Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***
Raspunsuri - Pagina 5
aris26 spune:
a, si inca o chestie pt proaspetii gradinari, care a functionat f bine la noi: obiectul de tranzitie. o jucarie sau orice prostie pe care o cara de acasa cu el la gradinita. noi in fiecare zi caram cate ceva la gradi. de fapt cam asa il conving sa iesim pe usa dimineata ca altfel se lugeste pana la 10 daca ar fi dupa el. mereu negociaza: mai stam putin, sau vreau sa mananc cereale acasa, sau mai vreau sa ma uit la bernard si apoi plecam. ii zic hai iubitu', ia vezi ce jucarie iei cu tine azi la gradi. si in 2 min suntem in masina deja. uneori ia o jucarie, alta data vrea sa ia mere pentru copii..orice. in felul asta o bucatica din "acasa" e luata la gradi
mama de
mic +
aris26 spune:
se vede ca am f mult de munca, nu? culmea e ca chiar am un maldar de acte de bagat. dimineata mai aveam un pic si plangeam cand am vazut cate sunt si au mai venit o groaza intre timp, iar eu am un chef nebun de cifre

mai bine va fac voua capul calendar![]()
mama de
mic +
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 a, si inca o chestie pt proaspetii gradinari, care a functionat f bine la noi: obiectul de tranzitie. o jucarie sau orice prostie pe care o cara de acasa cu el la gradinita. noi in fiecare zi caram cate ceva la gradi. de fapt cam asa il conving sa iesim pe usa dimineata ca altfel se lugeste pana la 10 daca ar fi dupa el. mereu negociaza: mai stam putin, sau vreau sa mananc cereale acasa, sau mai vreau sa ma uit la bernard si apoi plecam. ii zic hai iubitu', ia vezi ce jucarie iei cu tine azi la gradi. si in 2 min suntem in masina deja. uneori ia o jucarie, alta data vrea sa ia mere pentru copii..orice. in felul asta o bucatica din "acasa" e luata la gradi mama de mic +![]() |
da asta e buna cu luatul ceva de acasa. Mie chiar mi-a zis de la gradi sa ii aduc ceva drag lui daca are. in fiecare dimineata pleca cu cate un camion/masinuta/ batator de covoare/ cheie/ lotiune de corp
anamariame spune:
Ilinca, da' pt ce vrei sa pui legumele la congelator? Eu am pus vinete coapte, pt salata de vinete. Gogosarii si ardeii tot copti merg, daca vrei sa ii gatesti cu smantana sau otet, de exemplu. Daca vrei pt ardei umpluti, stiu ca se scoate cotorul si se oparesc, apoi se pun unii in altii in pungi la congelator. Eu vreau sa imi iau radacinoase pt ciorba, sa le curat si sa le tai cubulete, si sa le pun in pungute. Cand fac ciorba la iarna, numai le scot si le rastorn in bors. De fapt, daca stau mai bine si ma gandesc, jobul asta cu taiatul o sa il faca soacra-mea ![]()
Ilinca_M. spune:
Ha, ce chestie! Sophia nu iese din casa fara ceva in mana, de obicei "titu" (tigrul de plush) dar n-am incurajat-o eu sa faca asta, pur si simplu asa-i vine:))) Pe mine asa ma distreaza cand o vad dimineatza ca-l ia pe "titu" si se posteaza la usa:))) Dar si la plimbare cateodata iese musai cu ceva in mana, ieri de ex...cu 2 tuburi de pasta de dinti (e a treia oara cand le cara dupa ea:))) pe care le-am pus in geanta cand s-a saturat de ele:)))
Aris, poti sa scrii km intregi, io intotdeauna citesc TOT
. Si-mi place la nebunie sa vad postari lungi, parca as citi romane;)).
Io-s rupta, cine m-o pus sa ma inham cu frigideru'?! Nuuu mai pooot!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
simplyana_m spune:
Salut!
Aris, ai mare dreptate cu "acasa" asta! Si eu am observat retragerea asta la cuib ca reactie la stres. Noi am stat in RO aproape o luna jumate fara Mimi. Intre timp Luca l-a mai vazut pe webcam, l-a mai auzit la telefon, dar nu-l baga in seama, se facea ca ploua, fara nicio reactie. Dar din secunda in care l-a vazut pe tac-su in carne si oase langa el, n-a fost chip sa mai iasa din raza lui vizuala, ba nu puteam sa mai plec nici eu, nici 2 secunde, iar daca eram impreuna toti trei intr-un loc mai aglomerat (de ex. la masa, cu restul familiei, eventual si vreo matusa, vreun var, ceva), ne lua pe unul de o mana, pe celalalt de alta, si ne ducea in camera noastra. Sa stam acolo, toti trei. Daca se trezea dimineata, nici pis nu facea, nici apa nu bea, pana nu ne repera pe amandoi prin casa. Si l-a tinut treaba asta pana cand ne-am intors aici, in a doua zi de lucru a lui Mimi (ca in prima tot intreba de el si se smiorcaia pe la usa). Acum sunt toate bune, la locul lor
.
Oli, sfatul meu ar fi sa te prefaci ca ti se par suspecti mucii lui David si sa stati frumusel acasa vreo 2 saptamani. Sigur se clarifica treaba si se calmeaza baiatul, vedeti voi apoi incotro o luati.

