Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

si eu vreau sa stiu ce s-a intamplat, selene. Ati fost la dr.?
Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu stiu sigur ce s-a intamplat, cum de s-a intamplat. Am observat chestia asta si nu am vrut sa exclud posibilitatea ca microbul sau ce o fi sa provina de la gradinita, de la faptul ca sunt 4 WC-uri acolo si 2 reductoare, folosite de toti copiii.

Nu zic ca microbul nu poate proveni si din alte parti, insa, daca acasa am control asupra igienei, acolo nu am. Acasa, hainutele ii sunt spalate separat, plus calcate cu aburi, inclusiv prosoapele. Prosop are separat de cand s-a nascut. Olita ii este clatita/spalata mereu.

Azi a fost si sedinta cu parintii si "mi-am cascat gura", spunand ce si cum. Educatoarelor nu le-a picat deloc bine, insa am considerat ca trebuie sa ii avertizez si pe ceilalti parinti, mai ales pe cei de fetite. Amu' da' de nu mi-oi lua-o mai tarziu.

Maine mergem sa ii fac analize - urocultura. Deocamdata, tratam inflamatia locala cu spalaturi cu ceai de coada soricelului amestecat cu ceai de pelin, daca nu apar ameliorari, trecem pe unguent cu clotrimazol.

La sfatul medicului (cumnatei), stam acasa pana remediem problema.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Carmen, eu ii mai pun o ceapa taiata in 4, pe o farfurioara, langa pat. Il ajuta sa respire mai usor. Am observat si pe pielea mea.

Selene sper sa se refaca repede, Daria, mititica de ea! Ea nu s-a plans de durere/usturime, nu ti-a zis nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Selene, eu zic sa ii faci si o analiza a secretiei, separat de urocultura. Laboratorul iti poate da un recipient cu un betisor special cu care sa iei proba din secretie si sa duci la analiza. Daca nu iti da laboratorul, poti cumpara de la farmacie.

Pupam pe Dariuta scumpa!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Faza este asa:

Ieri am spalat-o cu ceai de galbenele, azi, de dimineata, labiile nu mai erau asa de rosii. Mucus dintr-ala nu era, doar miros urat. Azi nu am putut recolta secretie dintr-aia si din cauza ca, pentru urocultura, copilul trebuie sa fie spalat cu apa si sapun, stiti voi.

Asa ca azi am mers pentru:

- urocultura (am dus la doua laboratoare)
- coproparazitologic
- exudat nazal
- exudat faringian

La cel de-al doilea laborator, care tine de o policlinica, am rugat sa vorbesc cu un medic ginecolog. M-a luat in primire o doctorita tanara si draguta, i-am spus exact ce am observat ieri, si ea a zis "a, de la WC" si mi-a spus sa n-o mai spal, sa o las asa pana maine dimineata, sa urmaresc daca apare iar secretia si maine dimineata sa ma duc la ea, sa ii recolteze ea si sa si vada ce e acolo.

La sugestia cumnatei, pana ne lamurim care e faza, stam acasa. Sper sa ma lase sa lucrez, ca, in sfarsit, am primit de lucru.

Am nevoie urgent de o suma mai mare de bani (500 de lei, asa), sa ii iau Dariei un patut. Ca, de cand i-am desfiintat patutul de bebelus (nu mai statea in el, nu i se mai potrivea), a dormit numai pe saltea (17 cm grosime are), i-a placut mult, dar acum s-a mai racit, dimineata si seara. Sa sun acasa, sa vad daca are cineva imprumut pana in noiembrie, cand voi primi eu banii pentru proiectul la care lucrez acum. Ca acu' ma gandesc la orice posibila sursa de imbolnavire si na, ma invinovatesc si pe mine, cumva - daca nu am spalat-o bine, daca nu i-am dezinfectat bine olita, daca, daca...

Aseara a facut pipi la olita si, la suprafata, plutea ceva ca saliva... Parca scuipase cineva in pipi...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

micola, nu, nu o ustura cand face pipi. Dar era iritata, dupa cum am spus, si mi-am adus aminte ca ieri, cand am luat-o de la gradi, si-a dus mana la pruna, semn ca o deranja ceva pe acolo.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Selene imi pare asa rau, dar eu cred ca se putea intampla si daca erau 2 wc uri si daca erau 20. Si la Vlad la gradi cred ca sunt tot asa putine wc uri

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Selena, offf, Doamne ajuta sa se faca bine repede! Pupam si ne gandim la voi!

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 27+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Stiu, Patri, ca se poate intampla. Acum sa vedem ce e. Doar infectie urinara sau si altceva...

Urina nu ii miroase urat, chiar urina de dimineata, cea dusa la laborator, era clara, fara urme de nimic, de usturat, nu se plange ca o ustura, apetit are, nu urineaza putin si des, lichide bea multe, mai multe ca mine...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Selene, sanatate Dariei si, sper sa-i dati de capat, ca eu una nu mai am incredere in nimic.Deci, avem 6 exudate: 3 cu piocianic si 3 fara. Dupa cum arata gatul lui si dupa cum s-au intamplat lucrurile eu cred ca are (luat de la Aqua Magic Mamaia - pt cine are chef sa mearga pe acolo).
Acum avem alta dilema: sa-l tratam sau nu. Dr. de fam (medic tanar de cabinet fara prea mare experienta) zice sa-l tratam, ca e periculos, ca ce ne facem daca raceste sau altceva, ca se complica cu Piocianicul in gat, pediatrul (medic de spital cu 35 ani de experienta de pediatrie de spital) zice ca sa nu-l tratam, ca din experienta lui poate ca peste o luna, de exp., sist lui imunitar si flora microbiana din gat sa-l rezolve si sa nu dam antib., ci doar vit.C pt ajutarea sist. imunitar. Nu stim ce decizie sa luam. Din ce am citit pe net parerile sunt la fel de impartite, in plus, am citit ca nu e 100% sigur ca se sterilizeaza chiar daca se face trat dupa antibiograma.
Si piocianicul lui e rezistent la antibioticele uzuale ca Augmentin, Ceclor, Cedax, Cloramfenicol sau Doxiciclina, intermediar la Ceftazidime si Ceftriaxona si sensibil la Ciprofloxacin, Gentamicina, Netilmicina, Tobramicina, Piperaciclina/Tazobactam, Cefoperazone, Colistin.
Nu stiu ce sa fac! Sunt tare suparata!

Mergi la inceput