Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Eu sunt singura cu Andrei saptamana asta, H. e superocupat. Noroc ca vine tanti in prima jumatate a zilei, ca altfel as lua-o razna. Eu recunosc ca de multe ori cand citesc ce scrieti voi ma simt mama denaturata, fiindca, sincer, eu ma bucur cand mi-l mai ia tanti de pe cap pe Andrei si mai pot sa fac cate ceva de una singura, chiar daca e vorba doar de cate-o baie sau de facut curatenie. Il iubesc de numa', dar are si o capacitate unica de a-mi face nervii pilaf.Stiu ca suna aiurea, dar cam asa sta situatia. Asa ca, Olga, eu te inteleg perfect, ai si tu nevoie de timpul tau, mai ales ca esti insarcinata.

Mergi la inceput

Acum, un sfat, va rog. Cum sa-l fac pe copilul asta al meu sa se mai joace si singur??? Cat suntem amandoi, ma implica in tot ce face si se implica in tot ce fac. Daca are in mana o masina, vrea sa am si eu una si sa fac si "bum-bum"...mai nimic nu reusesc sa fac cu el prezent. Are o gramada de jucarii si nici nu-i pasa de ele. Putem sa ne jucam impreuna cateva ore, daca merg de exemplu pentru doua minute la baie vrea si el sa vina cu mine, daca raspund la telefon, incepe sa strige sa-l inchid si tot asa. Imi dau seama ca simte nevoia sa stea cu mine, insa nu e vorba ca ma vede din an in Pasti, fiindca majoritatea timpului suntem impreuna si n-as vrea sa dezvolte o dependenta care ulterior sa-l faca sa sufere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

simplisor a retinut bine, da, eu sunt cu zacsuca, dulceata, muraturi, din aste ala care se munceste mult dar rar. De asta nu sunt buna de nevasta :)))

Pt zacusca, am vazut ca ilinca s-a avantat, bravo ei, eu sincer am mai gustat anii trecuti [de pofta] zacusca din magazin, deloc deloc savuroasa, adica doar seaca, precum mancarea de spital [sau de regim], asa ca raman la zacusca mea. Cine vrea reteta mea, shut!

Despre muraturi, prin octombrie vorbim .

Oliska, exista varianta sa stai tu cu david la gradi, pe parcurusil zilei, sa vezi daca asa ar fi mai fericit? Si sigur, daca nu si nu, peste timp, eu l-as duce inapoi la gradi unde era fericit, pt ca, viata de zi cu zi la gradi NU in prezenta cadrului medical consta, ci in activitatile, relationarea cu altii si multumirea copilului tau.

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Acum, un sfat, va rog. Cum sa-l fac pe copilul asta al meu sa se mai joace si singur??? Cat suntem amandoi, ma implica in tot ce face si se implica in tot ce fac. Daca are in mana o masina, vrea sa am si eu una si sa fac si "bum-bum"...mai nimic nu reusesc sa fac cu el prezent. Are o gramada de jucarii si nici nu-i pasa de ele. Putem sa ne jucam impreuna cateva ore, daca merg de exemplu pentru doua minute la baie vrea si el sa vina cu mine, daca raspund la telefon, incepe sa strige sa-l inchid si tot asa. Imi dau seama ca simte nevoia sa stea cu mine, insa nu e vorba ca ma vede din an in Pasti, fiindca majoritatea timpului suntem impreuna si n-as vrea sa dezvolte o dependenta care ulterior sa-l faca sa sufere.

Parca m-ai descris pe mine cu fiu-meu! N-am solutie, si cred ca mi-ar prinde bine si mie una!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Da, Simply, acum ma luase rasul, ca suntem soade amandoua! Cine citeste pe aici s-o fi intreband cum Dumnezeu suntem tot nas in nas cu odraslele, daca noua ne arde de uitat la seriale. Eu raspund prezumtivului curios: "my guilty pleasures" se produc cand odrasla doarme sau il face praf pe taica-su...banuiesc ca si ale tale la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Moonvass am uitat sa va felicit, sunteti foarte tari Va invidiez un pic

Anaan David face la fel, de aceea zic ca turbez. Nu pot sa stau mai mult de 30 sec departe de el. De aceea zic ca turbez. Deocamdata nu cred ca este nici o solutie. Eu o astept cu nerabdare pe Chitibus

Olga, mamica lui David iepurasul si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Citat:

Da, Simply, acum ma luase rasul, ca suntem soade amandoua! Cine citeste pe aici s-o fi intreband cum Dumnezeu suntem tot nas in nas cu odraslele, daca noua ne arde de uitat la seriale. Eu raspund prezumtivului curios: "my guilty pleasures" se produc cand odrasla doarme sau il face praf pe taica-su...banuiesc ca si ale tale la fel

