Nasterea la Arcadia - Iasi (18)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Multumesc fetelor din suflet
Eu inca nu am emotii, cred ca incepem in noaptea asta.
Dimineata am fost la Mitropolie si ne-am rugat putin, apoi tati ne-a scos la pranz la restaurantul preferat a lui mami si abia am ajuns acasa.
Pe la 6 iesim cu nanuta in parc si cam atat pe ziua de azi.
Mai pe seara o sa fac un alt control la bagaj si de maine incepe o noua etapa a vietii.
Toate cele bune la toata lumea si vb maine

Claudia 39+

Nastere usoara, bebe sanatos si refacere rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stefana
Ieri am cumparat chiuveta, azi TV si steamer pt bebe, ca o sa-i dau in curand legume aburite

Apropo de steamere....am si eu o dilema si chiar vroiam sa intreb. Tinand cont ca steamerele astea sunt dintr-un plastic ceva, sunt chiar ok? Pe de o parte luam biberoane fara bisphenol A, dar apoi infierbantam legumele in plastic....

Sunt deci safe?

De vreo 2 ani evit sa mai folosesc fierbatorul de apa (din plastic), sau filtrul de cafea (si el din mult plastic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

Mami_de_tzuc, bun venit! Nu cred ca trebuie sa platesti nimic in plus. Oricum, ar fi absurd. Acum au si ATI gratuit, daca te incadrezi in niste conditii contractuale. Sa fie sarcina trecuta de 36 de saptamani, si greutatea copilului sa fie de minim nu stiu cat.

Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011

Mami_de_tzuc, bine ai venit. Povesteste-ne putin despre tine ca sa te cunoastem si sa postezi cele 10 mesaje ca sa treci de moderare

Criteriile sunt
:
- Varsta gestationala in momentul nasterii sa fie de min. 36 de saptamani
- Greutatea estimata ecografic a fatului sa fie de min. 2500 g.
- Prezenta la dosar a morfologiei fetale efectuate la virsta gestationala de 20-22 saptamani, in vederea estimarii riscului de malformatii

Si criteriile speciale:
Pot beneficia de servicii medicale si tratament suplimentar pentru nou nascutii in conditii de ATI numai
cu aprobarea speciala a coordonatorilor Departamentelor de Obstetrica Ginecologie si Neonatologie
urmatoarele cazuri:
- Varsta gestationala in momentul nasterii sa fie de min. 34 - 36 de saptamani
- Greutatea estimata ecografic a fatului sa fie de min. 2000 - 2500 g.
- Lipsa dosarului cu morfologia fetala efectuata la 20-22 saptamani, in vederea estimarii riscului de
malformatii
- Sarcina gemelara

Neata, la burtici si mamici. Va servesc cu o limonada indulcita cu miere

Ionela, tu ai semnat deja contractul cu Arcadia? Eu m-as duce saptamana aceasta (desi echografic am abia 35 saptamani). Ar trebui sa astept pana la 36-37 saptamani?

Ce emotii am pentru Claudia

Hai Claudia si bebe David !!!

Lena - 36+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
citat din mesajul lui Stefana
Ieri am cumparat chiuveta, azi TV si steamer pt bebe, ca o sa-i dau in curand legume aburite

Apropo de steamere....am si eu o dilema si chiar vroiam sa intreb. Tinand cont ca steamerele astea sunt dintr-un plastic ceva, sunt chiar ok? Pe de o parte luam biberoane fara bisphenol A, dar apoi infierbantam legumele in plastic....

Sunt deci safe?

De vreo 2 ani evit sa mai folosesc fierbatorul de apa (din plastic), sau filtrul de cafea (si el din mult plastic)

Da, Copiloi... sincer nici nu m-am gandit ca fierbatorul de apa este din plastic .
Uitati o varianta mai ok pentru gatit legume la aburi (un fel de sita care se monteaza pe cratita) http://www.lumearetetelor.ro/articole/ghid_incepator/fierberea_legumelor Sincer nu stiu din ce este fabricata sita, dar sora mea foloseste si e foarte multumita.
Mie steamer-ele mi se par foarte mari, astfel trebuie sa pui mai multe chestii odata la gatit.

Lena - 36+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_de_tzuc spune:

multumesc pt urari!
Prima nastere a fost la Cz Voda cu epidurala, pe 1 sept 2009, a prins f bine si asta m-a incurajat sa o fac si acum. De la spital a plecat baietelul meu cu stafilococ, il nascusem curat , frumos si bolfos(4050 gr)si l-am adus cu bubite pe pleoape si sub pleoape acasa..
Am fost monitorizata de dr Dumitrascu dar am nascut cu Manole ca dumi era in concediu. Si de data aceasta tot de D sunt urmarita dar daca vreau sa nasc la Arcadia, o sa o aleg pt dr Cacicovschi..

raspund cu placere la toate intrebarile! va pup!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mami_de_tzuc

multumesc pt urari!
Prima nastere a fost la Cz Voda cu epidurala, pe 1 sept 2009, a prins f bine si asta m-a incurajat sa o fac si acum. De la spital a plecat baietelul meu cu stafilococ, il nascusem curat , frumos si bolfos(4050 gr)si l-am adus cu bubite pe pleoape si sub pleoape acasa..
Am fost monitorizata de dr Dumitrascu dar am nascut cu Manole ca dumi era in concediu. Si de data aceasta tot de D sunt urmarita dar daca vreau sa nasc la Arcadia, o sa o aleg pt dr Cacicovschi..

raspund cu placere la toate intrebarile! va pup!

Mami_de_tzuc, eu nu prea stiu cum se manifesta acest stafilococ.
Ce se intampla daca il ia bebe-ul?
Cu ce se trateaza?
Cat dureaza tratamentul?
Poate reveni dupa ce il tratezi?

In ce saptamana esti mami_de_tzuc?

Lena - 36+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Aparatul meu de fiert pe aburi e plastic PP , deci bpa free
Lena, nu am semnat contractul, merg zilele astea. Chiar daca e devreme eu nu cred ca ajung la 40 ( prima nastere a fost la 37) si vreau sa fac consultul si analizele la timp sa pot face si tratament daca ceva

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Aparatul meu de fiert pe aburi e plastic PP , deci bpa free
Lena, nu am semnat contractul, merg zilele astea. Chiar daca e devreme eu nu cred ca ajung la 40 ( prima nastere a fost la 37) si vreau sa fac consultul si analizele la timp sa pot face si tratament daca ceva

Ionela, stii cum se iau saptamanile la iei. Adica daca eu am 36 dupa UM pe asta o spun sau cea din ecografie?
Ai sa faci si turul maternitatii?
Poate ne vedem la cursul Lamaze .
Ma mai gandesc, poate fac si eu saptamana aceasta contractul

Lena - 36+

!!! AMR un pic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Neata fetelor, vad ca ati fost tare vorbarete ieri..
Mami de tuc, cum zice si Oana poate te mai gandesti cu epidurala,la cuza e alta poveste, acolo prinde ca stiu ei sa o faca!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lena, daca CM e regulat se ia UM ca reper pentru varsta gestationala . Daca e neregulat si e diuferenta mare intre data UM si ovulatie se ia DPN-ul dat de prima eco. Eu asa stiu

Deci, in concluzie, DPN-ul bun e cel dat de prima eco. Ala e cel mai fidel. restul tin de pusee de crestere, stationari in crestere... etc... si nu sunt relevante pentru calculul varstei gestationale ci pentru a vedea cum evolueaza sarcina fata de standarde

Mergi la inceput