Floric, sor-mea din TM i-a avut pe primii doi copii ai ei la gradinita Waldorf (cel mare ultimii doi ani de gradi, pe mijloaca primul an), pe urma s-a mutat in alt cartier si era mult prea departe ca sa mai duca fetita acolo. Si asta se intampla demuuuult, cand eram eu la facultate. A fost super multumita, cel mai mult ii placea ca nu desparteau fratii pt grupe de varsta, ii tineau la gramada, si cam toti aveau frati mai mici sau mai mari cu ei
. In fine, tin minte ca ratiunea ei a fost din start ca cea mai buna optiune e gradi la Waldorf, iar scoala in sistem traditional. Si cred ca si pt tine ar fi cel mai bine sa-l duci pe Raru la gradi Waldorf, ca e super, si pt ce alegi pe mai departe, scoala, liceu, sa te interesezi in mod direct acolo. La gradinita nu sunt mari diferenteintre Waldorf si traditionala, insa la scoala, da, si cam trebuie sa mergi pe firul pe care il alegi, ca schimbarile ulterioare pot fi tare descumpanitoare.
Andiaroro, off, pupam buba
! Pune totusi o pozisoara din concediul minunat
, povesteste o perluta
(2, 3, 7
), sa fie convalescenta mai usoara, si sa-ti exersezi scrisul la tastatura fara buricul ranit ![]()

Ma bucur ca gradinareii se descurca bine
, mamicile la fel
, tineti-o tot asa!
Ilinca, spor la bucatarit, la conserve cred ca ar fi binevenit sfatul Ancai, la ea nu lipsesc astea toamna, din cate imi amintesc ![]()
.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Ilinca_M. spune:
Anamariame, vreu sa pun pt. cate-o portie de zacusca si pt. salata de vinete.
Ardei copti cu smantana?! Cum sunt aia? La noi in zona nu se practica, ia da-mi amanunte: iese mancare din ei? Sau salata?
Ei, la zarzavat nu m-am gandit: si ala se poate pune? Ca urasc sa curatz zarzavat, macar asa stau o zi intreaga, scap de corvoada si apoi gata. Cum se pune: curatzat, spalat, cubuletze? Sau razalit?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
simplyana_m spune:
Gianina, voi cum mai sunteti? A scapat Mischuneaua de pneumonii? Suspecta lipsa asta a ta, sper ca de data asta sunteti intr-un concediu de vis si ne-ati uitat de atat distractie!

anamariame spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Anamariame, vreu sa pun pt. cate-o portie de zacusca si pt. salata de vinete.Ardei copti cu smantana?! Cum sunt aia? La noi in zona nu se practica, ia da-mi amanunte: iese mancare din ei? Sau salata?Ei, la zarzavat nu m-am gandit: si ala se poate pune? Ca urasc sa curatz zarzavat, macar asa stau o zi intreaga, scap de corvoada si apoi gata. Cum se pune: curatzat, spalat, cubuletze? Sau razalit?I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
simplyana_m spune:
Anamariame, ce gospodina priceputa esti!

Eu aici nu-mi bat capul cu conserve, ca legumele astora de plastic sunt la fel tot timpul anului, m-am ingrijit totusi sa-mi aduc de-acasa seminte de marar, cimbru si leustean uscat
. Dar asta mi-a fost gospodareala!![]()