Administrare antitermice
Buna!
Stiu ca s-a tot discutat despre temperatura la copii dar nu-s in stare acum sa caut si sa selectez exact ce ma intereseaza. Suntem in plina eruptie dentara mai exact ne ies canini superiori(s-au lasat cam mult asteptati...canini inferiori au iesit de cam 3 luni) si aseara fetita mea de 2 ani avea o usoara temperatura. Noi nu prea am avut astfel de episoade e un copil sanatos si nu am avut probleme si m-am mirat aseara cand am obs ca punandu-i mana pe frunte mi s-a parut ca e mai fierbinte decat de obicei. I-am pus sosete cu otet aromat diluat si cam atat ...cam atat ca copilul meu mofturos nu accepta absolut nici un sirop darmite nurofen, panadol etc. Fetita e mai mofturoasa la mancare si foarte selectiva si cand zic ca nu accepta nu exagerez caci nu o pot pacali cu absolut nimic si daca o fortez varsa ...si nu am facut nimic. Toata noaptea am monitorzat-o sa vad daca i se ridica temp...i-am luat temp doar cu termometru de ureche (avea 37.5+0.5-0.7 marja de eroare), folosesc acest termometru doar ca sa ma ghidez si daca ajunge la 38 atunci ii bag termometru un fundulet (alt chin).
Azi a fost ok toata ziua(exceptand refuzul mancarii...care e de inteles) dar acum dupa-amiaza iar a inceput sa creasca temp. 38,2 (la ureche). Acum nu prea vrea sa stea cu sosetele cu otet si nici sa-i pun prosopel sa ii mai scad temp. si-mi cere afara ...
Ultima oara cand a facut temp (ianuarie) am lasat 2 zile pana sa-i bag supozitor de paracetamol si i-am scazut temp doar cu mici impachetari ...si cum doctorita noastra e plecata nu stiu daca sa-i administrez supozitorul, daca da la ce interval de timp pot administra cel de-al doilea supozitor.
ufff...ma scuzati ca m-am intins asa ...
Raspunsuri
CorinaDani spune:
ai incercat sa-i administrezi siropul antitermic in lapte/suc, de exemplu ?
ai spus ca ai supozitor cu paracetamol. de care este, de 125 sau 250 mg ? nu ai pastrat prospectul din cutia cu supozitoare ?
am gasit pe internet prospectul, scrie ca la copiii cu varsta sub 3 ani se administreaza supozitor de 125 mg, de 3-5 ori pe zi, in functie de greutatea corporala. insa in prospectul de pe net nu e detaliat cum calculezi numarul de supozitoare/zi in functie de greutate. si nici nu e precizat clar intervalul, la cate ore poti administra un nou supozitor, scrie doar despre timpul de injumatatire biologic (4-5 ore) si picul plasmatic (se atinge in 2-3 ore).
mariana_alex spune:
Ms Corina de raspuns, nu ii pot administra siropul in nimic lichid caci ea bea suc de portocale dar asta cand are pofte si in rest ea bea doar apa...atat, lapte bem doar la culcare dar ii simte gustul(am incercat aseara).
Nu am pastrat prospectul, nu stiu de ce ... supozitoarele care le am sunt de 125mg si amintindu-mi ce mi-a zis dr. la ultimul episod cu temp. se putea adiministra supozitorul la 6-8h (la 6h daca incepea din nou sa creasca temp.). Eu am notat tot ce mi-a zis doctorul, toti pasii ce trebuie sa-i rmez in astfel de situatie, parca pana la 38.5 trebuia sa urmez niste pasi si apoi cand crestea la 39 alti pasi ...DAR SUNTEM IN CONCEDIU SI MI-AM UITAT AGENDA ACASA
SoriLea spune:
Eu am fost sfatuita de dr copilului meu, sa nu-i administrez nimik sub 38.5 temp rectala. Intre 38.5 - 39, urmaresti la intervale regulate sa vezi cum oscileaza si abia poi intervii cu antitermice. Daca sub antitermice si impachetari nu scade sub 39 (si eu am patit-o) trebuie mers la medic urgent sau chiar la spital.
Mai poti cere inf si la farmacie despre respectivele supozitoare.
Sanatate multa.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Bee spune:
Eu ma ghidez pe principiul, daca nu fac temperatura foarte mare las cel putin 8 ore intre antitermicele si merg pe acelasi antitermic: nurofen sau paracetamol. Acum daca are 2 ani, nu mai stiu exact, dar e posibil sa poti sa-i dai si nurofen supozitor.
Daca febra e mare (peste 38 cu 5) sau creste foarte repede, trebuie sa alternezi antitermicele si aici regula ramane in principiu 8 ore intre antitermicele de acelasi fel. Ex: paracetamol, peste 4 ore nurofen, peste alte 4 alt paracetamol si tot asa. Cu mentiunea: la nevoie. Adica trebuie sa stii cand creste febra, ca sa nu o tii pe antitermice la 8 ore o saptmana, sau la 4 ore 3 zile (sunt totusi foarte toxice!). Si daca crezi ca face vreun puseu febril violent, e bine sa ai novocalmin supozitor in casa si sa stii ca trebuie sa-i dai peste 39 cu 5 (jumate sau 3/4).
Sanatate.