Albinute & bondari de mar-apr ' 07 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
elyanne spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tzuna ELYANNE- cred si eu ca se complica treaba la scoala. Mai am inca o dilema majora. Unde o dau pe Maria la scoala? La noi in cartier sau in Militari la scoala de langa gradi unde predau si eu? Complicat.La ce scoala merge Elena? Pe ce criterii ai ales-o? Cum ai gasit invatatoarea potrivita? Tot acolo vor merge si baietii,nu? |
Asta nu mai tu poti stii... daca in cartier sau in Militari... in functie de programul tau... sau daca are cine sa o ia de la scoala... cand, cum...
Eu am ales scoala in primul rand aproape de casa (si de serviciul bunicii). Acum o ducem, o aducem noi de la scoala... dar mai incolo va trebui sa mearga si singura. Si nu as vrea sa piarda ore pe drum.
Iar invatatoarea... dupa ce m-am hotarat asupra scolii, am intrebat in stanga si-n dreapta... la educatoarele din gradinita, am vb. si cu mama sa se intereseze la colegele ei... toate recomandarile primite au fost pt. d-na respectiva... Pana acum Elena este fooooarte incantata... si eu ma declar multumita.
Crissteo bine ai venit.
Multa sanatate bolnaviorilor Si ai mei dau semene ca au laut ceva-ceva... adica Mihai vorbeste pe nas, iar Elena isi drege vocea uneori... dar inca ii ignor... si le dau vitamina C de vreo 2 zile.
tzuna spune:
Sunt terminatä: viroza (luata de la copii ca tot am reinceput serviciul) si inceput de mastita cu frisoane, febra si tot tacamul. Maine sunt libera dar tb sa ma fac bine pana vineri.
Maria a fost la circ cu gradi si a fost f incnatata. In oct merge la Horezu si abia astepta.
rein spune:
Crissteo, bine ai venit! sa-ti traiasca baietii, sa te bucuri mereu de ei!
Si eu am venit mai tarziu in grup dar m-am integrat, iar acum particip la discutii. Mai spune despre voi, bucurii, probleme, dragalasenii. Te citim.
radcarmen spune:
Cu intarziere si scuzele de rigoare urez si eu Manuelei LA MULTI ANI!
A plecat toata lumea? Ca imi aud ecoul...
Sanatate multa si o toamna minunata va dorim!
absoluta spune:
Haideti fetelor, chiar nu mai are nimeni nimic de spus?!
Nicio noutate, nicio schimbare , nimic, nimic?!
La noi a aparut ceva nou si surprinzator.
Timeea care merge la gradi de la 1,9 luni de cateva zile nu mai vrea sa mearga la gradi. Vreau sa va spun ca plange de cand o trezesc si o las plangand la gradi. Exact ca in prima zi de gradi plange. Mai nou de doua nopti se trezeste si plange ca ea nu vrea la gradi.
Am ramas in gradi cu ea cateva minute sa urmaresc pe sub gene comportamentul educatoarei noi. Nimic, este blanda. Am stat de vorba cu amandoua educatoarele si ele la fel sunt mirate de repulsia Timeei fata de gradi dintr-o data si fara motiv zic ele.
Faza este ca dupa amiaza cand o luam abia vrea sa mearga acasa ca ea mai sta la gradi ...
Voi ce parere aveti?
diana_jors spune:
absoluta, Alex a avut o reactie similara primele zile la noua grupa. L-am tras de limba, si problema lui era ca "sunt prea mult copii" - e adevarat, e grupa comasata mare + pregatitoare, si sunt mai multi copii decat erau in cea mijlocie in care fusese inainte. Pana la urma l-am convins ca daca sunt mai mult copii, isi poate face mai multi prieteni, si a functionat
Intreab-o pe ea punctual si detaliat, si cumva vei deduce exact ce nu ii place.
radcarmen spune:
Si Vlad plange la fel ca in primele zile de gradi. Problema lui este aceeasi cu a lui Alex "prea multi copii". Deosebirea fata de Alex este ca la noi inca nu exista motiv anitdot. Asa ca plangem in continuare...
crissteo spune:
Lui Teo nu i-a placut niciodata la gradi. Si a mers la cresa, apoi de la 2 ani si 5 luni la gradi, unde e si acum. Acum e grupa mare. Nu plange dimineata cand il duce tati, dar daca nu=l putem duce si sta acasa e cel mai bucuros.
