sa comentezi, ca nu toti is obisnuiti cu popa, unii or fi crezut ca-i din Razboiu' stelelor.

La fetita la gradi in 3 ani de cand e acolo,n-am auzit sa fi venit vreun preot in vizita.In schimb in fiecare an inainte de Paste , educatoarea lor i-a incolonat de la prima ora si i-a dus la biserica din cartier sa ii impartaseasca (sau asa ceva ca nu ma pricep ) Asta a fost initiativa educatoarei (celei mai in varsta),deci nu e in programul gradinitei.

Si ca tot e vorba de prima zi la gradinita: la noi nimic deosebit - acum a intrat deja la pregatitoare.Ceva festivitate de deschidere au tinut ca de obicei in sala de sport pe la ora 10,deci doar ei intre ei,fara parinti.
In grupa mica a fost ok, educatoarele nu i-au lasat pe parinti sa lungeasca prea mult despartirea,i-au luat pe copii in sala ,iar parintilor le-a facut si mai bine a fost asa. De discutat cu parintii s-a discutat la sedinte ,care mereu s-au tinut in prima saptamana de la inceperea gradinitei - de exemplu anul asta am avut-o ieri deja.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Of, of, of...macar noi nu avem problema plansului.
am mai scris un post asemanator undeva tot aici pe forum.
Exista o carte cu un soricel care nu vrea la gradinita. O descriere o poti vedea si aici
poate fi citita impreuna cu copilasi care nu vor sa stea la gradi, poate ajuta uin pic la acomodare.

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Pai ce sa comentezi, ca nu toti is obisnuiti cu popa, unii or fi crezut ca-i din Razboiu' stelelor.
Mi se par cel putin ciudate festivitatile in care musai sa vina "soboru' de preoti" si sa dea binecuvantarea, asa a fost si la deschiderii scolii (la mine la serviciu), slava Domnului ca la gradinita n-a fost nicio deschidere de niciun fel, nicio festivitate (cel putin nu la grupa "baby")

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Haha, tocmai ieri m-a intrebat Carla "de ce e vecinul imbracat in negru" - avem un vecin care e preot - si am inceput sa-i spun ca asa se imbraca el la serviciu, dar nu-i e cald? unde lucreaza? etc etc si taica-su a zis: era mai simplu sa-i pui Razboiul Stelelor :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Revin....minunea a durat o saptamana si 3 zile , apoi nu a mai vrut sa mearga la gradinita, l-am lasat acolo cu plansete, am auzit ca in timpul zilei a vrut sa ia mobilul educatoarei si sa ma sune, a refuzat sa manance, etc; oricum dupa o saptamana, mi-am dat si eu seama ca nu va face fata acolo pt. ca era o gradinita cu predare intensiva in engleza si cam lipsa alte activitati pe masura varstei lui (in conditiile in care el nu stie nici limba romana bine...); asa ca de azi merge la alta gradinita unde are copii si de varsta lui si activitati adecvate lui, acum o ora era implicat intr-o activitate de lipire a partilor corpului unui puisor

Mergi la inceput