Pufi de ian-feb 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 5
decenuela spune:
neatza ...sunt pe fuga..sarumana de coffe, sorina...
n-am mai dormit de la 3-5...si-am adormit acu dimi si sunt in criza cu timpul sa fac toate cele pana vina tanti la 9....
insa...pt ca am citit ieri intr-o scurta pauza lamunaca ....scuze insa cum ma stiti nu ma pot abtine....
\Bf..mi-a crescut adrenalina cititnd toate cele...DUMNEZEULE...efectiv ma puneam in locul tau si am simtit ca tre sa ma ridic de pe scaun sa bat pe cineva. cum sa iei tu hotarari asupra COPILULUO MEU?????
HORROR...dar cum au zis fetele...clar caare o prb si vrea sa faca demonstratii si sa braveze. fa pe dracu-n 4 si nu mai apela sub nicio forma la ea....crede-ma/. cand nu poate mama ta mai bine apeleaza la cineva straian...vei avea o mare surpriza...
tomaca sarumana mult de tot...chiar te rog daca vrei sa-mi dai datele de contact pe PM...altfel le uit daca nu notez...macar acolo raman...
sorina..wow
of pup...tocmai mi-a cazut din pat
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
ale1212xa spune:
neatza
sorina de cafea...la cresa am fost...si am si venit inapoi
nu am avut toate rezultatele de la analize si nu ne-au primit...l-am lasat totusi o juma de ora..doamne ce s-a mai jelit...de fapt toti copii plageau...de aia plangea si el...mi-au dat si mie lacrimile...dar am speranta ca se va obisnui...ca se linistise la un moment dat dar s-a deschis usa si m-a vazut si s-a pus iar pe urlat...si dupa ce l-am luat in brate in 10 secunde era cu zambetul pe buze...oricum l-am intrebat daca mai mergem si maine...a zis da
vedem ce o fi...am asa o inima stransa
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
ale1212xa spune:
mama BF...doamne...nu pot sa cred...vorba fetelor...simt nevoia sa bat pe cineva acum dupa ce am citit tot ce ai patimit
tomaca spune:
Buna dimineata,
Dece - am sa trimit PM dupa postarea asta. vezi ca sta acolo doar 3 luni, dupa care se evapora
Livia - imi pare rau de problema ta. Trebuie sa faci musai ecografie de parti moi. Se face si CT inainte de operatie, dar tot eco de parti moi vede mai bine. Sanatate multa cu galma aia.
Dana - dar ce-ati patit? Multumiri pentru cafea.
Sorina - eu cred ca are legatura cu mutarea patului de la fereastra la perete. Am observat si in concediu ca adormea greu ca nu era patul lui. Aseara a adormit imediat, dar ziua a adormit tot imediat si profund, dar afara in carut, pe terasa.
Am mutat patul la perete ca sa-i pun aparatoare Brevi si sa renuntam la patut, numai ca nu merge tipul acela de aparatoare la patul lui. Am ramas cu ea, noua-nouta. Sa vad ce alta varianta gasim.
Sorry de bona.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
tomaca spune:
Am aflat cum se numeste perioada asta cu figuri pe cei mici: "terrible twos". A child development stage which normally occurs around the age of two (but can start earlier) and consists of toddlers often saying no and throwing temper tantrums.
http://en.wikipedia.org/wiki/Terrible_twos
Deci e clar, are un nume
Povestea unui Dor
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tomaca Am aflat cum se numeste perioada asta cu figuri pe cei mici: "terrible twos". A child development stage which normally occurs around the age of two (but can start earlier) and consists of toddlers often saying no and throwing temper tantrums. http://en.wikipedia.org/wiki/Terrible_twos Deci e clar, are un nume Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un |
WELL, bine ca are un nume.
Dar un nume pentru mame cu creierii pe bigudiuri nu ai gasit? Sau pentru bunici cu nervii tandari de istericalele plodului?
Citesc si parca imi mai vine inima la loc, se pare ca nu doar al meu e cu istericale, NU incontinuu, numai ce vrea el sa faca, urla daca nu il las sa ia cutitele de exemplu, urla daca nu il las la chiuveta sa imprastie apa, urla, urla si iar urla.
