Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***344***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Pisik, te inteleg foarte bine. Iti inteleg oboseala si frustrarile ca si eu le experimentez. De-asta ziceam eu saptamana trecuta ca uneori tufetele de aici mi se par ireale si le invidiez pentru rabdarea si flerul lor in relatia cu copilul. As minti sa zic ca nu ma pot intelege cu Andrei, ca trebuie sa negociez totul, fiindca de multe ori ma uimeste cat de colaborant si cuminte este, insa si cand il apuca incapatanarile...atunci sa te tii! Saptamana trecuta am fost in parc si s-a urcat rapid pe scarile de acces catre un tobogan mare, pentru copiii de peste cinci ani. Acolo si-a rupt mana o fetita de varsta lui, e foarte periculos.Evident ca eu l-am luat de acolo: cu frumosul, explicatii etc. Nici ca i-a pasat, s-a urcat iar, iar l-am colectat si am incercat sa-l duc de acolo: atat i-a trebuit- urlete, tavaleli- cred ca aris m-ar scoate urgent de pe lista cu mamele care-i plac! Deja nici nu mai avea rost sa-i explic ceva, cum scoteam un cuvant cum urla mai tare, plus niste "indemnuri" racnite: "lasa-ma-n pace!". Sincer, rosu vedeam in fata ochilor. Am incercat si varianta cu ignoratul: fugea dupa mine si urla. Pana la urma l-am pus cumva in carucior si am plecat acasa. Cand s-a calmat, i-am zis frumos ca l-am luat de acolo, fiindca s-a urcat pe toboganul cel mare, care este periculos si, de fiecare data cand se mai urca acolo, o sa fac la fel. A doua zi ne-am dus iar, s-a urcat si, cand deja incepea sa-mi urce vertiginos tensiunea, a coborat, zicandu-mi ca Anei nu se mai duce acolo, fiindca face buba...Buuun, lectie invatata, insa ma puteam lipsi de crizele alea turbate.
Cred ca mama ta are mare dreptate, copiii astia ai nostri ne-au identificat punctele slabe si acum apasa pe buton ca sa nu se plictiseasca. De exemplu, pe mine ma enerveaza tare sa ma calce Andrei pe picior. Pai, nu trece o zi fara sa-mi faca chestia asta de cateva ori, afisand si un suras pe fata. Eu mi-am propus sa raman calma, insa e greuuuuuu si nu-mi reuseste totdeauna.Am incercat sa-i trezesc compasiunea: ma fac ca plang, pe mami o doare etc. Cand imi termin jelania, ma calca iar. Sfaturi n-am sa-ti dau, ca, de le-as avea, le-as aplica pe propria piele.Dupa ce-am citit ce-ai scris, ma gandeam ca la proxima intalneala trebuie sa le oferim ocazia odraslelor noastre sa petreaca mai mult timp impreuna, sa faca schimb de experienta! Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Dodo, succes azi! Vrem multe poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna dimineata!

PISIK si Calin face crize de nervi, fapt care ma termina efectiv. Orice interdictie i-as pune, si crede-ma ca sunt putine, se lasa cu urlete si tavaleli. Dar tavalelile sunt doar in public. Acasa nu prea face din astea. La fel, aceste "iesiri" dragute le face DOAR CU MINE. Daca pleaca cu Cata in parc e tot un zambet si o supunere. Cu mama, la fel. Insa cu mine... e jale. Doar cand merge cu mine trebuie sa-l car juma' de parc in brate (cu ceilalti merge de mana, pe jos, si 3 km). Doar cand ii interzic eu ceva incepe sa se tavaleasca. Eu incerc - caci nu-mi reuseste intotdeauna - sa ii explic de 10 ori cu frumosul, sa il ignor sau sa ma prefac suparata de "actiunea" lui si abia apoi il iau cu forta.
La una din crizele astea facute in Herastrau, dupa 15 minute de parlamentari si rugaminti din partea mea i-am spus ca plec si ca-l las acolo. Acolo a ramas. Jumatate de pas inspre mine nu a facut!
Cica trec in jurul varstei de 3 ani si jumatate. Si ca pana atunci trebuie sa fim ferme, dar blande. Sper sa ma tina nervii...

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

FELICITARI KEA pentru cei doi Keuti! Sa fie sanatos si sa creasca frumos langa Keutu, fratiorul lui mai mare!

Mergi la inceput

DODO FELICITARI SI TIE PENTRU BOGDAN! Asta inseamna credinta si o mama adevarata langa! Cred ca vei fi cea mai mandra mamica astazi!

Mergi la inceput

SI ACUM SA MA "IESPLICHEZ" ca vad ca e nevoie:

1. Nu am zis ca o sa-mi indop copilul cu tot felul. Daca recititi o sa vedeti ca asta este si dorinta mea pentru copchil: sa se joace, sa alerge, sa zburde. Am dat un exemplu de cum se face azi si ca, totusi, trebuie sa fim alerte.

2. Nu il duc la anul la olimpiada de germana,gradinite faza pe tara! Asa cum unii aleg sa studieze engleza la gradinita, eu am ales germana pentru Calin, in ideea (si dorinta mea arzatoare) ca si lui ii va placea si ca daca da, va merge la un liceul german. Daca copilului nu-i va placea, evident ca n-o sa-i bag pe gat ca asa vrea creierul meu de mama!

Asta cu destabilizarea bugetului ca vreau sa-l dau la germana... eu n-am gasit - din cele 10-12 gradinite vizionate - una cu taxa mai jos de 1100 ron la programul lung. Particulara ofcorz. Ca alea de stat sunt mai ieftine. Si alegerea gradinitei s-a bazat pe criteriul ori aproape de casa, ori aproape de joburile noastre. Ca o fi vreo gradinita mult mai departe de noi care o costa 800 ron pe luna, nu zic...

3. Dezvoltarea inteligentei pana la 3-4 ani. Asta chiar o stiu din auzite, nu am citit nimic concret. Insa... chiar si o hiperstimulare la aceasta varsta nu inseamna ca copilul sta in banca 6 ore pe zi si invata, invata, invata. Exemplu de stimulare a inteligentei cred ca sunt cele doua programe: MindLab si Fast Track Kids. Care, din cate stiu eu, ambele se fac din joc, cantec, colorat. Dar eu nu m-am gandit sa-l duc pe Calin la niciunul dintre ele.

4. Am zis, n-am dat cu parul. Asa ca sa o lasam balta. Pliz!

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, noi incepem gradinita cu doua petreceri : joi, petrecerea copiilor nascuti in septembrie. Iar vineri petrecerea de deschidere a anului gradinaresc la care sunt invitati si parintii!

Mergi la inceput

Oli ce fel de bicicleta i-ati luat lui David? Cu pedale sau fara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Gina, petrecere frumoasa.

Fetele, citind atat despre inceperea noului an scolar atatea emotii m-au cuprins incat ma tot gandesc ca la anul pe vremea asta sigur am tubul de extraveral luat.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

NEATZA, poftiti la cafea daca mai aveti chef si timp, vad ca sunteti care pe la gradinite, care pe la scoala, care pe la munca.

Deci: an scolar bun si prosper tinerior invatacei si satisfactii multe parintilor!

Mergi la inceput