Oh, nu, cand doarme odrasla se intampla curatenia prin casa! E adevarat, daca e cu muuult sange, ramane vizionarea tarzie in noapte, dar daca e moderata cantitatea de sange, si nu e ora de picoteala (ca somn de zi vad ca nu prea mai e...), serialele mele ruleaza pe un monitor, iar pe celalalt un pocoyo, o pantera roz, un Mr Bean, un gatto puzzolone, etc. Esential este sa fie sonorul slab sau deloc la serialele mele (deci musai subtitrare) si ceva mai puternic la ale lui, ca el nu sta intr-un loc sa le urmareasca, decat daca il atrag sonor unele faze. Vine sau nu sa "bage un ochi" daca ii suna interesant sau cunoscut, vede despre ce e vorba si apoi ma ia de mana si ma trage la el in camera, sa-l privesc cum impinge el trenul pe sine, cum aliniaza masinutele, cum plimba elicopterul, si altele asemenea. Eu atunci iau cate o carticica si-i mai arat o cifra, un animal, ceva borring pt el, oricum , si in felul asta ma sustrag fara proteste pt inca 2-3 min, cand vine iar sa ma ia la el . Asa ca spacebar-ul este esential in urmarirea serialelor. Daca mai sunt si intrigi mai complexe, scene de gen sau atmosfera, pot sa dau skip lejer, ca nu inteleg nimic din ele. Asa ca trebuie sa fie urmaribile printre framantat de plastilina, construit cu lego, condus masinute, introdus linguri cu mancare, raspuns la intrebarea "tii?" (= ce-i asta?), pupaceli si gadileli, etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Citat:

Oh, nu, cand doarme odrasla se intampla curatenia prin casa! E adevarat, daca e cu muuult sange, ramane vizionarea tarzie in noapte, dar daca e moderata cantitatea de sange, si nu e ora de picoteala (ca somn de zi vad ca nu prea mai e...), serialele mele ruleaza pe un monitor, iar pe celalalt un pocoyo, o pantera roz, un Mr Bean, un gatto puzzolone, etc. Esential este sa fie sonorul slab sau deloc la serialele mele (deci musai subtitrare) si ceva mai puternic la ale lui, ca el nu sta intr-un loc sa le urmareasca, decat daca il atrag sonor unele faze. Vine sau nu sa "bage un ochi" daca ii suna interesant sau cunoscut, vede despre ce e vorba si apoi ma ia de mana si ma trage la el in camera, sa-l privesc cum impinge el trenul pe sine, cum aliniaza masinutele, cum plimba elicopterul, si altele asemenea. Eu atunci iau cate o carticica si-i mai arat o cifra, un animal, ceva borring pt el, oricum , si in felul asta ma sustrag fara proteste pt inca 2-3 min, cand vine iar sa ma ia la el . Asa ca spacebar-ul este esential in urmarirea serialelor. Daca mai sunt si intrigi mai complexe, scene de gen sau atmosfera, pot sa dau skip lejer, ca nu inteleg nimic din ele. Asa ca trebuie sa fie urmaribile printre framantat de plastilina, construit cu lego, condus masinute, introdus linguri cu mancare, raspuns la intrebarea "tii?" (= ce-i asta?), pupaceli si gadileli, etc.

Aham, deci tu o duci si "mai bine" decat mine! E bine de stiut! Iti dai seama ca si eu le urmaresc tot fara sonor, butonul "mute" este prietenul meu de doi ani incoace.La "Mildred Pierce" am folosit casti ca era chiar pacat. In rest, cand nu doarme, pun cate putin cu sonor, sa le stiu alora vocile (incredibil ce memorie a vocilor am dezvoltat) si dupa aia vizionare in tacere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:

Asa e si Vladimir. Inainte, cand stateam acasa imi mai facea si mie creierii pilaf. Acum, de cand fiecare e cu serviciul lui mi-e mai mare dragul sa vorbim si sa ne jucam amandoi. E singura metoda care ma rupe de cotidian.

De ce sa se joace singur? Mai are si Vladimri momente cand se joaca singur: isi aliniaza masinutele, face curse cu ele...dar. zau ca mi-e mila de el si ma bag in seama:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citi eu odata pe undeva ca atunci cand copil mic "vorbeste singur" in legea lui cica isi dezvolta limbajul, creativitate si siguranta in sine, isi da seama de pozitia lui in realitate...De aceea, NU intotdeauna e bine sa ii intrerupem sau sa le raspundem cand ei se joaca singuri si vb singuri (caci de fapt, ei nu se joaca si nu vb singuri ci cu personajele lor imaginare)

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput