Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
ramonavlas spune:
Bumblebee, cu somnul, la fel. Un somn peste zi de pe la 13 2-3 ore si seara de la 20 pana dimineata la 7/
AdrianaBuc, eu cam fac mancare separat pentru ea ca noi mancam doar carne cu salate, nu merge sa ii dau si ei.
Oana, drum bun si have fun!
Rubia, novocalmin supozitor si noi am folosit la febra mare, 1/2.
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
ramonavlas spune:
Insanatosire grabnica bolnaviorilor!
La multi ani Mariilor si Marianilor!
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
crispro spune:
Ainotna, Eladea, Btz,
. CIca e ok copilul, analizele is bune. sa mai repet copro peste 3-4 zile, ca nu ies intotdeauna viermisorii. Limfocitele mari si neutrofilele mici pot fi si de la nas infundat, sau un pic de rosu in gat (fara alte manifestari). Sa ii dau fier (desi sideremia a iesit bine). A zis ca nu e anemie acum, dar tinde spre anemie, ca nu stiu ce volum al nu stiu carei analize indica asta.
No, 5 pic pe zi. mi-e somn de mor, ma duc sa ma intind un pic, pic, ca a luat soacra copilul.
Sa-l ajutam pe Alex
coteasca spune:
am venit si noi de la vaccin, a scapat nevaccinat ca nu mai avea vacinul priorix si am intrebat de problema mea si a zis sa las asa ca va trece de la sine.
Ochidut, ai incercat cu mancarica ei preferata?sau ceva cereale cu orez facute mai lungi in biberon cu laptic, dai apa sau ceai de menta cu putin zahar ca ala cica da energie...va doresc sanatate!
merg sa-i fac lui tudor un gris, ca nu prea a mancat azi mai nimic
va poop
Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
Poze Tudor
paula_m spune:
Oana, stiu ca e greu, asa a fost si Raul. Eram super fericita daca inghitea 5 lingurite de mancare. Pediatra mea mi-a spus sa-i dau mancarea lui preferata, ideea era sa inghita ceva, Bine, nu sosuri sau fructe proaspete. Umblam cu linguriat de mancare prin casa, lua cate o bucatura la 10 minute, dar tot era bine. Il vedeam cum slabeste. Nici el nuvoia medicamente, dar il pacaleam cu seringa. Si laptele seara, bea 15, 20 ml si apoi nu mai voiam. Asteptam pana adormea si ii dadeam in somn. Asa mai bea 50-100 ml. Si uite asa m-am chinuit si eu, dar sa stii ca dupa ce isi revine, mananca mai cu pofta si recupereaza zilele astea.
pt Larisa.
Edit : Si da-i biscuiti sarati sau pufuleti, ca sarea mai retine apa in organism(tot pediatra mi-a zis)
Paula, mamica
Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
Poze mare-partea aII a
adrianaBuc spune:
mama! fetelor! ce cunostinte medicale aveti! Merci de info. O sa merg abia marti la medic - atunci am prins o programare la un ale medic fireste
si o sa vedem ce facem mai departe. La paraziti intestinali se da antibiotic, nu? Uf! Ma mir ca ea nu da semne ca ar avea vreo problema...
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si o juma de maseluta ![]()
17+
eladea2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adrianaBuc mama! fetelor! ce cunostinte medicale aveti! Merci de info. O sa merg abia marti la medic - atunci am prins o programare la un ale medic fireste si o sa vedem ce facem mai departe. La paraziti intestinali se da antibiotic, nu? Uf! Ma mir ca ea nu da semne ca ar avea vreo problema...![]() Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si o juma de maseluta 17+ |
la paraziti intestinali se dau niste medicamnete f puternice pt ficatelul lor(chiar si pt cel adult), se numesc antihelmitice, vermifuge...preferabil sa-i dai niste siropuri homeopate, gen Nikworm, Giardinophyt, etc...sunt multe...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP
ALBUM NOU
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Alice_Elena spune:
Nu cred ca se da antibiotic la viermisori. De fapt nu am nici cea mai vaga idee ![]()
Mami de
Mara Nicolle (20.08.2010) si
22+ 
maurice spune:
Crissy, crispro, multumesc 
Ochidut, pai inseamna ca dupa ce se face Larisa bine iesiti in IOR?
