adoarme numai la san, ce facem la cresa??
Buna! Mai am si eu o neliniste legata de fetita mea de 1 an si aproape 7 luni: este indragostita iremediabil de san. Suge de nu stiu cate ori si ziua si noaptea si adoarme NUMAI la san. Deocamdata nu e o problema, dar peste 6 saptamani va trebui sa mearga la cresa. Ma intreb cum va reusi sa doarma acolo fara tzitzi? A dormit la pranz fara mine de vreo 4 ori pana acum, dar asta cu mama, care i-a pus muzica si a dansat cu ea, pana a reusit sa o pacaleasca sa adoarma, nu fara plansete, insa. Imi dau seama ca la cresa, printre alti 20 de copii, nu o va legana nimeni.
Cum sa fac sa o invat sa adoarma si altfel? Am incercat sa ii cant, sa ii spun povesti, sa ii aduc jucarii, accepta orice, dar daca nu primeste si sanul urla cat poate si ma trage de bluza. Dupa ce a adormit, nu ii pot lua sanul imediat, trebuie sa doarma profund, altfel simte si se trezeste imediat . Suzeta nu primeste, nici biberon, le refuza de pe la 9 luni. Aveti ceva idei? As vrea sa incerc de acum, ca totul sa mearga treptat si acomodarea sa fie mai usoara. Nu vreau sa o intarc, doar sa o invat sa adoarma fara sa stea la san...
Raspunsuri
anouk3 spune:
Si baietelul meu tot asa adoarme. Sanul e marea lui iubire ! Dar am inceput munca de cand avea el 1 an si a trebuit sa il las cu sora mea pe timpul zilei, deci ea trebuia sa-l adoarma la pranz.
Cum am procedat eu? In nici un fel! I-am lasat sa-si gaseasca singuri o modalitate care li se potriveste amandurora. Primele 2-3 zile au fost mai grele pana s-au dumirit, apoi totul a mers struna.
N-am vrut sa impun eu nimic pentru ca atunci cand ma are pe mine in preajma stie ca e si tzatzica tot pe-acolo , deci eforturile mele s-ar fi terminat in racnete. Atunci cand nu sunt acasa stie ca e varianta 2 de adormire (in brate la sora mea).
Asa si la voi cred ca o sa fie mai greu in primele zile, apoi o sa-si gaseasca ea o rutina.
Mult succes!
asa creste Nica fara frica
Ilinca_M. spune:
Asa era (si mai este:)) si a mea; m-am intors la serviciu in martie, cand avea 1 an si 11 luni, ea ramanand cu bunicile. Eu rar veneam de la serviciu (scoala) dupa 14-15 dar spre uimirea mea dupa 1 saptamana (in care n-a dormit de pranz niciun minut, in semn de protest, cred:)); de fapt era prea fericita cand ma intorceam ca sa piarda vremea dormind) am inceput sa primesc telefoane pe la ora 13 "sa nu fac zgomot cand vin, ca doarme fata" Si fara niciun tertip, pur si simplu cand ii era somn se punea in pat si se batzaia pana adormea (are ea metoda ei:)).
Acum merge la gradinita, e a doua saptamana si au reusit sa o adoarma de 2 ori, pentru...maximum 25 de minute. Asta nu neaparat ca nu eram eu acolo dar ora ei de somn de pranz este pe la 15 cel mai devreme, asa ca in acele 2 dati adormise la 15 faraceva si cand sa doarma si ea bine au trezit-o ceilalti copii. Sper ca-si va regla totusi somnul in cateva saptamani.
Parerea mea:
- nu incerca acum niciun "tertip", cat esti tu acolo oricum nu cedeaza la supt, hehe, nu-ti fa iluzii!
- cand nu vei fi in preajma va adormi ea singura, dar nu te astepta la minuni prea repede, cred ca va dura saptamani bune (sau poate nu, da' vad io la a mea ca nu cedeaza prea usor)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.