De la ce varsta au mancat fast food ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am vrut sa pun si eu problema asta ...trebuie sa definim fast-food-ul inainte de a spune ca e otravitor.

Dupa mine pizza si hamburgerul nu sunt daunatoare. Pizza este paine cu cascaval si cu sos de rosii la cuptor - serios acum, eu mancam asa ceva si in copilarie (cand aveam cascaval ), ba parca mai puneam si unt pe felia de paine ... iar cascavalul este un produs gras, asa ca, ori il mananci crud, ori topit la cuptor, tot aceeasi grasime are. Apoi e clar ca noi trebie sa ne ferim de grasmi din motive de colesterol, greutate ...etc - dar copiii ? Care sun in crestere si sunt sanatosi - nu vad de ce i-am feri de paine cu cascaval ?
Hamburgerul este strict carne tocata de vita cu sare - nu are nimic altceva. Pai chiftelele romansti sunt de 100 de ori mai daunatoare ca pe langa ca amesteci acolo tot felul de ingrediente (mirodenii, ou, cartof) le mai si prajesti in baie de ulei. Secretul unui hamburger bun este cum il faci pe gratar astfel incat sa se coaca carnea dar sa nu se usuce. Dar din punct de vedere al componentei, nu este nimic daunator - este de fapt un gratar.
Sigur ca acum putem avea tot felul de fantezii de cosmar, ca aia de la McD pun nu stiu ce in carnea tocata, ca nici macar nu e carne tocata ... dar si asa, voi ati vazut cat de "mare" si "gros" e hamburgerul ala ? Pai te uiti prin el si nu depaseste podul palmei - eu nu cred ca poate copilul sa moara din atat.

Ce consider eu daunator din meniul de la McD sunt prajelile - cartofii prajiti si Chicken Nuggets - astea da, sunt daunatoare pentru ca sunt facute in baie de ulei ...

Cred ca ce face un hamburger sa aiba atat demulte calorii este de fapt tot ansamblul - painea mancata cu cartofii prajiti + maioneza + ketchup + coca cola ...

Dupa mine KFC este de 100 de ori mai daunator decat McD ca aproape tot ce au aia acolo, desi e pui, este prajit rau in baie de ulei.

Ca sa raspund la intrebare - noi nu mergem des la McD dar nu ma feresc de el. Mergem mai des iarna, ca avem un McD in oras care are indoor playground gratuit si desigur sfarsim in a manaca acolo. Din meniu le iau si eu meniul cu jucarii dar aleg mereu hamburger versus McNuggets si desigur o portie mica de cartofi - ca asa vine meniul.
Pizza mancam des - cel putin o data pe saptamana dar cum am mai spus, nu am remuscari despre asta ...si hamburgeri mancam, ori incerc sa ii fac eu dar nu prea imi ies asa de buni ... ori am un brand care imi place foarte mult - sunt cu adevarat foarte gustosi si ii mancam fara cartofi, fara maioneza ...doar cu castraveti murati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Ei, evident, mamicile de aici de pe forum sunt sfinte, nu calca in fast food, nu dau dulciuri copiilor, le gatesc numai cu legume organice, carne la fel, oua free range... fie asa, fie cele care nu sunt chiar asa sfinte se sfiesc sa scrie... Asa ca le dau eu un pic de curaj.

Noi mancam fast food cel putin o data pe saptamana, de fapt cred ca cel putin de 2 ori pe saptamana. Comandam pizza cam in fiecare saptamana, aici chiar si McDonald's vine acasa asa ca adesea sambata dimineata mancam micul dejun de la McDonald's. In rest, cand are fi-miu antrenament de baseball, mancam hot dogi cu totii, de la mic la mare si daca mai sunt situatii de urgenta unde nu e timp de mancare, fast foodul ne salveaza. Copiii au 8, 6 si 2 ani, nici unul nu e gras, toti sunt deshtepti de pica... si noi pe langa ei...

Nu zic ca e buna mancarea de la fast food-uri, adica sanatoasa. Dar de aici pana la a nu ne atinge, parca e otravita, mi se pare cale lunga, cred ca sunt multe alte lucruri care ne fac mai mult rau decat o masa ocazionala la fast food. De exemplu, nu am vazut astra vara in Romania sa comenteze vreo mamica in vreun parc cand se fumeaza la locul de joaca in nasul copiilor lor. Asat mie mi se pare muuult mai nociv decat un hamburger si 3 cartofi parjiti...