Am inceput sa ne punem problema ca poate gresim noi undeva, nu suntem prea consecventi in ceea ce facem, cedam pana la urma si ii dam ce vrea, etc, etc. Eu vb cu sotul dimineata in masina, la telefon, in drum spre servici, ca doar atunci apucam sa fim relaxati si linistiti si ne mai aducem aminte de ce avem de facut. Ca acasa e teroare. mami, mami incontinuu, tati, biba (bunica), acu vreo doua seri nu a vrut sa adoarma decat cu amandoi (eu cu sotul), altfel urla de rupea patul. Cum ne-am intins amandoi si ne-am facut ca dormim, s-a linistit si el si s-a culcat.
Da, terrible twos, e foarte adevarat. Dar cat dureaza? Pana pe la 4 ani? Ca au inceput mai devreme, adicatelea pe la 1an jumate. Sunt tare curioasa cand se termina!
CRA_CRA - zice Gata cand termina de mancat dar si cand plange ca vrem sa ii punem picaturi sau cand l-am dus la doctor, zicea Gata incontinuu si plangea....
Cand il intrebam "cate..obiecte ai acolo?" zice "doooi", atat stie, doi, desi numaram zilnic. Cred ca nu vrea sa zica.
Zice "mama/tata tu-tu" cand plecam cu masina la servici, evident plange cand plecam, dar tot zice tu-tu.
Azi dimineata se incaltase cu pantofii mei cu toc si defila mandru prin living. Ii zic descalta-te ca vei cadea, el rade smechereste la mine si daca fac un pas catre el, incepe sa alerge pe tocuri!!! mi-e o teama sa nu isi rupa nasul....ne ia constant papucii de casa si merge cu ei.
Si mai putin placut: isi manifesta dragostea rupand cu mainile, adica ne ia fata in maini si rupe de iti vine sa il arunci cat colo. Am zgarieturi pe fata, pe gat, zici ca m-am batut cu pisicile. Chiar daca ii tai unghiile, trebuie sa ne ferim de el cand vine pasional cu mainile desfacute!! Ii tot zicem ca nu e frumos ce face, dar nu se prinde. Aseara a prins-o pe fata vecinilor, i-a inrosit fatza, pana am sarit noi, deja aia plangea. El face de drag...dar...pe noi ne doare.
Si anunt pe aceasta cale ca mai am, de azi dimineata, un vecin mic pe nume David Alexandru, 4100gr si 51cm. Vecina mea i-a facut un fratior fetitei ei, de abia astept peste vreo 1-2 ani sa vezi ce alergaturi o sa fie pe toti 3!!!!
back to work.
ale1212xa spune:
bf...da citeam si eu zilele de "crizele de la 2 ani" se pare ca si la noi s-au instalat mai devreme
si Dragos la fel numara...doooi si mai zice si teei..eu ii numar cand coboram scarile asa ca si el la fiecare treapata "dooooi" si mai nou se duce la toate numerele de la masina si zice "dooooi", eu ii zic 3, 5, 8..el "dooooi"
si cu incaltatul cunoastem..si noua ne umbla incaltamintea prin toata casa..haios e cand ia pantofii sotului, car poarta 45..zici ca inoata in ei
gata..l-a apucat tipatul..revin
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
WELL, bine ca are un nume. Dar un nume pentru mame cu creierii pe bigudiuri nu ai gasit? Sau pentru bunici cu nervii tandari de istericalele plodului? Citesc si parca imi mai vine inima la loc, se pare ca nu doar al meu e cu istericale, NU incontinuu, numai ce vrea el sa faca, urla daca nu il las sa ia cutitele de exemplu, urla daca nu il las la chiuveta sa imprastie apa, urla, urla si iar urla. Am inceput sa ne punem problema ca poate gresim noi undeva, nu suntem prea consecventi in ceea ce facem, cedam pana la urma si ii dam ce vrea, etc, etc. Eu vb cu sotul dimineata in masina, la telefon, in drum spre servici, ca doar atunci apucam sa fim relaxati si linistiti si ne mai aducem aminte de ce avem de facut. Ca acasa e teroare. mami, mami incontinuu, tati, biba (bunica), acu vreo doua seri nu a vrut sa adoarma decat cu amandoi (eu cu sotul), altfel urla de rupea patul. Cum ne-am intins amandoi si ne-am facut ca dormim, s-a linistit si el si s-a culcat. Da, terrible twos, e foarte adevarat. Dar cat dureaza? Pana pe la 4 ani? Ca au inceput