Am inceput sa participam si noi la intalnirile extra organizate de colegii lui, adica mergeam noi la toate zilele de nastere, dar mai multi copii din grupa lui se intalnesc zilnic cateva ore in parc. Asa ca l-am dus sa-l integrez. Are rezultate, acum merge cu mai mare placere si colegii il baga in seama mai mult. Ei la gradi il vad tot cel mai mic, el are 4 ani jumate si ei au 5 sau 6 ani. Se vede diferenta.
radcarmen, diana_jors nu stiu de ce plang, ceva s-a intamplat, trebuie sa se acomodeze la ceva.
Lui Teo nu-i place ca doamna nu-i lasa sa se joace, ii pune sa faca mereu teme si el se plicitiseste si pentru ca nu face la fel de bine ca ceilalti, fiind mai mic si doamna nu-l lauda si se supara.
Multumesc pentru urarile de bun venit.
Amandoi baietii sunt muciosi si Teo a facut si febra si ieri noapte si in seara asta. Cedeaza la nurofen, ii fac aerosoli cu flixotide.
Ce sa-i dau pentru imunitate, ca el le aduce si le facem toti si Albert nu mai sta deloc nici la aerosoli, nici sa-l aspir. Plange de mi se rupe inima, nu mai suport.
Zile bune.
anaalina spune:
Criss ...daca are muci nu poti decat sa-i aspiri si sa te bucuri ca ies acesti muci , e semn ca organismul lupta sa elimine microbul de acolo . Eu ti-as recomanda ceva homeopat dar nu stiu cum va functiona la voi , la noi merge destul de bine .
Pt imunitate eu nu mai dau absolut NIMIC . Ce ne-a recomandat dr e o cura cu osteocinezine ca si tratament pt eventuale carente de Ca, in rest" apa paie si bataie", glumeam , fiimea habar nu are ce e aia palma la fund.
Catalina merge la cursuri de actorie si la dans , e ff incantata si cand vine acasa le arata maimutoilor ce a facut si mai ales lui Mihai , care e topit dupa ea.
Mihai tot ce face Catalina , face si el , adica l-am gasit cocotat pe un scaun , se uita pe geam si era asa de incantat.
tzuna spune:
Plans la gradi - si Maria se mai mataie uneori dimineata. Ca ea vrea sa mai stau putin sa vb cu dna, ca vrea sa se joace si noi ajungem exact la 8.30 cand vine masa si apoi engleza....la fel fac "lectii"si ea fiind cea mai mica si stangace nu se descurca cel mai bine nu e laudata si uneori nu e lasata sa se joace. Nu sunt asa incantata de situatie dar nu prea am de ales.Pana una alta exersam niste liniute, bastonase acasa poate asa se va descurca mai bine si se va putea juca. Adevarul ca nici restul copiilor nu se descurca f bine ca eu ma uit la toate fisele ca sa-mi dau seama si de nivelul copiilor.
Din experienta mea cred ca cei mici nu plang degeaba la gradi. Fie li se intampla ceva acolo fie se gandesc la ceva de acasa , ceva ce nu le convine (de ex un frate care ramane acasa cu mami in timp ce el e la gradi etc.).
cam atat.
Multumesc pentru urarile de ziua mea. Am avut o mini petrecere ciar luni cu mamicile de la bloc (in week-endul trecut nu m-am simtit bine deloc).
Azi ma laud cu cele mai dragute si cuminti fetite. S-au trezit la 7 si dupa ce au mancat fiecare m-au lasat in pace si s-au jucat pana la 9 cand am termiat d efacut curat si am iesit in parc.
week-end placut tuturor!