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE



atunci, probabil esti informata ca in hamburgers se adauga ammonia sa distruga E-coli si salmonella.(ia vezi ce alte produse cu care cureti in casa au ammonia...)

vacile nu sunt hranite cu iarba ci cu porumb si asta duce la un potential ridicat de infestare...

grasimile care ar trebui aruncate sunt folosite in hamburgers si in carnea tocata care se gaseste in magazine....

...multe...sunt multe de spus... dar cine maninca asa de regular si da si la copiii lor, probabil au lectiile facute, stiu si sunt de acord cu ce maninca.



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

un documentar destul de discriptiv despre mancare:

http://www.foodincmovie.com/

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Am vrut sa pun si eu problema asta ...trebuie sa definim fast-food-ul inainte de a spune ca e otravitor.

Dupa mine pizza si hamburgerul nu sunt daunatoare. Pizza este paine cu cascaval si cu sos de rosii la cuptor - serios acum, eu mancam asa ceva si in copilarie (cand aveam cascaval ), ba parca mai puneam si unt pe felia de paine ... iar cascavalul este un produs gras, asa ca, ori il mananci crud, ori topit la cuptor, tot aceeasi grasime are. Apoi e clar ca noi trebie sa ne ferim de grasmi din motive de colesterol, greutate ...etc - dar copiii ? Care sun in crestere si sunt sanatosi - nu vad de ce i-am feri de paine cu cascaval ?
Hamburgerul este strict carne tocata de vita cu sare - nu are nimic altceva. Pai chiftelele romansti sunt de 100 de ori mai daunatoare ca pe langa ca amesteci acolo tot felul de ingrediente (mirodenii, ou, cartof) le mai si prajesti in baie de ulei. Secretul unui hamburger bun este cum il faci pe gratar astfel incat sa se coaca carnea dar sa nu se usuce. Dar din punct de vedere al componentei, nu este nimic daunator - este de fapt un gratar.
Sigur ca acum putem avea tot felul de fantezii de cosmar, ca aia de la McD pun nu stiu ce in carnea tocata, ca nici macar nu e carne tocata ... dar si asa, voi ati vazut cat de "mare" si "gros" e hamburgerul ala ? Pai te uiti prin el si nu depaseste podul palmei - eu nu cred ca poate copilul sa moara din atat.Ce consider eu daunator din meniul de la McD sunt prajelile - cartofii prajiti si Chicken Nuggets - astea da, sunt daunatoare pentru ca sunt facute in baie de ulei ...

Cred ca ce face un hamburger sa aiba atat demulte calorii este de fapt tot ansamblul - painea mancata cu cartofii prajiti + maioneza + ketchup + coca cola ...

Dupa mine KFC este de 100 de ori mai daunator decat McD ca aproape tot ce au aia acolo, desi e pui, este prajit rau in baie de ulei.

Ca sa raspund la intrebare - noi nu mergem des la McD dar nu ma feresc de el. Mergem mai des iarna, ca avem un McD in oras care are indoor playground gratuit si desigur sfarsim in a manaca acolo. Din meniu le iau si eu meniul cu jucarii dar aleg mereu hamburger versus McNuggets si desigur o portie mica de cartofi - ca asa vine meniul.
Pizza mancam des - cel putin o data pe saptamana dar cum am mai spus, nu am remuscari despre asta ...si hamburgeri mancam, ori incerc sa ii fac eu dar nu prea imi ies asa de buni ... ori am un brand care imi place foarte mult - sunt cu adevarat foarte gustosi si ii mancam fara cartofi, fara maioneza ...doar cu castraveti murati.


ai auzit de Kevin, baietelul de 2,5 ani care a murit in chinuri groaznice de la un hamburger contaminat cu E-coli?

de la el s-a pornit Kevin's law,
http://eshoo.house.gov/index.php?option=com_content&task=view&id=104



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pai din cate imi aduc aminte (nu sunt sigura), s-a infestat pentru ca hamburgerul ala nu a fost gatit bine, avea carne cruda prin el. De aia am spus ca hamburgerul e greu de facut pentru ca trebuie gatit bine dar sa iasa jucy. Mie de ex nu imi ies niciodata bine acasa.

Aia de la McD sunt overcooked, subtiri de nici nu le simtit gustul si mici - mie de ex nu imi plac.

