FIV Europa(47)
Raspunsuri - Pagina 5
Ralu_mv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na ralu poate ca nu-ti trebuie mai mult decat ICSI pt anticorpii antispermatici. poate ca stiu doctorii de ce nu ti-au dat prednison. eu n-am citit prea mult despre fazele cu imunitatea dar nu am vazut o regula in administrarea prednisonului. tot ce am retinut este ca poate fi periculos. o fata patise o chestie zona zoster sau ceva pe acolo pentru ca luase sa spunem mai mult decat recomandase medicul. ia si fa analiza aia. poate n-ai nici o treaba cu chestiile astea si ai scapat. |
Sabina, eu nu ma plang ca nu mi-au dat/sugerat prednison, dar am realizat ca nu i-am interesat in contextul acesta.
Eu la acest fiv am avut rezultate foarte ok, 9 embr/12 ov, 2 am ales sa ii transfer si 4 sunt omuleti de zapada, din fericire nu sunt afectati la cap sperm., conteaza acum decat anticorpii mei, daca resping sau nu un embrion gata format sau nu...
Da, clar nu voi lua prednison fara sa imi fac analizele, pt ca sunt foarte constienta de riscuri ... dar asa sunt eu, incerc sa gandesc mereu cu un pas inainte, daca am totusi o problema mai mare de imunitate, as fi vrut sa stiu daca pot face ceva cu succes sau nu, de aceea intrebam daca ar fi cineva care sa fi incercat acele tratamente... Doar ca sa fiu pregatita.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
5ab1na spune:
ralu am si eu o intrebare
aglutinarea aia (presupun ca e o chestie ce tine de capul spermatozoidului - asa inteleg din ce ai scris) are vreo treaba cu anticorpi antispermatici?
intreb pt ca nu stiu. si pt ca eu n-am facut analiza asta cu anticorpii.
poate scutesc niste bani. vrei sa spui cumva ca prezenta anticorpilor antispermatici presupune aglutinare?
daca e asa, nu mai fac analiza. strang si eu bani, zic ca nu am si merg mai departe:)
aristica, tu sa fii increzatoare pe cum se aseaza planetele la incercarea asta si lasa-l pe doctor sa-si imagineze ce vrea.
Ralu_mv spune:
Deci, pe scurt ca trebuia sa plec de 10 min...
Aglutinarea se observa la spermograma, cand se vede ca sperma in loc sa fie lichida complet, are tendinta sa stea mai compacta. (pe spremograme se scrie cu +, ++, ++++ adica cat de avansata este.
Si daca exista aglutinare, atunci spermatozoizii stau unii langa altii si s-a dovedit ca exista anticorpi antispermatozoizi atasati fie la coada lor (adica nu ii lasa sa plece) fie la cap, adica nu sunt in stare sa patrunda in ovul sa il fertilizeze.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, 1 fiv nereusite
aristica spune:
samiruta nu ma supar. Cum sa ma supar? Mai mult imi insir si eu gandurile din cap. Am unele intrebari/nelamuriri, care pleaca de la ceea ce am scris mai sus. Sotului nu i le spun, ca are impresia ca vorbesc pasareste. Vi le spun si eu voua, ca sa iau o decizie in ce ma priveste cu fiv-ul asta: adica daca sa ma duc la uscateasca s-o intreb de doza de clexane, daca s-o intreb de medrol, de thrombo ass (in conditiile in care ea va zice sa iau de toate - ca doar sunt gustoase tareee)...cu dezamagirea ta, inteleg perfect.
sabina am mai avut odata planetele puse nustiucum, era ceva cu Marte si inca una (eu is berbec si cica era de bine...cea de-a doua planeta era cu saturn, parca...). Eu merg doar asa, pe feeling si daca gresesc, imi revin repede
Pentru ca vad ca se continua discutia asta cu medrolul, va atasez link-ul de la Synevo cu care mi-am indoit si eu mintile pe aici...poate intelegeti voi mai multe si-mi traduceti si mie
http://www.synevo.ro/imunofenotipare-limfocitara-sindrom-limfoproliferativ/
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
aristica spune:
eu despre anticorpii antispermatozoizi, stiam cam ce scrie aici:
http://www.eva.ro/sanatate/sarcina/cauzele-avortului-spontan-sindromul-antifosfolipidic-articol-3861.html
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
5ab1na spune:
of nu scrie cu ++ si nici cuvantul aglutinare
uite acum mai am o tema de gandire
barbatii pot asa sa se duca sa faca analiza asta a anticorpilor antispermatici din singe sau numai femeile?
aadina spune:
Aristica , tu nu vei avea nevoie de nici un fiv cu donator, pt. ca vei reusi acum si il vei avea pe Constantin acasa
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 eu sunt din ce in ce mai suparata pe Medlife...nepotelul meu de 4 luni-azi implinite, a fost diagnosticat cu infectie urinara cu Klebsiella-o bacterie intraspitaliceasca...cumnata a nascut la Medlife,toate controalele lui Bebe acolo au fost facute...si cica sa te duci la privat sa nasti ca e mai curat,mai civilizat etc etc...si sa mai platesti si 100 de milioane pentru asta. scuzati offtopicul...abia acum am aflat si sunt cam nervoasa. |
samira, inadmisibil asa ceva! sa dai 100 mil pe nastere si sa patesti asa o tampenie...