Despre sfaturi psiholog:
- nu pedepse; daca un copilas se incapataneaza sa vrea un lucru, si face ca toate visele ca vrea acel lucru, este semn bun, adica e un bun negociator, nu se lasa dus cu vorba. El vrea ceva si riposteaza daca nu i-l dai. Asta nu inseamna sa ii dai ce nu e voie. Aici intervine capacitatea parintelui de a fi un bun negociator. Adica, sa-i ofere altceva de facut astfel incat sa uite de lucrul interzis.
De exp, Sarei ii place mult sa urce/coboare scarile, care nu au contratrepte si nu vreau s-o las acolo. Ea se incordeaza daca vreau s-o iau de acolo. Atunci ii zic: "uite, o sa vina timpul cand o sa urci si o sa cobori singura scarile astea de cate ori vei vrea, dar pana atunci hai sa facem altceva, sa scoti carligele de la locul lor."
Noi adultii ne-am pierdut, mare parte din noi, capacitatea de a negocia, daca cineva ne spune "nu se poate domnule asta", ne resemnam si acceptam. Copiii sunt puternici, insista, si asta e un lucru bun.
Nu trebuie pedepsiti pentru ca insista, trebuie sa fim noi mai creativi in a le da altceva captivant de facut.
- altceva: am intrebat ce-i de facut, caci Sara a inceput sa arunce cu jucarii in noi, in joaca. Deja nu mai e de ras, pt ca are forta si doare. Cand copiii fac astfel de gesturi, inseamna ca vor sa comunice. Le spunem "ma bucur ca vrei sa comunici cu mine, dar cand ne jucam impreuna vreau sa ne jucam frumos, dar cand tu arunci bila in mine ma doare, uite vezi, bila e tare" si o atingi un pic cu bila dar fara s-o doara.
- bataia, in opinia acestei psis, este nepermisa, nici macar in gluma, nici macar amenintat ca-i dat bataita. Bataia atrage frica, iar unde e frica nu mai ramane loc de iubire. Daca vreodata, cand vor mai creste, va fi nevoie de o palma, doua, avertizezi copilul inainte ca il vei lovi, ii spui de ce, si ce astepti de la el. Asta il face sa inteleaga ca mama/tata nu e dus cu plata, ca e rational, si ca ii da o palma in deplina cunostinta de cauza nu pentru ca e nervoasa si isi varsa nervii pe el.
crispro spune:
Ochidut, of, e nasol sa vezi ca nu mananca. Incearca pufuleti (si eu stiu ca is ok fiind sarati)- stiu ca ziceai ca nu i-ai dat. Poate o sa ii placa, si macar mai are ceva in stomacel. Pupam fetita dulce sa se faca bine, draga de ea!!! V-a dat si antibiotic?
Maurice, multumim de sfaturi!
Nici mie nu imi place speriatul/amenintatul copiilor, nici cu doctorul/spitalul, nici cu bataia, nici cu bau-bau. Eu cred ca daca nu ii infrici de mici cu prostiile astea, vor fi mai relaxati (cat se poate) la dr, nu apare automat frica pe care noi le-o bagam in cap "daca nu faci asta/nu esti cuminte, vine dr/politia etc."
merg la somnic (trec intai pe la bucatarie sa ii termin papa pe maine).
pa, fetele, noapte buna.
PS: nu imi merge tot timpul tasta "shift", "ctrl", "z", etc. De asta uneori mai scriu cu litera mica ce ar trebui cu majuscule. ![]()
Sa-l ajutam pe Alex