Oricum eu sunt mai relaxata cu isteria asta cu mancarea - consider ca in cantitati moderate organismul nu este afectat de toate "preservatives" din alimente, din contra se adapteaza sa le proceseze in a nu ii face rau - pentru ca sa fim realisti, toate alimentele au asa ceva, inclusiv legumele crude. Carnea pe care o cumperi tu ca sa o dai prin masina de tocat este la fel de "nesigura' - vaca aia nu stii ce a mancat si ce / daca exista E-Coli prin ea.

Pana la urma nu ne putem creste copiii intr-o bula fara microbi si mancare procesata, sau in fine eu nu mi-am propus asta. Fara a face excese, e bine ca organismul lor sa se obisnuiasca cu chimicalele din toate produsele alimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Michelle vreau si eu reteta aia te rog.Eu nu mananc fast food ca mi se face rau,de cand am vazut niste documentare,iar daca ii dau ceva Evei,ii fac in casa..cu un set de oale si tigai si plita ultimul racnet.Ce reteta delicioasa ai?Sa mearga si la Eva,te rog.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....


am pus retzeta la subiectele cu bucataria.
fac retzeta asta de multi ani si e f. delicioasa.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

SI CU ALEA CE FAC?


Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Pai din cate imi aduc aminte (nu sunt sigura), s-a infestat pentru ca hamburgerul ala nu a fost gatit bine, avea carne cruda prin el. De aia am spus ca hamburgerul e greu de facut pentru ca trebuie gatit bine dar sa iasa jucy. Mie de ex nu imi ies niciodata bine acasa.

Aia de la McD sunt overcooked, subtiri de nici nu le simtit gustul si mici - mie de ex nu imi plac.

Oricum eu sunt mai relaxata cu isteria asta cu mancarea - consider ca in cantitati moderate organismul nu este afectat de toate "preservatives" din alimente, din contra se adapteaza sa le proceseze in a nu ii face rau - pentru ca sa fim realisti, toate alimentele au asa ceva, inclusiv legumele crude. Carnea pe care o cumperi tu ca sa o dai prin masina de tocat este la fel de "nesigura' - vaca aia nu stii ce a mancat si ce / daca exista E-Coli prin ea.

Pana la urma nu ne putem creste copiii intr-o bula fara microbi si mancare procesata, sau in fine eu nu mi-am propus asta. Fara a face excese, e bine ca organismul lor sa se obisnuiasca cu chimicalele din toate produsele alimentare.


Kevin a mancat de la un fast food, deci nu ar fi treb sa fie cruda.

da, cumpar carnea si poate sa fie deja contaminata cu E coli dar nu mai are si alti aditivi si prostii...

plus ca eu(sotul de fapt) stie sa gateasca hamburgerii, ii face perfect.

Nu ne putem creste copiii in bula fara microbi..., dar nu vreau sa ii dau cu buna stiintza ceva care STIU ca e nociv si mai ales daca pot evita, daca am optiuni.Asta e ideea!

cand te duci la fast food, te duci cu buna stiintza si alegi sa ii dai mancarea aceea. de ce? ca e mai comod decat sa faci cumparaturi, sa gatesti, sa speli vase.
nu ma refer la tine, ma refer in general.

si noi mergem la restaurant cam 1 data pe luna...si ma duc mai mult pt atmosfera decat pt mancare, sau ma duc ca sa ma mai inspir si aleg retzete mai deosebite... dar in rest, gatesc in casa.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

plus ca in Romania, Mc Donalds,KFC...si alte fast food-uri de astea sunt considerate ca restaurante de lux, ca ceva deosebit...sa iesi si sa maninci la ele. doar "ai cu bani" se afiseaza si isi duc copii la mac donalds periodic...

pe aici, insa sunt considerate cele mai ieftine si lumea stie ca sunt de calitate f. scazuta...iar cei bogati nu le frecventeaza.

de aia, daca te duci in zone mai proaste, cu saraci mai multi vezi lumea grasa, pe cind in zonele "de bogatasi", toti sunt zveltzi, trasi prin inel.
oare de ce?
raspunsul meu e ca, cei bogati isi permit mancare de calitate in primul rind si au timp de facut sport. pe cand cei saraci muncesc de dau pe spate si mananca la... mc donalds hamburgers cu $1.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ei hai mai michelle ca nu suntem noi, romanii, atat de idioti incat sa consideram MC sau KFC restaurant de lux si nu ne simtim nici "deosebiti" sau speciali daca mancam la ela, in primul rand nu e restaurant, nu indeplineste normele si nici ideea unui restaurant si asta stim cu totii, la fel sa stii, ca stim cat e de nociv, etc.


mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput