FIV Europa(47)
Raspunsuri - Pagina 8
samira33 spune:
aristico,pai nici nu mi-am imaginat ca ti-ar fi putut face histero si biopsie in aceeasi interventie ca nu e posibil asa ceva-cine spune ca se poate, din punctul meu de vedere spune o mare tampenie....dar ma gandeam ca daca a vazut endo asa inflamat....mai astepta pana in faza luteala...facea si biopsia si mai amana FIV cu o luna.
acu....imi dau si eu cu parerea.
mie PK mi-a zis-ca l-am intrebat daca sa-mi fac si eu d-asta si a spus ca e relevant doar daca exista ceva modificari,semne la nivelul endometrului...altfel o considera fara folos.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
aristica spune:
aaaa, deci PK zice ca la mine, cum erau modificari, ar fi fost normala biopsia endometrului! uite soro ca n-a zis nimic, mi-a dat doar antibioticul ala scump si greu de gasit. Iar eu sunt in a treia zi de diphereline. ma mai injectez maine si poimaine, ca vineri la 8:30 sunt programata la el si vad atunci ce si cum. Ca-s multe semne de intrebare si mai repede pierd 5 injectii si mai astept, decat sa fac fiv-ul asta degeaba.
asa stiam si eu cu biopsia de endometru, ca nu se face panan-n ovulatie. dar acum sincer, nu ma mai duceam eu si pentru recoltare pentru biopsie. Ca nu mai fac interventia asta pe viu niciodata. sa vad ce zice vineri, sa vad cum sunt si la eco.
sar'mana mult, mult pentru ajutor
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
aristica, daca e sa imi dau si eu cu parerea, si eu as fi nelinistita/precauta (ca si samira) sa incep fivul pe un endo cu probleme. ai avut totusi o inflamtie acolo si o histeroscopie care a scos la iveala multe probleme. eu ma tot intreb daca endometrul tau este pregatit pt implantare sau daca nu ar fi mai bine sa mai investighezi un pic problema endometrului.
poti sa ma ca iti spun toate astea, dar mai bine spun ce gandesc si daca suntem mai multe care gandim la fel, poate merita sa te gandesti la asta
samira33 spune:
aristico,eu stiu ca biopsia de endometru se face nu imediat dupa ovulatie ci in plina faza luteala.
stiu ca pentru asta se monitorizeaza ovulatia si cam la 7-9 zile de la ovulatie se face biopsia.
practic se face cam cand ar trebui sa se produca implantarea,atunci se ciupeste tesut si se analizeaza,pentru ca atunci se vede daca este in regula endo ca si compozitie,stratificare etc etc si daca poate sa sustina implantarea si tot atunci ies la iveala si balaurii-daca sunt.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
eu sunt sigura ca aristica nu se supara pentru ca este o fata cu mintea deschisa si stie si ea ca pe noi nevoia ne-a fortat sa buchisim atat la toate probleme astea.
si nici nu ne interpreteaza gresit.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
aristica spune:
Nuuu, cum sa ma supar? Din contra! Pai d-asta si zic, ca mai bine pierd 5 injectii de diphe, decat sa fac fiv-ul degeaba. Mai e putin pana vineri la eco. Vad atunci ce si cum.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
Ralu_mv spune:
Sa va spun si eu, care am facut biopsia de endometru.
Se face intr-adevar in plina faza luteala.
Daca apare inflamatie (cum mi se gasise mie), mi s-a dat 2 saptamani de Augmentin si cica asta era tot, totul era gata si perfect.
Asta era cu 11 luni inainte de histeroscopie, unde iar s-a gasit inflamatie (probabil nu asa rau ca la aristica) (si un polip) si am primit Unidox, 2 saptamani.
Deci dupa mine, infamatia aia se trateaza tot cu antibiotice, orice ar fi, iar alti balauri care ar putea iesi la o eventuala biopsie ... nu stiu exact ce valoare au ... ( lipsa de progesteron se corecteaza, iar pt alti balauri nu prea sunt solutii). Eu zic sa nu ti faci ganduri in plus aristica si cu asta. Gandeste-te bine la celelalte.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
Ralu_mv spune:
A, si pentru altii interesati, daca nu stiati de articolul asta
http://www.goivf.com/docs/ivig_intralipid.pdf
mi mi s-a parut ca it makes sense !
balanta_tm spune:
me treaba asta cu ivig/il mi se pare tare complicata. de scumpa nu mai zic. eu daca as avea serioase probleme imunologice si mi-as dori un copil f mult, as merge in uk si as face fiv acolo. este scump, dar pt mine oricum este scump si la wunsch fiindca eu fac si polar body si ma duce la 6000 fara tratament.
mai e ceva: nk din sange nu este egal cu nk din endometru. nk din sange da un rezultat orientativ referitor la o posibila implantare. bine ar fi sa se faca imunofenotiparea limfocitara pe celulele din endometru, dar cine face asa ceva in romania? nimeni cred.
ma repet: am o amica ce a reusit fivul desi avea nk din sange marite.
legat de problema aristicai, temerea mea este ca endometrul ei inca mai sufera si ca nu este refacut. ok, a primit antibiotice, dar apoi a inceput anticonceptionale si diphereline. astea doua din urma au efect si asupra endometrului, asa e? ce vreau sa zic: a avut oare timp endometrul sa se refaca dupa trauama histeroscopiei (ca la aristca a fost o trauma si pt endo), dupa terapia cu antibiotice? apoi anticonceptionale si diphereline?
ari, la cate zile de la terminarea antibioticului ai inceput anticonceptionalele?