mai devreme, adicatelea pe la 1an jumate. Sunt tare curioasa cand se termina! CRA_CRA - zice Gata cand termina de mancat dar si cand plange ca vrem sa ii punem picaturi sau cand l-am dus la doctor, zicea Gata incontinuu si plangea.... Cand il intrebam "cate..obiecte ai acolo?" zice "doooi", atat stie, doi, desi numaram zilnic. Cred ca nu vrea sa zica. Zice "mama/tata tu-tu" cand plecam cu masina la servici, evident plange cand plecam, dar tot zice tu-tu. Azi dimineata se incaltase cu pantofii mei cu toc si defila mandru prin living. Ii zic descalta-te ca vei cadea, el rade smechereste la mine si daca fac un pas catre el, incepe sa alerge pe tocuri!!! mi-e o teama sa nu isi rupa nasul....ne ia constant papucii de casa si merge cu ei. Si mai putin placut: isi manifesta dragostea rupand cu mainile, adica ne ia fata in maini si rupe de iti vine sa il arunci cat colo. Am zgarieturi pe fata, pe gat, zici ca m-am batut cu pisicile. Chiar daca ii tai unghiile, trebuie sa ne ferim de el cand vine pasional cu mainile desfacute!! Ii tot zicem ca nu e frumos ce face, dar nu se prinde. Aseara a prins-o pe fata vecinilor, i-a inrosit fatza, pana am sarit noi, deja aia plangea. El face de drag...dar...pe noi ne doare. Si anunt pe aceasta cale ca mai am, de azi dimineata, un vecin mic pe nume David Alexandru, 4100gr si 51cm. Vecina mea i-a facut un fratior fetitei ei, de abia astept peste vreo 1-2 ani sa vezi ce alergaturi o sa fie pe toti 3!!!! back to work. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Nu, n-am gasit nimic pentru adulti. Cred ca dupa 18 ani nu se mai controrizeaza. Sau se numeste "lucru manual", adica ce-si face omul cu mana lui
Si lasa-l si tu sa se joace cu apa (dar ascunde cutitele). Eu l-am lasat ca sa-i treaca de curioritate. A descoperit ca biberonul cu apa poate fi "muls" si se joaca cu apa. Nu iese chiar dezastru.
Cu brutalitatile am rezolvat-o oarecum. A mai ramas muscatul, care in viziunea lui este joaca (a plecat de la muscatul degetului cand il spal pe dinti cu degetarul si se amuza teribil).
Povestea unui Dor
blue_flower spune:
Tomaca: pai il lasam sa se joace cu ce vrea el, sa experimenteze, sa caute, sa stii ca nu prea sunt mama-elicopter. Adica intai ma uit la el, sa vad ce face, nu ma reped din prima sa il iau de la locul cu pricina.
Isi trage singur scaunul in dreptul chiuvetei din bucatarie, se suier pe el, deschide apa si se joaca. Problema intervine cand, dupa un anumit timp, trebuie sa il luam de acolo sa facem altceva. Sau cand incercam noi sa intrerupem orice fel de activitate are el. Atunci incep urletele. Trebuie sa il incantam de fiecare data. Dar...e normal la varsta lor, nu?
Si Dani musca. Tare. Nu stiu ce sa ii fac. Sa stiti ca l-am muscat si eu. De mana. Si a inceput sa rada si mi-a dat si mana cealalta la muscat!
miremia spune:
Hello!
Si eu zombie..........stiti incercarea mea de a o tine treaza ieri. Ei, a adormit pe la 7 jumatate afara, in carut. Am zis sa o las, sigur doarme pana maine dimineata. La 10 aseara s-a trezit , la 12 ne plimbam pe afara in speranta ca va cadea franta, la 2 inca nu adormise!!!
Mai aveam putin si-mi taiam venele, rabdacol mai e doar putin pe fundul sticlei. Am certat si bietul copil, de dimineata cand s-a trezit s-a dus la jucarii in loc sa vina dupa mine, cum face de obicei. Cred ca era si ea suparata pe mine.
In rest, e plina de nervi, se cearta cu toata lumea.
Livia sper sa fie totul in regula.
Dece tu de ce nu dormi noaptea?
Sorina multumim de ganduri bune, agentii pt bone nu sunt?
Tomaca multumim de info!
Ale sper sa aveti o zi mai usoara maine.
Dandana sa aveti o spatamana usoara!
BF sa-ti traiasca micul vecin dolofan!
Sa aveti o zi linistita fetelor!
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)