Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Bee ma bucur ca Alexia a inceput sa manance...sper sa o tina tot asa.

Paula profita la maxim de astea 2 saptamani libere ca dupa aceea urmeaza greul.

Ingrid imi pare rau sa aud ca aveti piocianic...of, ca e pacatos rau asta. Sper sa-si faca efectul antibioticul si sa scapati repede de el.

Razvi e mai bine, dar nu l-am dus la gradi azi. A facut sambata toata ziua temperatura, am plecat pana la urma la nunta dar la 12 jumate ne-a sunat mami ca are 39 cu 6. Am venit intr-o super viteza acasa, i-am facut impachetari si pana la urma am scapat de febra. Duminica toata ziua a fost fara temperatura si azi la fel. Acum e cu mami in parc ca sa-mi pot verifica si eu mailurile de la munca - by the way desi sunt in concediu, mai si fac una alta pt birou

Andra e cuminte, doarme si papa, parca mai mult decat de obicei, si-a indesit mesele, nu mai sunt la 4 ore sunt la 3 ore acum, inclusiv noaptea (adica nu mai am pauze d'alea lungi de 6 ore).

O zi frumoasa tuturor

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ziua buna dragelor
Criss, aa, ce veste buna!!! uite cum se regleaza domnisoara Andra singura! sanatate multa lui Razvi!
Paula, or sa vina si numele si celelalte.... exact cand trebuie. n-o sa ramana copchilu fara nume . distractie placuta lui Marius la ai tai... iar tu odihneste-te putin, da?
Bee, la multi ani fericiti!!! sa ti se indeplineasca toate dorintele
la noi e inca vara.. asa ca incercam sa ne bucuram de ea cat putem, asa ca ne plimbam cu bicicleta - mai ramane sa si invete sa pedaleze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

micola, ce sa zic... azi-noapte statea in fund si repeta ca un robot: "o sa vina mami, o sa vina mami".

Iar azi am primit primele reprosuri. De la una din doamnele educatoare. Ca e prea alintata, ca, desi nu a plans non-stop, a plans suficient cat sa deranjeze clasa si ea sa nu poata lucra cu copiii. Ca sa o pregatesc si eu de acasa, sa inteleaga ca asta e programul de gradinita si gata.

Si, fiindca i-am raspuns printr-un zambet, "ce sa facem, ea vrea cu mami", m-a "certat" si pe mine. "Nu radeti, doamna, ca nu e de ras. Nu radeti, ca daca si dvs. radeti, copilul este incurajat sa persevereze".

Mi-a pierit zambetul si i-am spus ca si acasa plange, ca doarme prost, ca se trezeste strigand-o pe Mihaela si spunandu-i ca vrea la mami, ca e speriata si nu ma recunoaste, iar eu ma simt penibil...

Aici n-a mai avut ce sa spuna.

Ta-su s-a enervat rau pe educatoare. "Adica ce vrea sa spuna, ca tre' sa bat copilul ca sa priceapa ca tre' sa stea acolo, la program???"

Mi-e ca vine acasa si-mi spune sa o retragem... Cat e el de autoritar cu ea, acasa, pe atat e de bataios cand se iau altii de copilul lui...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

A, si mi-a mai spus ca nu asculta si nu face ce i se cere.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Selene, scuza-ma ca intru peste voi aici, vreau sa te intreb pe tine, mai ai nevoie de pampersi pt kk? Noi am incheiat conturile cu pampersii, si daca te ajuta, ti-i trimit tie. Iti scriu la umanitare, daca e cazul, ca sa respect regulamentul de acolo.

Am citit intamplator si de problemele cu gradinita... unii copii se adapteaza mai usor, altii mai greu...depinde... prima luna e cam de acomodare... doamnele trebie sa aibe rabdare, sunt copii si copii...

Daca esti sigura ca totul e ok acolo, adica nu-i vorbeste nimeni aiurea, sau alte chestii grave, deci daca nu prinde frica de cineva pe acolo, eu zic ca se va adapta...

Si ale mele plang/au plans... eu am fetele in ani consecutivi, deci anul asta am luat-o de la capat...
Andreea, cea mare, a plaaaaaans in fiecare dimineata , 6 saptamani incheiate. E drept, ca daca la inceput plangea de cum se scula, incepuse sa scurteze plansul - de cum intram pe poarta gradinitei, pe urma de cum o bagam in clasa... dar aproape 1 luna jumatate se smiorcaia... E drept ca o luam vesela, povestea ce a facut, educatoarele imi ziceau ca e totul ok cu ea, se linisteste repede dupa ce o las....dar in primele zile imi zicea de cu seara ca ea nu mai vrea la gradi... ca-i e frica ca nu o mai iau... Explicatii, ca nu ramane nici un copil noaptea acolo, ca sunt doar paznicii, ca daca vrea, ii intrebam
Dupa ce a terminat cu plansul, cui i-a placut la gradi? Ghici! Acum in toamna, cui ii era dor de colegi, clasa, educatoare...? Am trimis-o si intr-o excursie asta primavara, cu gradinita...

Acum, am luat-o de la capat. Primele 2 zile n-a plans la inceput, dar pe urma, ca har ca mar, cam plange cand se scoala, pe urma se mai potoleste, mai plange cand trebuie sa o duc in clasa... La Ana Maria acomodarea e un pic usurata de prezenta surorii mai mari, se mai vad cand ii duce la WC cu trenuletul si se bucura extraordinar. Insa o iau destul de vesela de acolo, povesteste si ea, dar na, perioada de acomodare... care sper sa treaca cat mai repede. Tot asa mi s-a zis ca-i ok. Asta e cheia, ca personalul sa fie de buna credinta, si atunci o sa fie bine!

Nici Ana Maria mea nu are inca 3 ani... e cu o luna mai mare decat Daria ta...
Eu cred ca tine f mult de personalitatea ei... din cate te-am mai citit la alte subiecte, e f nazdravana (nu ca ale mele n-ar fi, ma rog), si s-ar putea acolo sa se simta un pic constransa, e un alt program, alte reguli, alta autoritate (nu-si permite sa zica "nu vreau"), plus ca e un mediu complet nou, fetze noi, copii noim etc...

Si fetele mele au stat cel mai mult cu mine, fiind 3 ani jumatate in CIC, anul trecut mai stand si lucran dde acasa, dupa ce mi-a expirat CIC... deci cam ca la tine...

Eu as zice sa mai vezi un pic, sa vorbesti tu cu educatoarele, sa te duci o data cu o floare, ceva si sa initiezi tu o discutie, sa nu mai vina de la ele "zicerile"

Bafta multa

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Doar ce am luat-o in brate sa o duc dincolo, lucrez la ceva si sa nu o deranjez cu sunetul tastelor. A deschis ochii, a strambat gurita a plans si a strigat "Mihaela, vreau la mami!"

(Sigur copilul asta nu recepteaza gradinita ca pe o trauma?)

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Selene, parerea mea este ca Daria nu este inca pregatita pentru gradinita si ca nu trebuie presata. Cand citesc ce scrii, imi dau lacrimile gandindu-ma la copila si la cat sufera. Cred ca este si un pic debusolata.

Pana acum vreo 4 zile si Alexia ma intreba intruna unde suntem, ea nu mai stia daca este acasa, daca e la buni sau daca e la spital.

Mai las-o pe Daria putin sa se bucure de tine. E timp si pt gradi.

Ale a papat nitel de dimineata, adica un sfert de ou, un sfert de chifla cu masline si un paharel de suc de portocale la masa de dimineata, o felie de painica cu smantana, o felie de paine cu unt si jumatate de iaurt la pranz. Cand se trezeste, o sa aiba mancarica de legume cu carnita. Sa vedem daca papa.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

bee, am deschis subiect si la "Parinti", ca sunt prea ingrijorata.

A dormit iar putin, s-a trezit plangand si strigand, "gata, gata".

Ma bucur ca mananca Alexia.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Selene, ti-am mai trimis un PM, in rest am notat tot

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput